2 kupelne alebo 1 kupelna a 1 práčovna

V dome byvat manželsky par a tri dcéry. Vidim to ako plus pre muža aj mna že by sme mali sukromie vo vlastnej kupelni a dievcata by mali svoju kupelnu. ale zas ten pocit ze je kupelna bez pradla a je k dispozicii miestnost na uskladnenie a zehlenie, tak to je tiez na zvazenie. Poprosim vašs názory.
Odpovedať
Profilova fotka
V domácnosti, kde je 5 osôb by som išla určite do varianty dvoch kúpeľní, o to viac, že sú to dievčatá a každá tam bude časom tráviť nejaký čas :-) Na prvom obrázku mi chýba v kúpeľni wc, dievčatá by chodili k vám do izby, alebo je v dome ešte wc zvlášť? A ešte by som určite vo väčšej kúpeľni počítala s dvojumývadlom ;-) My máme tiež tri deti, z toho iba jedno dievča, máme malú kúpelku pri vstupe (sprcha, wc, umývadlo- tá je pri izbe rodičov) a kúpelku pre deti, kde je vaňa, dvojumývadlo a zabudovaná práčka so sušičkou, k tomu vedľa samostatné wc.
Odpovedať
@kikaku dakujem za nazor :) jedno samostatne wc mame pri vchode a druhe je v nasej malej kupelni, keby sa islo do variantys jednou kupelnou tak tam to druhe wc tiez dame.
Odpovedať
Profilova fotka
@kvietok89 tak to uz bude záležať len na vás, ako domácnosť funguje :-) Ja by som uprednostnila 2 kúpeľne určite, teraz máme jednu a je to boj, už sa nevieme dočkať, kedy sa presťahujeme do nového, lebo čím sú deti staršie, tým je to náročnejšie :-D V dnešnej dobe kedy sú sušičky súčasťou domácností, mi príde miestnosť na žehlenie zbytočná, resp. sa z nej stáva "bordeláreň". Lebo keď operiem, vysuším, poskladám a uložím... akonáhle však mám takéto miesto, hromadí sa tam prádlo aj celý mesiac nepovšimnuté :-)
Odpovedať
2
Odpovedať
@kvietok89 budete mat aj technickú miestnosť? My sme si dali pracku tam, je tam aj hlavný uzáver vody, práčka tak sme tam spravili aj odtok v podlahe keby niečo prasklo
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám dve deti Chlapca a dievča. Puberťáci . Podmienka z bytu do domu bolo určite dve kúpelne. Takto sa mi už nestane že prídem z práce a dcéra čo je celý večer doma je akurát na čas môjho príchodu zamknutá hodinu v kúpelni . A pri troch dcérach by som ani nerozmýšľala 2 kúpelne sú nutné
Odpovedať
Máš to ťažké, zvyčajne som názoru ze jedna kúpeľňa stačí, ale ufff 3 dcéry, veru by som sa ani ja nevedela rozhodnut. Ja mam dvoch synov, dávam jednu kúpelku, nechce sa mi vkuse čistiť dve, vravím si ze hádam to prežijeme :-). A technickú dávam vecsiu s tým ze to bude presne ta bordelaren moja, kde bude práčka, sušička, tam môžu všetci nosiť špinavé prádlo zo seba na pranie a vysávač tam bude, vedierka a mopy na umývanie, metly, čistiace prostriedky, žehliaca doska (lebo ja tiež žehlim, ale žehlenie si beriem do obývačky...pozehlim upracem). Na tu izbu sa ja moc teším, v dome poriadok a nemusím mať kade tade popchate tie všetky veci co som písala.
Odpovedať
@bubu1986 moj nazor👍takisto u nas
Odpovedať
Profilova fotka
@bubu1986 Toto všetko mám v technickej a plus dve kúpelne
Odpovedať
@kvietok89 my sme 3, 1 technicka, 1 pracovna, 1 kupelna.. U vas by som sla do 2 kupelien, 3 baby zalezi ako velke su, kolko s vami budu.. My so segrou sme boli 2, a bola nam malo 1 kupelna od 15tich.. :-D
Odpovedať
@roberttom technicka bude o poschodie nizzsie pri garazi ale to som zamietla, prenasat pradlo po schodoch sa mi vobec nechce :)
Odpovedať
@kvietok89 my to máme teraz v starom dome kde teraz bývame, že práčovna je dolu po schodoch, povzdychnem si a idem pozanasat šaty. Keď je dosť, pustím práčku,... potom sa zase vrátiť pre oprate prádlo dolu... a zase hore schodmi ho vyniesť v košíku aby som ho vyvesila 8-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bubu1986 Ono sa to nezda na zaciatku, ked sa clovek rozhoduje, ze vlastne bude problemom casom aj to chodenie po schodoch, ale tak clovek sa uci na vlastnych chybach :/
Odpovedať
Profilova fotka
@kvietok89 aj ja si myslim, ze lepsie riesenie je dve kupelnu. pracku si mozes dat do jednej z nich a zehlit aj tak budes v obyvacke pred televizorom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kvietok89 tak ako ti viaceri poradili, chod do 2 kupelni. uvidis, ze to neskor ocenis, ked budu dievcata dospele (predpokladam, ze este teraz su male, ze?)
Odpovedať
@magdasvar Dakujem, ano male su od 1 do 4 roky :)
Odpovedať
@kvietok89 ja by som do dvoch kupelni neisla. Treba sa na to pozerat aj z dlhodobeho hladiska. Kedy dievcata budu chciet mat sukromie, ked budu mat 12, 13,14? Si myslim. Kym najmladsia bude mat tak to je 10 rokov. Dovtedy budu chciet s tebou sa paradit v kupelni. Dalsi aspekt je ze kde bude dom. Myslim tym bude v meste? Mate blizko stredne skoly ci pojdu dievcata na intrak? V obdobi ked budu chciet mat sukromie budu vobec doma? My to mame navrhnute tak ze hlavna kupelna kde bude sprchovy, vana, wc a este sa rozhodujem ci dvojumyvadlo. Potom pracovna kde chcem tiez umyvadlo a este samostatne wc s umyvadlom. Ja si pamatam ze pocas strednej rodicia chodili skor do roboty ako ja do skoly takze v kupelni sme sa nestretavali. A keby nam to teraz aj tak vyslo ze sa stretneme tak niekto z nas si moze ist zuby umyt do pracovne. Malovat sa planujem v spalni kde budem mat toaletny stolik. Ja sa ani teraz nemalujem v kupelni. Mne je daleko takto zrkadlo. Este treba zohladnit ci sa rano zvyknete sprchovat. My napriklad nie. Som rada ze zuby umyjem s vypadnemz domu. A vecer sa to stale da sprchovanie rozvrhnut. Napr dospeli ked deti pojdu spat. Co este niekolko rokov pojdu relativne skoro. Tiez si rozmysli ci toto bude tvoje posledne byvanie. Lebo po strednej pride vyska, zahranicie, intrak... A to tiez velmi doma byt nemusia. Treba si spocitat kolko rokov sa vlastne detska kupelna bude vyuzivat. Deti sa osamostatnia a tebe ostane nevyuzity priestor. Ja by somv spalni zrusila kupelnu a radsej urobila ulozny priestor a urobila jednu velku priestrannu pohodlnu kupelnu. Ale to si ty musis rozmysliet aky vlastne mate denny rezim ci nahodou nerobite na smeny a tak. A mozno zistis ze mat dve kupelne je zbytocna investicia. Daj vediet ako si sa nakoniec rozhodla.
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite 2 kupelne my sme prave v stadiu hrubej stavby a mame navrhnutu rodicovsku kupelnu. Mame sice 2 chalanov ale vzdy som tuzila po rodicovskej kupelni. Ak aj navsteva pride v buducnosti frajerky chlapcov vzdy budem mat svoje sukromie ....nikdy nevies co v buducnosti bude....ja som rozhodne za 2 kupelne.
Odpovedať
@mes1177dalujem za nazor. budu dve kupelne ;) uz sa prieckuju
Odpovedať
@wivik dakujem za dlhy prispevok , nskoniec budu dve kupelne.Muz je rad ze bude mat svoju a ked slecny odidu s domu tak si tu velku kupelnu s vanou preberiem :)
Odpovedať
@kvietok89 radsej 2 kupelne 2 wc a pracovna
Odpovedať
super, že si sa takto rozhodla, to že budete mať dve kúpeľne dozaista oceníš, najmä keď dievčatá budú rásť, budú tráviť veľa času tam a vy budete aspoň mať kľud a nebudete musieť mať na kúpeľku poradovník :-D
Odpovedať
Dve kupelne to je to najviac. Ziadne starosti rano, kto kde je, kto kedy rano vstava, kedy sa ide do prace, do skoly, je dobre, ked ma kazdy svoj priestor ;-)
Odpovedať
Brala by som 2 kúpeľne.
Odpovedať
@sukyluky uz pisala, ze ide do tych dvoch kupelni, je to z mojho pohladu rozumne riesenie ma to zmysel a ma to najma hlavu a patu ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?