Zrušenie vecného bremena na LV

Ahojte, rodičia nám pred pár rokmi darovali záhradu, mne a mojej sestre, každej polovicu. V darovacej zmluve bolo zapísané aj vecné bremeno doživotného a bezplatného užívania záhrady našimi rodičmi. Teraz chceme z dôvodu hypot.úveru záhradu zaťažiť v prospech banky, avšak vecné bremeno našich rodičov sa musí zrušiť, čo v rámci dobrých rodinných vzťahov nieje problém ( otec žiaľ medzičasom zomrel, tam je automaticky výmaz z LV ) takže sa to týka len našej mamky. Spísala som originál "zmluvu o zrušení vecného bremena " podľa § 151 p Občianskeho zákonníka - vzor stránka Najprávo, podpisy sú riadne overené u notára. Ešte je k tomu potrebný tzv. Návrh na vklad do katastra nehnuteľnosti. Tiež som ho napísala podľa uznávaného vzoru z internetu, avšak na Katastri mi oznámili, už 2 krát, že to má vyzerať inakšie. Keď som sa opýtala či nemajú vzor, príp.tlačivo, tak mi oznámili, že nato nemajú, následne mi pani, ktorá tam sedí našla na internete nejaký vzor, ktorým si tiež nieje istá. Ľudkovia, ešte aby toho nebolo málo, tak ma vystrašili, že keď ten návrh "neprejde hore", tak mi prepadne aj 66 eurový kolok. Neviete niekto, kto má vlastne vedieť ako ten návrh na vklad do katastra pri zrušení vecného bremena má vyzerať? Príde mi to, ako keby chirurgovia s pacientom na stole išli operovať slepé črevo, ale nikto nevie ako sa to vlastne operuje :).
Odpovedať
Ked pracovnicka tvrdi, ze ten navrh ma vyzerat inak, nech ti sama povie,ako ma vyzerat,co vsetko tam chce mat. Na co tam sedi? Ak nepochodis, obrat sa na nejakeho veduceho a stazuj sa
Odpovedať
Zrejme nespĺňa náležitosti vyžadované katastrálnym zákonom a súvisiacimi predpismi. Ak ho po prerušení konania neopravíte, kataster konanie zastaví. Niektorí "vkladári" sú citliví na akékoľvek nedostatky. Vzory z internetu obsahujú často chyby a nedostatky. @majki555 Pracovníci katastrálneho odboru nie sú od toho, aby vypracovávali návrhy a de facto poskytovali právu pomoc. Nedostatky uvednú v oznámení o prerušení konania. Okrem toho tá pani zrejme ani nie je vkladárka, keďže tí sú v backoffice.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?