Zrekonštruovaný alebo byt v pôvodnom stave. Čo ľahšie predám?

Profilova fotka
Ahojte, chcem predať starší byt v pôvodnom stave. Poraďte, či ho pred predajom aspoň čiastočne zrekonštruovať - vymeniť okná za plastové, urobiť parkety - alebo je záujem aj o byty v pôvodnom stave, kedy si záujemcovia upravia byt radšej podľa seba...? Nerada by som investovala zbytočne do bytu pred predajom, keď to až tak nezvýši cenu bytu... Byt je vo veľmi dobrej lokalite. Ďakujem.
Odpovedať
ja keby chcem predat byt tak asi uz do neho neinvestujem a predam ho v povodnom stave :-) lebo nevies, ci kupujuci by to aj tak nezmenili... ja tiez keby kupujem nejaky byt, tak si ho chcem rekonstruovat po svojom.. najma co sa tyka podlahy, okien..... to je moja rada :-) moji rodicia tiez planuju predat byt ked uplynie doba od vlastnictva a preto do neho nejake vacsie zasahy uz neinvestuju ;-)
Odpovedať
ako ktori, ja by som brala povodny stav nech si ho sami upravime podla seba ale na to treba mat riadny balik navyse (a neviem, ci s tym ludia rataju ak si beru hypo, ktore je v blave aj tak dost vysoke) ale su taki, ktori chcu kupit a hned byvat ;-) osobne by som vymenila okna, mozno podlahy a dala bielu malovku, vyzeral by ten byt lakavo ale asi nic viac sa neoplati
Odpovedať
Profilova fotka
:-) caf Zuzi, osobne by som do neho neinvestovala.....skusila by som predat. Rekonstrukcia zozerie peniazky a cas a cenu az tak nenavysi. Minule vsak predavali znami a chodilo dost zaujemcov a nejak ich byt nezaujal, tak to na tyzden stopli, nahodili podlahy, vymalovali a vymontovali staru kuchynsku linku a vraj prvy zaujemca to vzal. Mozno nahoda, mozno to urobilo iny, cistejsi dojem.....(okna mali vymenene). ......do okien by som vsak rozhodne neinvestovala.....o tolko tu cenu nenavysis.
Odpovedať
My sme kupovali byt pred rokom a hladali sme vyslovene neprerobeny. My sme nechceli aby tam boli okna a uz vonkoncom nie podlaha. Existuju rozne kvality a vzory. My sme si chceli vsetko zladit a hlavne pri prerobenom byte by som pochybovala o kvalite. Ved podlaha sa da kupit aj za 150,- Sk meter stvorcovy aj za 600,- Sk aj za 1200,-Sk. Ja by som na tvojom mieste neinvestovala. Fakt je ten, ze cenu to az tak nezdvihne, robotu si len prirobis a rekonstrukcia je pracna tak ci tak. Odporucam neprerobit.
Odpovedať
Profilova fotka
pridam nasu skusenost...prave kupujeme vacsi byt a chceli sme, aby nom boli aspon plastove okna...podarilo sa nam vsak najst taky, co okrem toho ma aj vymurovane jadro, no nie je oblozene, takze si to mozme spravit podla nasho vkusu a sme usetreni tej spinavej roboty pri prestavbe jadra:-)
Odpovedať
my sme hladali len povodny stav alebo novostavbu - zohnali sme povodny stav, teda az na to, ze v troch izbach uz neboli tapety ale omietky, no tie boli v takej kvalite, ze sme ich aj tak museli zhadzovat a bolo vraj zrekonstruovane wc ale tiez sme ho cele zrusili a robime na novo kazdy ma iny vkus a rekonstrukciou by ste ako uz spominali ini len minuli peniazky a oddialili cas predaja
Odpovedať
Profilova fotka
odporucam vymenit okna (dat klasika biele plastove) a vymalovat na bielo cely byt... prip. dat bezpecnostne dvere, toto vsetko cenu navysi a urcite byt spravi lepsi dojem ked si ho niekto pride pozriet ;)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme tiez hladali povodny stav, tie starsie byty potrebuju celkovu rekonstrukciu, vacsinou aj zmenu dispozicie, takze podlahu by som urcite nedavala a tie okna su tiez otazne, podla mna sa to neoplati, zohladni sa to na cene, az tak sa novymi oknami nenavysi.. byt v BA v dobrej lokalite urcite nebudes mat problem vyhodne predat aj ked je v povodnom stave..
Odpovedať
ja neviem ale plastove okna su fakt roznej kvality a ja som nechcela nejake polske za par korun a bezpecnostne dvere su tiez rozne. Kamos sa tiez dal takto zlakat a upil byt kde bolo prerobene okna a teraz mu zatekaju a nema ani doklad, cize namoze raklamovat tak mu hrozi ze ich bude musiet aj tak vymenit. Ked rekonstruovat tak kvalitne. Nema vyznam nacapat do bytu lacne veci a navysit umelo cenu. Osklbete tak kupujuceho ale to uz je na kazdeho svedomi. A zas ked investujete do kvality nic tym neziskate iba kopu roboty a na zisku sa to neprejavi
Odpovedať
Profilova fotka
a pokial ide o vymalovanie, je to podla mna zbytocne, aj tak sa zrejme bude robit nova elektroinstalacia a omietky.. kazdy kto kupuje byt, je uz trochu zorientovany a pozera sa na to z praktickeho hladiska.. hoci uznavam, ze prvy dojem je dolezity..
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem baby za vase nazory. vyzera to tak, ze sa vyhnem zbytocnej praci. bud ludi zaujme lokalita, alebo mam smolu :-D
Odpovedať
Zuzka my sme kupili prerobeny byt z jadrom a novou kuchynou ale keby bolo na mne tak len jadro bez obkladov to je najhorsia praca. A keby ze mam fakt peniaze tak bez prerobenia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
zuzi - nasi znami chceli vyslovene prerobeny byt, nech sa mozu rovno nastahovat a teraz tam aj tak vsetko prerabaju po svojom, akurat ho paradne preplatili. :-S
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Mam skusenosti, uz som nejaky ten byt v zivote kupila - predala. Takze ak je byt v dobrej lokalite a navyse ma potencial na kvalitnu prerabku (myslim tym naprv. povodne parkety, kvalitne starsie dvere) jednoznacne neodporucam prerabat. Povody stav je rozhodne ziadanejsi a v ponuke realitneho trhu je ho podstatne menej. Dobra poloha bytu, prip.dobra orientacia ci dispozicia Ti cenu jednoznacne dozenie, kludne mozes ziadat viac, ludia ten potencial uvidia. Prerabka je komplikovana v tom, ze ju robis na svoj obraz-vkus a tym sa samozrejme trafis do omnoho mensej cielovej skupiny no a cena sa Ti vysplha tak, ze sa Ti to ani nemusi vratit, co do toho pri prerabke vrazis. Nehovoriac o komplikaciach s remeselnikmi a celkovou pracou, ked zasadne vsetko ide inac a nie tak, ako si to predstavujes :).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?