Ziadost o vypratanie pivnice

Ahojte, nenasla som takuto aktualnu temu, tak skusim: Kupili sme pred necelym rokom byt, no mame problem s pivnicou. Pri prevode z druzstevneho vlastnictva do osobneho, predosly majitel nasho bytu odkupil od druzstva vacsiu pivnicu ako bytu povodne patrila. Tato vacsia pivnica je zaznamenana aj v zmluve o prevode aj v dokumentoch a nakresoch bytoveho druzstva. Problem je, ze nam ju ale jej predosla majitelka nechce uvolnit. Vie mi niekto poradit, co by mala obsahovat ziadost o vypratanie pivnice a cim vsetkym sa tam mozem "ohanat"? Citala som, ze policia moze asistovat len na zaklade rozhodnutia sudu. To znamena, ze jej tam mozem napisat, ze ak to neuposluchne, obratim sa na sud, alebo je aj nejaka ina cesta? Dakujem
Odpovedať
@cleo02 Otvoriť, vypratať, zavesiť svoj zámok a tváriť sa že nič... Je to drevená latková kobka, alebo niečo "nedobytnejšie"...?
Odpovedať
Kedze vam predali byt aj s pivnicou,nema ju co predosla majitelka zadrziavat a branit vam v pouzivani,nakolko vy,ako novy majitelia mate na nu narok,kupili ste ju,platite za nu. Ona sa bezdovodne obohacuje a brani vam vo vyuzivani vasich vlastnickych prav. Keby si na nu sla oficialnou cestou,tak pri vymozitelnosti svojich prav pri nasich sudoch by si sa roky sudila... Ja na Tvojom mieste by som jej napisala doporuceny list ( kopiu si uschovaj) s oznamenim,ze ak si k urcenemu datumu pivnicu nevyprace,povazujem to za jej suhlas s vypratanim a vyhodenim do kontajnera. Keby som chcela byt este hnusnesia,tak j napisem,ze si najmem na tieto prace firmu a poslem jej fakturu na preplatenie. Inak sa zial s takymito ludmi neda.
Odpovedať
@cleo02 Tak ako píše majky555, napíš doporučený list a daj jej 30 dní na vypratanie. Nakoľko si ten list preberie tak nebude mať inú možnosť. Po 30 dňoch jej odpíliť zámok a vypratať veci von a zamknúť. Nesr... sa s takýmito ľuďmi a konať.
Odpovedať
Profilova fotka
@cleo02 nechápem, ako ste sa dopracovali k predošlej majiteľke, ak ste legálne kúpili pivnicu od niekoho, on je Váš obchodný partner a bývalý majiteľ, obrátiť sa musíte na neho. Ak Vám oznámi, že priestor Vám uvoľňuje, obsadíte ho, ak nebude reagovať, po uplynutí času vo výzve tiež obsadíte. Zápisom do katastra sa stávate majiteľmi, to nie je obytná plocha že musíte rešpektovať jeho pobyt a riešiť náhradné bývanie.
Odpovedať
presne tak,vy ste dali peniaze predávajúcemu, on je povinný zabezpečiť vypratanie. A čudujem sa, prečo ste to prebrali nevypratané.
Odpovedať
@mateson @jan45 bolo to komplikovane na zaciatku, predosly majitel nasho bytu s s tamtou susedou nechcel natahovat...co nechapem, lebo naco potom kupil vacsiu pivnicu, ked sa o nu "nebil" ale povedal, ze on toto riesit nebude a ze ak chceme, musime sa do toho pustit samy. J nejaky zakon, ktory hovori to, ze pivnica nie je obytna plaoch a ozem ju teda len tak obsadit? Nerada by som sa uchylila k ieomu, co moze druha strana napadnut.
Odpovedať
@majki555 prave nieco take zvazujem. Ale...mozem pouzit prave toto, ze ak nebude reagovat, beriem to za suhlas na vypratanie?
Odpovedať
@cleo02 napis jej to v tom zneni do toho doporuceneho listu. A taktiez sa mozes vyhrozit tym,ze budes žiadat preplatit " najomne "za dotrajsie obyvanie pivnice,ktora jej nepatri a ktoru bezdovodne obyvala a tebe znemoznovala uzivat tvoj majetok,cim znemoznovala vyuzivanie tvojich vlastnickych prav a bezdoovidne sa obohacovala.
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 to by sa ťažko dokazovalo, premlčacia doba je krátka, nemá dôkaz o prevzatí (ňou), tu platí len rada od blackomt, a pripraviť sa na prieky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?