Z podnájmu do vlastného

Profilova fotka
zdravim, mozno je to blba otazka ale chcela by som vediet ci je tu niekto kto sa z podnajmu stahoval do vlastneho.chcela by som vediet ako by som mohla riesit situaciu ze uz mam kupeny byt ale v podnajme mam 3mesacnu vypovednu lehotu.samozrejme nemam na to aby som platila najom v dvoch bytoch.ako by som to mohla riesit okrem dohody s prenajimatelom? rada uvitam aj nejaky nazor niekoho kto tiez siel z podnajmu do vlastneho bytu.diky ;-)
Odpovedať
1. dohodou s majitelom bytu bez hladania nahrady 2. najdes noveho podnajomnika a majitelovi oznamis, ze koncis a ze mas nahradu 3. najdes si zodpovedneho cloveka, ktory by mal zaujem na 3 mesiace tam byvat a zaplatit najom, ak nie v celkovej vyske, tak aspon cast nakladov, aby si nemala velku stratu. Zodpovedny clovek z dovodu, aby za tie 3 mesiace nerozbil ten byt..
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem za radu :)
Odpovedať
z bodom 2 a 3 ktore uvadza stowasser bude musiet suhlasit majitel bytu (pokial nemas v zmluve uvedene ze mozes dalej byt prenajimat alebo ze v pripade skratenia vypovednej doby si zabezpecis nahradu) Prestuduj si riadne najomnu zmluvu - tak ako mas prava ty ako najomnicka tak prava ma aj prenajimatel a pokial mas v zmluve uvedenu 3. mesacnu vypovednu lehotu a prenajimatel nebude mat pochopenie s tym ze si si kupila vlastne byvanie a nebude sa s nim dat dohodnut na kratsej vypovednej dobe tak si platna najomnicka so vsetkymi opravami a povinnostami cele 3 mesiace od podania vypovede z najmu bytu
Odpovedať
Profilova fotka
no dufam ze sa nam podari dohodnut
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?