Vysporiadanie neprededeného pozemku

Zdravím nedávno sme kúpili RD a záhrada nieje bohužiaľ vysporiadaná respektíve 2 menšie parcely cca 50m² mi máme parcely okolo nich takže si ich nemôžme oplotiť pretože nechceme zamedziť prístup na spomínané parcely uprostred radi by sme ich odkúpili ale zistili sme že z štrnástich vlastníkov už minimálne dvaja nežijú. Takže by som vás chcel poprosiť či s tým nemá niekto skúsenosť a nevedel by nám poradiť ako postupovať. Už vopred pekne ďakujem za každú informáciu.
Odpovedať
oplotte si to a hotovo 😄 ked tak sa ozvu ... ak zacnete zhanat a upozornovat nato, moze sa Vam to vymstit ...lebo ...
Odpovedať
Dobrý deň. Robili sme to isté. Do dedicskeho konania neboli zahrnute parcely, ktoré sme potrebovali vysporiadat. Nasli sme dedicov a znovuotvorilo sa dedicske konanie. Pri osobnom podani ziadosti nam dal notar aj termin, cca 2 tyzdne od podania. Prededenie trvalo cca pol hodku, najdlhsie sme cakali na kataster a na zapis. Cca 2 mesiace. Odkupili sme to za smiesnu sumu lebo nikto o to nemal zaujem a je to vysporiadane. Nespekulovala by som, aby sa Vam to raz nevymstilo, ked tam bude nieco postavene. Pekny den
Odpovedať
Pri danom počte vlastníkov a zosnulých to budete mať hobby na pekne dlhý čas, hlavne ak nemáte na tých parcelách podiel. Potrebujete ich osloviť - jedna časť nebude reagovať, ďalšia bude chcieť viac peňazí, nájdu sa aj takí, ktorí z princípu nič nepredajú. To máte tú jednoduchšiu časť za sebou... Po zosnulých musíte vyhľadať dedičov a navrhnúť im odkúpenie podielov s tým, že navrhnú dodatočné dedičské konanie, ktorého náklady a stratený čas im budete refundovať. Ak je dedičov viac, opakuje sa scenár ako pri vlastníkoch. Iná možnosť odkúpiť podiely a spoliehať sa, že do troch rokov sa žiadny z opomenutých spoluvlastníkov neozve a nebude podávať žalobu. Následne by ste na to išli cestou zrušenia a vyporiadania podielového spoluvlastníctva.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukako9696 za tak malú plochu by som asi osobne nejakú aktivitu ani nevyvíjal. Ak to nejak nebude brániť využívaniu už vašich pozemkov, tak by som do toho ani nepichal. Nasadiť trávu, a nechať tak. Pravdepodobne to už nikto nikdy riešiť nebude. Jedine, že by si aktuálni vlastníci / žijúci dali vytiahnuť z katastra všetky ich pozemky / spoluvlastníctva, a to je viac ako nepravdepodobné.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?