Výmena bytu za dom - prenos hypotéky

Dobrý deň, prosím Vás o radu. Minulý rok sme kupovali byt na ktorý sme dostali hypotéku, 100% financovanie. Teraz chceme vymeniť náš byt za dom. Je možné preniesť existujúcu hypotéku na dom? Samozrejme budeme musieť za dom doplatiť. Je teda možné ju navýšiť tiež do 100% ? Ďakujem.
Odpovedať
Určite sa Vám nepodarí v jeden deň predať byt a aj kúpiť dom aby ste mali len jednu hypo. Skôr to vidím na 2 hypotéky na pár mesiacov, ak Vám vôbec vyjde príjem. Známy to riešili tak že predali byt kde dá ešte dohodli na pól ročnom podnájme a takí bez závažnou si vybavovali dom
Odpovedať
A nezabudnite na dan a zdravotnu z rozdielu predaj - kupa bytu... Nehnutelnost sa kvoli vysokym poplatkom z rozdielu ceny medzi kupou a predajom nehnutelnosti oplati predavat az po 5 rokoch. A davaju sa dnes vobec 100 perc hypo? A zistite si, ci mozte mat tak vysoku hypo vzhladom na vase prijmy...
Odpovedať
@skpeter majitelua domu suhlasia s vymenou domu za byt + doplatok z nasej strany. Potrebujen len vediet ci niekto riesil v sucasnosti takyto " problem". Co sa tyka prijmu je to OK a samozrejme aj uver.register mame v poriadku. Radi by sme navysili predoslu hypo vzhladom na to, ze bola poskytnuta za velmi vyhodnych podmienok.
Odpovedať
@lopka1313 myslite si,ze by sme dan platili aj vtedy keby sme menili byt za dom a este by sme doplacali za kupu domu? HU sme riesili v case ked este bolo mozne 100% financovanie. Splnali sme podmienky. A toto je dovod preco by sme si chceli ponechať staru hypo a len ju navysit.
Odpovedať
@zuzana2403 Ahoj,ja len k tej dani,urcite ju budete platit,plati sa pri kazdom predaji nehnutelnosti,pokial ju nevlastnis viac ako 5 rokov.Aj my sme tak platili,je to tusim 33 percent dokopy. Bohuzial,nikoho nezaujima,ze chces potom kupit dom. Ved si vyratajte za kolko ste byt kupili a za kolko ho predate,a z toho rozdielu tu dan,mozno to nebude velka suma.
Odpovedať
@leni2 , dakujem za info...ta dan vychadza cca 1700€ cize nic hrozne
Odpovedať
@zuzana2403 Od 1.7.2018 nie sú povolené hypo nad 90%. Nad 80% hodnoty založenej nehnuteľnosti sú okresané na výnimku, ich podiel sa odvtedy každý štvrťrok znižuje. Limit celkovej zadlženosti, teda nielen hypo, je 8nasobok ročného príjmu dlžníka.
Odpovedať
Ok oni kúpia vás byt v hotovosti, zbavia vás vašej hypo a vy si vybavíte nove hypo na dom tak to by slo. Aj ked už viac ako 80% nedostanete.
Odpovedať
@draik , cize myslite ze sa nebude dat nasa hypo navysit do hodnoty domu podla znaleckeho a podla KPZ?
Odpovedať
@skpeter , ano aj toto je jedno z rieseni len my sme sa chceli tomu vyhnut kvoli výhodnej hypo co mame na byt.
Odpovedať
@zuzana2403 Predpokladám, ze ste si prečítali, čo som napísal...
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana2403 čisto v hypotetickej rovine, nieje problém preniesť založené právo banky z bytu na dom, ak s tým majiteľ domu súhlasí. Samozrejme ak s tým súhlasí aj banka ak je hodnota domu adekvátna zostatku na hypotéke. Keďže sa jedná o výmenu predpokladám že aj predaj prebehne len čisto papierovo aby ste nemuseli ani vy a ani oni platiť dane. Ale ten ďalší doplatok budete musieť asi riešiť formou spotrebného úveru, poprípade ak má dom postačujúcu hodnotu možno vám banka dovolí navýšiť hypotéku, no len do tých 80% z hodnoty nehnuteľnosti. Či to ale bude uskutočniteľné záleží na ochote druhej strany a kvalite notára.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peter11balog Až také formálne to nebude, keďže prekladajú hypo a pôjde doplatok. Výmena je z hľadiska dane vlastne predaj.
Odpovedať
@draik , velmi dobre...to plati pre novoposkytnute hypo...
Odpovedať
@peter11balog , ďakujem za info... Zajtra sa poinformujem v banke.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana2403 na toto si najdi financneho poradcu sama to nedas
Odpovedať
Profilova fotka
Hmmm tazko povedat, no podla mna to na 1 hypo nebude. Teda aspon na nejaky ten cas. Ono treba si najst niekoho ako spominal @wolodymyr, kto v otazkach hypo vie chodit. No nemyslim si, ze to bude take jednoduche
Odpovedať
Profilova fotka
@marko9902 ako si napisal niekoho kto v tom vie chodit, tiez nie kazdy poradca sa v tom vyzna, uz neraz som sa o tom aj sama presvedcila ;-)
Odpovedať
Teza je to s tymi uvermi celkom sranda. V poslednej dobe ako keby si dali za ciel zamietnut kazdu ziadost, ktoru dostanu
Odpovedať
@zuzana2403 no ako radia moc sa neponáhľaj,aby ste nepredali a....
Odpovedať
@olgina7 ani nie, ze si to dali za ciel, ale tak maju prisnejsie podmienky a beru do uvahy mnohe veci, co kedysi nebrali, tak jasne, ze je to citelne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?