Vklad na kataster

Po uspesnom vybaveni uveru, spisani kupnej a uverovej zmluvy prisiel na rad vklad na kataster. Prave mi volal realitak, ze mam priniest 266 eur na poplatky. Standardny poplatok je 66 eur. Je mojou povinnostou hradit 266 eur? Nemala by to hradit realitka, ked ma zaujem o zrychlene konanie, ci je to na mojich pleciach?
Odpovedať
Profilova fotka
@creator13 Možno by stačilo prečítať si pozorne zmluvu, ktorú si podpísal s realitkou a dozvieš sa tam oveľa viac, ako Ti tu niekto bude vedieť poradiť. :-)
Odpovedať
@creator13 podpísal si zmluvu s realitkou, platíš ju, čiže pracuje pre tvoje dobro, a usúdila že pre tvoje dobro by si mal zaplatiť 266 EUR za zrýchlený vklad. ;-) Keby si šiel cez notára a nie cez realitku tak tam stojí návrh na vklad na kataster iba 18 EUR a je to do 20 dní, namiesto 30 dní. A za zrýchlený sa platí u notára iba 115 EUR namiesto 266 EUR čo chce od teba realitka. Holt niektoré realitky ešte stále nepoznajú elektronické podanie na kataster, čo stojí iba polovicu a netreba chodiť na kataster.
Odpovedať
@jamk1 v zmluve mam uvedene, ze naklady znasam ja, ale nic o sume 266 eur tam nie je.
Odpovedať
@stastnyjim co treba k tomu, aby to bolo mozne podat elektronicky? Je treba k tomu nieco specialne?
Odpovedať
@creator13 povedz realitke, nech to dajú elektronicky.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, chcem sa spýtať, či by ste mi vedeli poradiť, ak ideme robiť kúpnu zmluvu a: kupujúci je jeden človek, ale predávajúcich máme až troch. Dvaja vlastnia pozemok, ktorý predávajú zvlášť, a jeden ďalší predávajúci má na ich pozemku postavený dom, ktorý ešte nie je skolaudovaný. Treba počkať na kolaudačné rozhodnutie, aby stavba mala súpisné číslo, a bol vydaný LV. Dajú skutočnosti zapísať do jednej kúpnej zmluvy, alebo máme urobiť zvlášť kúpnu zmluvu na pozemok, a zvlášť na spomínaný neskolaudovaný, ale v čase predaja skolaudovaný dom? Nebude s tým problém na katastri?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?