V koľkých realitných kanceláriach môžem ponúkať byt?

Chcem sa opýtať v koľkých RK môžem mať daný byt? a ako to funguje ked ho predám v jednej realitke?dakujem
Odpovedať
pokial si so ziadnou RK nepodpisala exkluzivnu (vyhradnu) zmluvu, mozes ho mat v kazdej RK. Aj ked to je pri predaji dost kontraproduktivne. Zamerala by som sa na najsilnejsiu RK vo vasom meste, plus by som si vybrala jednu silnejsiu RK s celoslovenskou posobnostou. Ak sa ti nebude ich praca pozdavat, zmenit to vzdy mozes. Davaj si pozor, co podpisujes, ferova a profesionalna RK ti vysvetli hlavne body v zmluve a nebude nic zatajovat.
Odpovedať
my sme mali cca v 6 -tich tu na okolí.....vyššia šanca predať. Aj obhliadok bolo tým pádom viac.Plus sme mali súkromné inzeráty na dvoch realitných portáloch a na stránke mesta. Byt sa predal cez jednu RK.Ked bola zložená záloha,obvolala som ostatné a zrušila náš byt z ich databázy.Bez nejakých zbytočných rečí to urobili
Odpovedať
My sme mali v jednej exkluzivnu zmluvu, 3 obhliadky za mesiac. Potom zmluva skoncila, rozhodili sme to kade-tade a byt sa predal ovela rychlejsie. Je dost mozne, ze v tom hralo rolu aj obdobie (zima oproti jari).
Odpovedať
... ja som riesila predaj bytu tak, ze som si dala inzerat do miestnych novin a realitky sa mi prihlasili same a taktiez sa hlasili aj jednotlivci ... nakoniec sme byt predali cez realitku
Odpovedať
ak nemáte v niektorej z nich exkluzívnu zmluvu tak v niekoľkých realitkách naraz,ale ak máte exkluzívnu zmluvu to znamená,že nehnuteľnosť môže ponúkať na predaj len táto jedna realitka. ;-)
Odpovedať
presne tak ako to tu uz bolo spominane, ak s dotycnou RK nemas uzatvorenu exkluzivnu zmluvu, tak mozes byt ponukat v niekolkych realitkach.
Odpovedať
Pozor na príliš veľa inzerátov. Rôzne realitky si prihodia rôznu maržu, tým pádom uverejnia rôzne ceny a môže to pôsobiť neseriózne. Takúto chybu som urobila pred 3 rokmi a pol roka som nevedela predať byt. Teraz na jar som uzavrela exkluzívnu zmluvu s 1 veľkou realitkou s celoslovenskou pôsobnosťou a do 2 týždňov som mala kupcu. Bola to zmluva na 3 mesiace, aby som sa zbytočne dlho neviazala.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?