Úžitková plocha verzus celková plocha bytu a kataster

Rozmýšľame nad kúpou jedného bytu. Predávajúca tvrdí, že údaj o m2 uvedený na liste vlastníctva, nezahrňa pivnicu (k bytu patria dve). Nepozdáva sa nám to, pretože ten byt sa nám zdá dosť malý oproti deklarovaným metrom2 na LV a doteraz sme sa vždy stretli s tým, že v LV bola zapísaná celková plocha bytu (teda aj s pivnicami), nielen úžitková plocha. U nás je to tak, že na ročnom vyúčtovaní a na zálohovom výmere platieb je uvedená celková plocha bytu a aj úžitková plocha bytu. Tá celková plocha bytu je totožná s údajom na LV. Ako je to u vás? Môže byť na LV fakt len tá úžitková plocha bytu bez pivníc?
Odpovedať
@karkulka1 teraz som pozerala moj LV, nikde sa tam neuvadzaju m2. ani cez katasterportal.sk chcela som to kuknut ale tak nechapem. jedine kde mam uvedene m2 k bytu je vyuctovanie.
Odpovedať
M2 sa uvadzaju vsetko dokopy ak nie musi to byt rozpisane zvlast kolko ma balkon pivnica a byt.
Odpovedať
Profilova fotka
m2 sa uvadzaju aj na danove priznanie a tam sa davaju celkove vratane pivnice a tak by to malo byt aj na kupno-predajnej zmluve. okrem katastra (ale nie na webe) by sa to malo dat overit aj na bytovom druzstve.
Odpovedať
@manilla my to máme na LV umiestnené niekde hore nad našim menom- je tam také číslo lomítko a ďalšie číslo. To prvé číslo je tá/ mala by byť celková výmera bytu deleno 10.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?