Ťarcha banky na byt a iné možné pohľadávky?

Profilova fotka
Dobry den, je mozne, aby na byt, na ktorom je tarcha banky z dovodu cerpania hypotekarneho uveru, bol v nejakej exekucii ci je mozne,a by na nom boli ine pohladavky? jedna sa o teoreticku otazku. predavame byt s tarchou banky a kupujuca sa boji dalsich moznych tiarch, cize sa nam trosku predaj komplikuje z casoveho hladiska, potrebujeme peniaze hned, no ona chce ist cez notara a depozit ohladom zvysnej cistky (rozdiel medzi predajnou sumou a zbytkom uveru) a chce aby bolo peniaze pre nas uvolnene az po zapise do katastra... preto sa pytam, ci je to vobec teoreticky mozne, aby sa taketo nieco stalo, ci je to pre nu realna obava...
Odpovedať
Ano na byt kde je tarcha kvoli hypoteke, mozu byt aj ine tarchy (napr. exekucia) ci vecne bremena. Dolezite je v akom poradi sa vlkadaju tarchy a vecne bremena. TAkze kupujuca ma opravneny strach. Pokial to kupuje na hypoteku tak nema sa coho bat, lebo dava sa tam plomba v prospech banky a ak by tam bol nejaky pravny problem tak by banka peniaze neuvolnila. AK kupuje cash tak rozhodne inak ako cez notara by som ani nesiel.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, je to možné, ale tu nejde o to či na LV už je ťarcha banky alebo nie. Exekúcia môže byť zapísaná tak isto aj na čisté LV bez ťarchy bank. Jej postup je však bežný, že notár uvolní peniaze až po zápise. Tak isto sa využíva aj vinkulácia v prospech teba napr. a po splnení podmienok (tieto si určíte vy) sa peniaze uvolnia na určený účet. Notár je však drachší ako vinkulácia v banke. Vinkulácia vieš spraviť v banke medzi 60-xy eur - podla vyplácanej sumy. Notár ide od 150 vyššie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?