Sudnoznalecky posudok

Dobry, mozem sa opytat ake mate skusenosti, kto plati sudnoznalecky posudok? Kupujuci, predavajuci, ci realitka? Predavajuci z ceny vobec nezlavil, realitka si zobrala nadstandardnu proviziu...ako to bolo u vas?
Odpovedať
Podla mna by ho mal platit ten, kto ho potrebuje :) Ked sme byty kupovali, platili sme ho my (ak ho bolo pre banku treba) a naopak, ked sme byt predavali, platil si ho kupujuci, ak ho potreboval. Nikdy som z predajnej ceny nezlavovala, ked sme predavali. Vzdy bola v nej zahrnuta aj pripadna provizia pre RK a vzdy bola nastavena tak, aby bola zaujimava aj pre nas aj pre kupujuceho. Pri kupe bytu sme zatial vzdy zlavu dojednali, tych 8-13%.
Odpovedať
Posudok plati vzdy ten,kto ho potrebuje. T.j. na 99,9% kupujuci. Predavajuceho nezaujima,ak kupujuci posudok potrebuje napr. a vacsinou, pre banku. Realitka zvykne zaplatit poplatky u notara a na katastri.
Odpovedať
Profilova fotka
Predávala som byt bez realitky, ale kupujúci zadal realitke všetky úkony, ktoré hradil on. Ja som dostala požadovanú sumu.
Odpovedať
@heronka22 Ked som kupoval chalupku vsetko riesila realitka z provizie. Pre mna bola dolezita cena, takze som nic naviac neplatil. Myslim ze iba kataster.
Odpovedať
Profilova fotka
platí ho väčšinou kupujúci, aj keď v mojom prípade ho vybavila a zaplatila realitka. Banky mávajú tiež akcie, že preplatia znalca alebo vám poskytnú interného človeka.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?