Strata kupnej zmluvy

Dobrý deň.Stratil som kúpnu zmluvu na byt.Chcem sa opýťať aký je postup a koľko sa platí.ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
A ten od koho si byt kupoval byt ,nemá kopiu?Nech ti vystaví ešte jednu pre teba.Alebo píšem blbosť?
Odpovedať
Pozri totizto byt bol kupeny od mesta kupil ho moj dedko,dedko zomrel byt zdedila mama ale chce ho napisat na mna formou darovacej zmluvy,tam vsak pytaju kupnu zmluvu a my netusime za pana kde ju dal....byt hore nohami a nic...
Odpovedať
Vlastník môže nahliadnuť do zbierky listín na katastri, kde predmetná zmluva je zavkladovaná a nechať si vystaviť kópiu zmluvy. Nie je jasné, načo by niekto pýtal pôvodnú kúpnu zmluvu, o to viac, ak medzitým sa vlastník zmenil na základe dedenia.
Odpovedať
@matkobn nie je nijaký dôvod pýtať pôvodnú kúpnu zmluvu. AK VOBEC by niekto niečo chcel (ale aj to je blbosť) tak potom by som pýtala z dedenia, veď posledný majiteľ je relevantný. a čo vlastne znamená "tam však pýtajú"? kto to pýta? kde je to "tam"?
Odpovedať
Profilova fotka
@matkobn výpis z katastra je pre vás(mamu) doklad o práve disponovať s nehnuteľnosťou.Ešte existuje aj notárske osvedčenie o prechode majetku dedením, to má mama.Lenže ak som správne pochopil, mama dedí, ale nechce to napísať na seba ale priamo na Vás, to môže urobiť u notára pri dedičskom konaní.
Odpovedať
zmluvu pýtajú pravdepodobne preto, lebo v nej bude uvedený popis spoločných častí a spoločných zariadení bytového dome, čo v osvedčení o dedičstve nie je uvedené ....
Odpovedať
mam otazočku...nie sme manzelia, kupili sme byt spolocne, avsak byt je napisany len na priatela, vraj z toho dovodu ze niesme manzelia, na kupnej zmluve aj vo vklade na katastri nemozeme byt uvedeny obaja. na adrese mam prechodny pobyt. mohli sme byt na kupnej zmluve uvedeny obaja??? vie mi niekto poradit stranku na nete kde su tieto vlastnicke prava opisane???
Odpovedať
@majusinka111 to sa pytas vazne? To kto Ti nabulikal taku sprostost?
Odpovedať
@majusinka111 ziaden byt ste spolocne nekupili, byt vlastni ten, kto je napisany na LV - ty nemas bohuzial nic :-( Na kupnej zmluve moze byt aj 10 nadobudatelov nehnutelnosti.
Odpovedať
@majusinka111 fuha..., jasne ze mate byt na zmluve aj v katastri obaja, inak si kupila byt priatelovi :)
Odpovedať
@peta_petruska ;-(
Odpovedať
@majusinka111 vie mi nikto poradit co stym teraz???? ;-( , postavili ma pred hotovu vec aj s predavajucim, dokonca som bola v robote ked tuto vec vybavovali, a dlho ma drzali v omyle ze sa to neda.... aj doverciva ...., a teraz sa mi otvaraju oci.... ale co s tym teraz????? poradite mi???prosím.... ;-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
@snowy66 ;-( :-(
Odpovedať
mas aspon nejake potvrdenie ze si nieco platila? Sli peniaze z tvojho uctu na ucet predavajuceho? Ak ano priatela kopnut dakam a vec dat pravnikom. @majusinka111
Odpovedať
a to mame spolu dceru, ak nebude chciet polku prepisat na mna, da sa to prpisat na dceru, je este neplnoleta, 4 rocna, mam vtedy nejake vlastnicke prava ako jej zakonny zastupca??? je tieto veci vobec neovladam... ;-( poradte mi, prosim.
Odpovedať
@majusinka111 dcera je ako tvoja,tak aj jeho. Trvaj na prepise na teba.
Odpovedať
@atlaska nemam v rukach nic ;-( , peniaze isli nase spolocne z ruky do ruky ;-( , s jednym svedkom ale papierovo to podchytene nieje asi, bola to manzelka predavajuceho... ;-( ja som koncoch a to mame spolu male dieta....
Odpovedať
@atlaska a ako sa to robi??? predúokladam ze treba ist za nejakym pravnikom alebo k notarovi???? a polku na mna???? ci?????
Odpovedať
S tymto musis za pravnikom /za notarom iba ak on bude suhlasit/ Pravnik ti poradi co a ako. Peniaze nemas ako dokazat , ze boli aj tvoje:-( Co priatel hovori? Skus mu spomenut pravnika, ze nejakeho oslovis,aby urobil zmluvu na prepis polovice bytu na teba. @majusinka111
Odpovedať
@majusinka111 v prvom rade sa treba s priatelom otvorene porozpravat, ze preco i klamal, a preco Ta oje...al, s prepacenim za vyraz. Deti si priatel moze narobit este kolko chce a s kadekym, takze by som sa nespoliehal ze nieco prepise prave na Tvoje dieta. A preco by to aj robil? Ked zamer bol jasny, mat vsetko na seba? Mozes mu akurat pohrozit trestnym oznamenim, ze urobil na Tebe podvod, vylakal peniaze atd, ale to su veci, ktore treba prejednat s pravnikom. Myslim ze Vas vztah je tymto tak nastrbeny....neviem ako s tou osobou chces dalej existovat. Bud si tak nekonecne hlupa a naivna a on to iba vyuzil, alebo si nenapisala celu pravdu. Je to ako z nejakeho zleho scenara na nepodareny film.
Odpovedať
Profilova fotka
Majusinka111: Ja by som to až tak tragicky nevidel. Poznám podobné prípady - aj v obrátenom garde. Mladí žijú "nadivoko" a jeden z nich si rieši úver (hypotéku, alebo hocijaký iný peňažný mechanizmus) na svoje meno a pritom musí byť evidentné, že pokiaľ žijú v spoločnej domácnosti a spoločne gazdujú, dotyčný to platí tak trochu zo spoločného... Ale niekedy je za tým zámer, niekedy dohoda... niekedy bezbrehá dôvera. Nejaký dôvod vtedy asi musel byť, prečo sa to tak riešilo. Nerob si vôbec nervy. Sadnite si, vysvetlite si. Sú na to rôzne mechanizmy, ako to urobiť, aby ste to férovo vyriešili. Druhá vec je, ak by nechcel veci dať na poriadok. V takom prípade je to hayzlík a musíš ísť do sporu aj s rizikom, že skončíte svoj vzťah... Ale musíš vedieť, čo chceš - a nie si robiť nervy. Pokojne to postav na hranu noža - a poraď sa s právnikom. Tvoj druh si musí uvedomiť, že so všetkým musia súhlasiť vždy obaja. Ak to nerešpektuje - sama vieš, ako to nakoniec aj skončí. Ty musíš ukázať silu. Nervy = slabosť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?