Projekt Nový Ružinov - čo si o ňom myslíte?

Ahojte, chcela by som sa opýtať, čo si myslíte o projekte Nový Ružinov http://www.novyruzinov.sk/, chceli by sme tam kúpiť jednoizbový byt, predávajú sa od marca, boli na ne hneď čakačky, aj keď su na stránke ešte asi 4 voľné, vraj píšu rezervované až po podpise zmluvy. Poznáte developera, má dobré meno? Boli sme sa tam pozrieť, stavba už stojí - základ, má sa odovzdávať prvý polrok 2017...boli sme v sobotu a pracovalo sa na nej... Mám z toho celého dobrý pocit, ale rada by som aj názory iné, prípadne ak si tam náhodou aj niekto byt kupujete, ďakujem vopred za všetky reakcie :)
Odpovedať
1
2
@miskahryzka88 Mnozne cislo na 28m2 ? To za chvilku budu chciet aby sme sa popruhmi pripevnili k stene a spali na stojaka.
Odpovedať
ako som prave pisala v inej teme, podla mna drahe nadstandardy, v tom zaklade je to dost bieda http://www.novyruzinov.sk/template/pd... to ako vsade na nete pisu - slovnaft + dialnica, skor by som sa obavala hluku v noci pri otvorenom okne z dialnice. ale asi sa da zvyknut na vsetko, ak ste ale byvali v kludnej stvrti, a budilo vas stebotanie vtacikov, tak to zrejme tam nebude ten pripad :-) skusenost s developerom nemam, ale doteraz staval len polyfunkcne a kancelarske budovy. co sa architekta tyka - znova compass, ti uz maju podchytenych viacero projektov. volne byty na stranke - toto ma hadam kazdy developer :-D nikdy nic nesedi.
Odpovedať
Profilova fotka
Mozem sa spytat, ak napr teraz zaplatim zalohu ale o rok ked sa budu byty kolaudovat a prave napr tesne predtym stratim pracu alebo pre nejaku pricinu nedostanem hypoteku, co sa stane z mojou zalohou 15%?
Odpovedať
Profilova fotka
@peach Neviem sa vyjadrit za tvoj projekt, ale napr. ja to mam v zmluve tak, ze to mozem posunut na dalsieho cloveka, akoby predat, ale musim si to zmenezovat sama.
Odpovedať
@17juraj17 nie byvat tam nebudeme :), to je bud pre mlady par studentov, alebo jedneho studenta, ci osobu, chceme na penajom, kusok je ekonomicka univerzita. Praveze pozerame jednoizbaky v Ruzinove uz dlho a aj v tych starych domoch zacinaju od 25 m2 a balkon je tak "20cm x 20cm" ak vobec..., alebo v v novostavbach o 5 m2 daju navyse a cena je o 20000viac.... @manillaprave tym, ze to chceme na prenajom, nepotrebujeme nastandard a boli sme sa tam pozriet je to dost daleko od cesty, som boa prekvapena som myslela ze bude blizsie, co napr teraz stavaju city house, ten je hned pri cest a elektrickovej trati Myslit teda ako dalsia otazka ci je t aj vhodna investicia na prenajom, lokalita je trochu od ruky, ale kusok je ta eknomicka a podla mna za dobry emsacny prenajom by to molo byt zaujimave pre studentov :) @peach dobry postreh, zajtra mame s nimi stretko, opytam sa na to :), @katika_ba v tej zmluve si to mala, alebo si si to tam nechala doplnit :)?
Odpovedať
Profilova fotka
@miskahryzka88 Uz to tam bolo zapracovane. No ale drzim palce pri vybere najomnikov, ked to chces prenajimat studentom ...
Odpovedať
Profilova fotka
@miskahryzka88 dakujem za odpoved a info. Ja by som tiez chcela dvojizbak taky priestrannnejsi na prenajom. Ten cca 53 m. Je z niektorych bytov- balkonov vyhlad na mesto, hrad? Mne sa nahodou ta lokalita paci. S autom sa clovek dostane po bajkalskej a obchvate vsade .. Lepsie ako niekde z Lamaca alebo Hviezdoslavova. Autobus tam tiez isto pojde. Do centra cca 15 min aj busom
Odpovedať
Profilova fotka
Este sa chcem spytat, je povinne si kupit parkovacie miesto? Myslite ze sa da niekde zoarkovat aj tak ze si nekupim - ak neni povinne?
Odpovedať
Aj keby je povinne, bolo by snad zakazane ho predat? :D PS: oni tam tych bytov maju volnych viac, ich politika nie je byty predavat, oni to nepotrebuju, oni maju hotovosti dost. im ide tie byty drzat, predavat po "troske", aby nezahltili trh narazovo.. ale to je mimo temu. to plati celkovo na megaprojekty a "mrakodrapy".. inak sranda, ze ludia kupuju byty, ktore este ani nestoja. je tam sice zlava, ale za rovnake dva roky budu mat tie peniaze inu hodnotu. (kupit iny byt v ruzinove a drzat ho 2 roky by malo ekonomickejsi vplyv, mozno, ale asi tu nikto enma zaujem spekulovat s tymto :D )
Odpovedať
Profilova fotka
Ja napriklad ziadam o hypo na prijem zo zahranicia a nedavno som menila pracu, tak musim cakat rok na novu hypoteku. Tak mi to vyhovuje celkom ze byt bude o rok hotovy
Odpovedať
@katika_ba dakujeme, jj to je dolezite natrafit an dobrych veru :) @peach tak ankoniec ked mi posielali podklady k rezervacnej zmluve na vyplnenie hlavicky - stale posielali aj plany pivnic 2,5 x 4,8 cca, co ti spravi pri takom malom byte vela ako ulozny priestor, tak nakoniec ze k tym jednoizbakom ani dvojizbakom niektorych nie su pivnice!!!!! Vyhlad neviem ci ej na hrad a na mesto, to som nezitovala, zstavka tam kusok je, daleko to podla mna autom nie je, ale bez tej pivnce sme to zrusili to je fakt malicke! Ano parkovacie miesto treba povinne, co najprv zo stranky nebolo hned jasne, maju vysoke ceny na parkovacky ale to samozrjme len aby vyzerala cena bytu nizsia :P a zaparkovat by sa tam dalo urcite ak by nebolo povinne ale povinne teda je :)... Ale my teda hladame dalej :) @dusantt tych miest je tam vela na plane, tak neviem ci by sa tak lahko predalo prave No nam prave tiez vyhovovalo dat do toho cast penazi a zvysok doplatit neskor, ale presne nad tym spekulujeme co pises aj, mam pocit, ze su teraz ceny vysoko, skor pojdu dole ako hore, aj nejaka kriza zase moze stlacit ceny dole velmi lahko, ale to si skor myslim starych bytov, novostavieb az tak nie.... kusok od ba ivanka, cierna voda, zalesie, most pri bratislave atd sa daju kupit trojizbaky medzi 80 - 100000, cize do 30000 viac a dvojnasobok miesta cca aj viac a najone je nizsie, len ide o to ako sa lahko daju prenajat, o tom si co myslite :)? @peach nad tym si nerozmyslala, ked chces tiez byt na prenajom, ci len vyslovene ba :)?
Odpovedať
pardon za preklepy, uz je neskoro a pisem rychlo :P...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@miskahryzka88 myslim ze rozumiem co pises, len okrem tej pivnice. Akoze ceny nechali ale pivnice uz nie su v cene? Ten co sa mi paci je 56m, 2 m pivnica a 3m balkon z toho. Tak to mi je jedno celkom ta pivnica. A kolko chcu za miesto? Na prenajom sa mi zda lahsie prenajat v meste ako na okraji
Odpovedať
Profilova fotka
@miskahryzka88 kolko si pytaju za to parkovne miesto?
Odpovedať
@peach ze poslali plany pivnic, ale pivnice k jednoizbovym bytom nie su v ponuke, tkaze to mylilo, ked mas napisanu pivnicu, je k nemu pivnica, ked nemas aj k niektorym dvojizbovym nie je. Vonkajší parking: 5 400 EUR, vnútorný parking: 8 400 EUR - povinné zakúpiť aspoň 1 státie a "vraj" aj na dvojizbaky su cakacky tak ak mas zaujem, by som tam zavolala :)
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem. Ja som momentalne v zahranici, pridem az o mesiac. Na emaily mi neodpovedaju... Skocim tam, ak bude tak bude- ak nie skusim nieco ine. Napis mi tip ak najdes nieco fajn
Odpovedať
@peach idem ti napisat priamo kontakt do spravy na realitaka od nich, skus tak mu napisat ;), napisem, budem rada aj ak ty mne ja chcem v ba vyslovene lokalitu Ruzinov ked uz :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Tak ja tam chcem byt kupit. Ale az v tej budove Roxy, aj s pivnicou a miestom na parkovanie a chcem to prenajímať. na prenájom bude o to zaujem.
Odpovedať
@nniikiitaa Roxy uz je davno v predaji. drzim palce pri tej istote ze o to na prenajom bude az taky zaujem :-) momentalne sa stavia velmi vela bytov, dokonca aj v tesnej blizkosti vyrastie nuppu, jarabinky, so stovkami bytov v tesnej blizkosti. bytov za chvilu bude vela, a pri momentalnych urokovych sadzbach si ludia beru viac uverov a kupuju vlastne. ja by som si az tak ista nebola. dalsi minus - klasifikovane su ako apartmany, dalsi predaj bude rozhodne tazsi ako pri byte.
Odpovedať
Profilova fotka
@manilla preco je taky rozdiel v apartmane a byte v cene?
Odpovedať
@peach v apartmane sa neda nahlasit trvaly pobyt...
Odpovedať
@peach apartman = nebytovy priestor. takze nedostanes trvaly pobyt, vyssia dan z nehnutelnosti, problem s hypotekou (volakedy sa nedali vobec, teraz su v tom banky uz benevolentnejsie), apartman nesplna normy bytu - napr svetelne podmienky - o pol hodiny menej slnka. apartmanmi developeri obabravaju uzemne plany, ktore urcuju pocet bytov a nebytovych priestorov. napr aj pocet parkovacich stati - k apartmanom ich nemusia tolko budovat ako k bytom atd. vyhodu maju pravnicke osoby, ktore si vedia odpocitat dph. preto rozdiel v cene niekedy je, a apartman je trochu lacnejsi. nasla som aj clanok http://reality.etrend.sk/byvanie/co-j...
Odpovedať
Profilova fotka
Teraz si moze kazdy kupit kolko parkingu kto chce, a postu dostane... Takze trvaly pobyt podla mna neviem naco je.. Keby to niekto velmi chcel mat na doklade, na OP napr. Myslis ze budu pozerat ci je to byt 302 apartman alebo 507 byt? Im to je tak jedno podla mna. Adresa je rovnaka
Odpovedať
@peach myslim ze som ti tam opisala dost negativ. ak ho aj napriek tomu chces, prosim ;-) tu nejde o to kto chce mat co v op... developeri uz nevedia co so sebou...
Odpovedať
Profilova fotka
@manilla citala som. Mne to nevadi az tak.. Apartman je 30% lacnejsi, tak sa aj lacnejsie prenajme
Odpovedať
@manilla Toto sa uz riesilo pri jegeho aleji.. http://www.bratislavskenoviny.sk/najn... Citujem: "Michaela Paulenová z tlačového odboru ministerstva vnútra, ktoré je garantom legislatívy pre prihlasovania trvalého pobytu, informovala, že podľa katastrálneho bulletinu sa do katastrálneho operátu apartmán zapisuje ako byt - vec určená na bývanie. Z čoho vyplýva, že v apartmáne je možné nahlásiť trvalý pobyt."
Odpovedať
@cache ved v pohode, kludne sa to da aj na stavebnom preklasifikovat aj na byt v urcitych pripadoch. na katastri je apartman ako byt, len na LV ako nebytovy priestor. z mojho pohladu ako investicia do buducna ovela horsia volba ako byt. to ma nikto nepresvedci.
Odpovedať
@peach pokial to chces len prenajimat, najomnici nevedia ci sa jedna o byt ci apartman, kludne mozes pytat tolko, po com idu aj ine novostavby. aspon to bude rychlejsie splatene.
Odpovedať
@manilla Ak je v katastri apartman zapisovany ako byt, ako moze byt na Liste Vlastnictva z katastra ako nebytovy priestor, kedze je tam zapisany ako byt?
Odpovedať
@cache staci si pozriet LV Vienna Gate 3735, tam su vsetky byty len apartmany, alebo aj tu Jegeho alej LV 4163. ale uz sme mimo temy
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?