Prihlásenie a odhlásenie energií pri kúpe domu

Zdravím, Ako je to pri prevode energií pri kúpe dome? Musí sa pôvodný vlastník najskôr odhlásiť alebo stačí prísť len s kúpnou zmluvou do elektrární a plynární? Ak sa musí pôvodný vlastník najskôr odhlásiť, budem potrebovať pri prihlásení doklad o tom, že sa už odhlásil? Dá sa vybaviť všetko na diaľku online? Musím sa prihlásiť len ku tomu dodávateľovi energií kde bol prihlásený pôvodný vlastník? Ako je to s listom vlastníctva, keďže sú na ňom zatiaľ len pečate a ešte tam nefiguruje moje meno? Za odpovede vopred ďakujem.
Odpovedať
Energie mozes prehlasit az ked mas LV. Je dobre mat spisany preberaci protokol o stave meracov podpisany oboma stranami,kde je napisany datum,ale aj stavy meracov. Nikdy nevies,kedy sa ti zidu. Pov.majitel sa musi najskor odhlasit. Nemusis si vybrat rovnakych dodavatelov,ako mal povodny majitel. Vygoogli si stranky dodavatelov energii,zvacsa najdes v dokumentoch prihlasovaci protokol,ten vypis a odosli.
Odpovedať
Profilova fotka
V plynárňach to bola pohodička spolu s pôvodným majiteľlom som šiel do centra v NR a za 15 minút sme plyn prepísali na mňa.EL. sa musí len po telefóne .Najskôr sa musí odhlásiť a potom stačí podať telefón vám a vy sa prihlásite.Iná kalvária je to keď chcete vyhodiť elektromer na ulicu a trojfázový prúd.Mali by ste si to sami vo vlastnom záujme aj spísať na zmluvu, tak ako píše majki555.
Odpovedať
Nezabudni na vodu,a ako píše niekto hore všetko podpísané ,trvaj aj na odhlasení tr.pobytu,nezabudni aj na mes.úrád kvôli daniam z nehnuteľnosti do konca1/2015
Odpovedať
Vlani mi na odhlásenie všetkých energii stačila overená Kúpno-predajná zmluva a preberací protokol s dátumom prevzatia, stavom energii vč. čísla merača, podpísané oboma stranami. Ja som sa odhlasoval ihneď po odovzdaní, kupujúci išiel trochu neskoršie. Elektrika ZSE, SPP aj vodári majú u nás klientsku pobočku tak som tam bol osobne. Nie je nutné mať už list vlastníctva. List vlastníctva, vlastne v dnešnej dobe len upovedomenie že zmena vlastníkov bola zaznamenaná do katastra, môže byť realizovaný aj omnoho neskoršie. Aj podľa toho aký je odstup kedy bol podaný návrh na vklad do katastra a odovzdaním nehnuteľnosti a rýchlosti práce katastrálneho úradu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Treba k tomu original LV s kolkom? Plynarnam staci z katasterportalu,ako je to u inych?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
A davali ste si do kupno-predajnej zmluvy aj nejaku formulku k prepisu energii? Napr ze sa predavajuci zavazuje ze tam nie su ziadne tarchy? a podobne? Nam tvrdi realitacka ktora dom predava, ze to netreba, ze maju prepis na starosti oni ako realitka...a tak im to vyplyva so zmluvy s predavajucim. Ale co my - kupujuci, aku mame istotu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?