Převod pozemků na Slovensku

Ahoj holky, dostala jsem do ruky podklady mé babičky, která má na Slovensku kousky pozemků, pole atd. Jsou tam pozemky, které jsou napsány ještě na její babi, která už je ale dávno po smrti. Pak některé, které využívá jedna firma bez našeho oprávnění. A můj dotaz: - potřebuji převést pozemky na mojí babi po její zemřelé babičce - dát tip, za kolik se pohybují parcely na prodej - dát tip na nějakou realitku v Neporadzi A vůbec, poradit, jakým nejjednodušším způsobem to vyřešit pokud možno odsud, z Čech. Děkuji moc!!!
Odpovedať
A dá se takhle říct, kolik je adekvátní cena za m2 pozemku zapsaného jako Trvalé trávne porasty?
Odpovedať
-Áno -Závisí od výmery, druhu, polohy. Ak ide o extravilán a väčšie parcely, je predaj komplikovanejší, ak sa nepredáva farmárom v danej obci -Ak myslíte Neporadzu medzi Trenčínom a Bánovcami nad Bebravou, tak ide o malú obec a realitka tam určite nebude žiadna. Bolo by potrebné sa obrátiť na RK v okolitých mestách Na diaľku to nevyriešite, okrem toho konať vo veci môže vlastník.
Odpovedať
Profilova fotka
@finlay najskôr musíte pozemky predediť, obráťte sa na súd o požiadajte o dedičské konanie. Poverte advokáta na zastupovanie, po prededení môžete pozemky ponúknuť firme, ktorá ich teraz využíva. Ale ilúzie si nerobte, za každý pozemok zapaltíte za vklad do katastra, za dedičské konanie, a ak nemajú spolu aspoň 20 tis. m2 tak sa to ani nevráti pri predaji.Naviac nemusí mať súčasné firma o pozemky záujem a vyčlenia Vám pozemly mimo , za ktoré budete musieť platiť daň a starať sa o ne. Teraz platí daň užívajúca firma.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?