Prepis vlastnika bytu

Profilova fotka
prosim vas o radu, moja mama je rozvedena a spoluvlastnikom bytu je aj otec. byt chcu prepisat na deti.a vsak je zalozeny uverom. je mozne prepisat vlastnika bytu? a staci ist na kataster, ked vlastne nejde o predaj, len vlastne prepis vlastnika?
Odpovedať
Predpokladam ze doslo ku zrusenie bezpodieloveho vlastnictva manzelov, teda mama vlastni 1/2 a otec 1/2 bytu? Cize obaja rodicia chcu prepisat byt na deti (nielen mama) ?Teda treba spisat darovaciu zmluvu , kto daruju a komu a co. A kedze je byt zalozeny uverom pre mna znamena ze je na liste vlastnictva zalozne pravo, to len tak mimochodom keby sa uver nesplacal tak zalozca (banka ci nebankovka) urcite siahne po byte.
Odpovedať
Profilova fotka
@kaja173 je potrebny suhlas banky, aby k takemuto prepisu doslo. v prvom rade si rodicia musia vyporiadat majetok, co nadobudli v bezpodielovom spoluvlastnictve manzelov - nie len ten pozitivny, ako je byt, ale aj spolocne uvery.... a az potom nasledne cosi riesit prepisom na deti (inak riadna hlupost). no a opat, bez suhlasu banky sa nepohnu.
Odpovedať
Podľa mňa bude banka požadovať aby sa vysporiadala hypo medzi rodičmi. To sa nebude dať len tak prepísať. Banka potrebuje mať istotu, že úver niekto vyplatí. Presne ako ti to popísala @katusik007 najprv si musia vysporiadať svoje veci a keď to všetko bude na poriadku potom sa môže niečo prepisovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@palko80 ide o to, ze nasi sa dohodli, ze byt sa prepise na deti. uver si zobrala moja mama kvoli nam, lebo sme potrebovali este nejake peniaze na dorabku domu a nam nechceli dat( to je zlozite), tak zalozila byt a je na nu, ale splacame my. otec suhlasil. len otec je uz druhy x zenaty a mama sa boji ze keby sa mu nahodou nieco stalo, musela by vyplatit jeho zenu. otec z bytu nechce nic, mama ho nadobudla ako ucitelka a potom llen odkupila teraz za smiesnu cenu. len ma do toho tlaci, aby sa to dalo na nas, ze keby cosi. preto sa radsej informujem, aby som okolo toho nebehala a nakoniec to nepojde. lebo byvam v inom meste ako ona... este planujeme, ze ked sa skolauduje, prepiseme zalozne pravo na nas dom...a vtedy to uz asi pojde lahsie
Odpovedať
Profilova fotka
@kaktusik007 takze zrusit zalozne pravo, a az potom cosi prepisovat? no mne sa do toho moc nechce, len mama furt spekuluje...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?