Prenos hypotéky

Profilova fotka
Prenášali ste hypotéku z nehnutelnosti na nehnutelnost? Zaujimalo by ma ako to funguje, ci musim mat kupca na dom v ktorom byvame aby sa dala preniest hypoteka na dom ktory by sme kupovali. Dakujem za odpovede :)
Odpovedať
No ty teoreticky prenesies zatazenie na ten novy dom nie? Mam kamosa co sa tomuto venuje, tak sa ho skusim spytat, no myslim si, ze sa to zatazenie presunie, takze budes potrebovat hlavne odhad na ten novy dom, aby mal taku hodnotu. Na to, aby si mohla ten stary dom predat, potrebujes zbavit ho tarchy.
Odpovedať
Pokial viem tak postup je: prides do sporitelne povies ze chces preniest hypoteku. Oni by mali urcit cloveka co spravi znalecky posudok na budovu alebo dom na ktory ju chces preniest. Za prenos tarchy na inu budovu je tusim poplatok 150€ a to iste ak budes prenasat naspat 150€. Treba si hlavne davat pozor na to ze ak ti este vracaju statny prispevok tak tym ze prenasas tarchu na inu budovu sa meni dovod hypoteky. To snamena ze by si museka vracat peniaze za napriklad 4 posledne roky. Ak uz statny prispevok pre mladych nedostavas tak nemusis vracat nic.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?