Predaj pozemku bez domu

Dobry den trapim sa s problemom predaja domu, ktory sluzil ako chalupa. Je v odlahlejsej obci, valkovy, ale v obyvatelnom stave. Kontaktoval ma kupec, ale ponuka smiesnu sumu, pretoze mu ide len o pozemok a dom chce zburat. Ako by ste sa k tomu postavili vy ako vlastnici domu? Dom urcite chceme predat, ale predat len pozemok?
Odpovedať
@kaitara ahoj,vobec nie som odbornik,ale poviem ti co sa stalo mne. Uvazovali sme o kupe pozemku na ktorom stoji stary 100rocny polorozpadbuty dom,ktory sa pravdepodobne neda opravit,jedine zburat. Majitela som ziadala o znizenie ceny nakolko so zburanim a povoleniami by sa cena pozemku zvysila...a majitel povedal ze ani o cent,ze jeho to nezaujima lebo to predat nepotrebuje. Takze vsetko zalezi na prioritach majitela. Este som volala na podobny dom,avsak ten bol obyvany,aj majitelka mi povedala ze ho vyuzivali na rekreaciu,ale nam by to nevyhovovalo my by sme hp zburali,majitelkin argument bol ze preco zburat ze vedla stoji taky isty dom v ktorom byvaju (romovia...) Asi by spm si dala urobit znalecky posudok a vedela by si ci tvpj kupujuci skutocne ponukol smiesnu sumu.
Odpovedať
@kaitara ,neviem cenu ale ja na tvojom mieste ak chceš predať by som zvolila zlatý stred,ak má vážny záujem bude akceptovať cenu,že on ho chce zbúrať a postaviť nový to zn.že pozemok je viac než dobrý,záleží na tebe či chceš predať hneď alebo máš čas?!ja by som zvolila vyčkávaciu taktiku.
Odpovedať
@kaitara predaj to hned prvemu zaujemcovi za jeho cenu. Ten stary dom nema ziadnu hodnotu, len cenu pozemku. Odstranenie domu tiez je financne narocne, takze aj o tu cenu treba znizit cenu pozemku.
Odpovedať
Bud rada, ze si nasla niekoho ochotneho, kto ten stary hlineny dom zbura. Zburanie a odvoz materialu nie je lacna zalezitost. Ale ak neponahlas s predajom, tak cakaj dalej...
Odpovedať
my mame tiez stary neobyvany a ani neobyvatelny dom, ktory by som bola najradsej keby sa predal.. nechali sme urobit znalecky posudok a on urobil odhad na tento "dom" 22tisic eur, pozemok nieco cez 40tisic e, prosto vsetko za nejakych 63tisic, avsak kto to za tolko kupi?! u nas je este problem aj to, ze majitelov tohto domu su 3 ks, pricom moj manzo ma 2/3 ostatni dvaja 1/6, byt to na mne normalne to predam za 50tisic a mat uz svaty pokoj..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
Profilova fotka
Skúste aj u nás na https://www.rentuj.sk pozrieť či sa niečo nedá prenajať a vyskúšať! Denne nám tam pribúdajú rôzne veci. Kategórii máme nekonečno a stále to rastie. Pekný deň.
Odpovedať
@thisrent Ako ja chápem, že si platíš PRO členstvo, ale nadrbať behom jedného dňa do starých, 8 ročných tém reklamu bez toho, aby si niečo poradila.... nemyslím, že tak bolo myslené PRO členstvo. Primárne je modrá strecha diskusné fórum, kde si radíme a PRO členovia majú možnosť popri radení (všimni si príspevky schiedel maros plsko, alebo od ASEX) pripojiť aj odkaz na svoju firmu. Ale nie, ako ty, že zaspamuješ fórum. Od PRO členov očakávame my, laici odborné a fundované rady, nie reklamu. To si môžem kľudne otvoriť matovičove Bratislavsko. Som zvedavý, či aj niečo poradíš, alebo stále budeš len trieskať reklamu do každej diskusie.
Odpovedať
Všetko je to o tom ako rýchlo to potrebujete predať. Chápem aj teba, no aj jeho. Ak je to len prvý záujemca, ešte by som počkala, no treba počítať s tým, že ak je chalupa na spadnutie, nik za ňu moc nebude chcieť zaplatiť
Odpovedať
x
Odpovedať
@dara_777 Myslím, že od r. 2015 to už dáááávno predala. A možno je tam už aj nový dom. Treba si pozrieť dátum príspevku, na ktorý chceš reagovať. @peter977 pred 8 rokmi boli ceny niekde úplne inde, aj úrokové sadzby. Pozri si dátum príspevku..... 🤔 🤔 🤔 🤔 Všetko dohnojila diana z rentuj.sk, ktorá nadrbala reklamu do 10 aj starých diskusií.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?