Predaj bytu s uverom kupujucemu ktorý bere uver

Viete mi napisať nejake dobre rady ako postupovať? veľmi nemam prehľad kam ist najprv, či volať svojej banke alebo ma ist najskor kupujuci do svojej banky a kde sa zmluvy vypracuvaju. Vie mi niekto s tým pomocť? dakujem
Odpovedať
@misiel - predavajuci si musi od banky vypytat zostatok uveru, podla tohto tlaciva sa kupna cena v zmluve rozdeli na 2 casti, jednou sa banke splati dlh, zvysok ide predavajucemu - sucasne ale treba vybavovat aj uver na strane kupujucich - cela "operacia" je uplne standardna, nic problematicke
Odpovedať
kupujúcim určite poradia zamestnanci danej banky,kde si budú brať úver ;-)
Odpovedať
dakujem a kupno predajne zmluvy kto vyhotovuje? nakoľko je to trošku komplikovaniejšie. Banky či notár?
Odpovedať
@misiel Banka nie. Banka nie je účastníkom kúpno-predajnej zmluvy, tak prečo by mala robiť KP zmluvu? Kupujúci a predávajúci sa musia dohodnúť, komu to dajú spraviť. Ak to nevedia oni, môžu osloviť realitku, notára alebo právnu kanceláriu.
Odpovedať
prosím o radu :kupujúci chcú od predávajúcich ,aby podpísali predbežnú zmluvu v banke, či záložnú?!až potom sa bude podpisovať kúpna zmluva, predávajúci tam nemajú žiadnu ťarchu a kupujúci berú na dom úver,neviem či som to napísala správne,čo s tým je tam nejaké riziko,či?ďakujem.
Odpovedať
@marta2610 Najlepšie bude ak pôjdete osobne s kupujúcimi do banky a nech Vám tam vysvetlia ,čo chcú. Možno to len zle pochopili.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?