Predaj bytu, kúpa domu a vybavovačky okolo toho

Poprosím o info,kto si tým prešiel,alebo vie, čo naj poradiť. Situácia je nasledovná. Predávame byt / cca 37000/ + hotovosť 21000 a máme rezervovaný dom /75000/ - zmluva o bud.zmluve. Máme nato cca 4mes. Z banky by sme si chceli požičať ešte nej. cca 17000Eur. O úver môžme žiadať až začiatkom mája / mm má prac.pomer na dobu neurčitú od 1,5,2013/, ja som szčo 7 mesiacov + poberám rodič.príspevok do 1/2015. Ak budeme ručiť domom pri tej pôžičke,ako naj.urobiť prevod bud.predávajúcemu? Dajú sa aj v takýchto prípadoch peniaze vinkulovať na účte,kým nepríde výpis z lv katastra o nás ako nových majiteľoch.
Odpovedať
No, je to dosť komplikované na to, aby si tu dostala podrobný postup. Ale nie je to neriešiteľné. Upozorním iba na to, čo považujem za najrizikovejšie: Ak nemáte kupca na váš byt, ste vo veľkom riziku, 4 mesiace sú málo na to, aby ste mali istotu, že ho zoženiete. Ako sa bude skracovať čas, budete nútení ísť viac a viac pod cenu (kiežby som nemal pravdu a kupca ste zohnali hneď).... Viď: http://www.reality-poradca.sk/poradca... Snažte sa zohnať peniaze, aby ste bez stresu kúpili a bez stresu predali (navýšiť hypotéku, požičať si dočasne od rodiny, ...) Pri kúpe na hypotéku podpisuje záložné zmluvy pôvodný majiteľ. Vinkulácia hotovosti je možná, to čo platíte z hypotéky, to si vyriešte s bankou, kedy pustí čerpanie peňazí.
Odpovedať
@jurajor dik za info,d o 2 týž.sme mali kupca na byt ;-)
Odpovedať
@anib Blahoželám (-: Nech všetko dobre dopadne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@jurajor neviete ci su pri navysovani hypo rovnake podmienky ako pri ziskavani? ak je dotycny na md atd.. @anib ahojky, mozno uz trosku neaktualne, al-e smiem sa spytat, ako ste to nakoniec doriesili s tym doplatkom?
Odpovedať
@lillinka01 najlepšie je sa spýtať priamo v banke. Materská je príjem a banka ho akceptuje ako príjem.
Odpovedať
Ahojte, tak presne toto riesime aj my - predaj bytu a kupa domu, kupujucich sme nasli velmi rychlo, podpisali rezervacku a dali sa do hladania domu. Dom najdeny, novy uver schvaleny, vsetko slo podla planu akurat ze po siestich tyzdnoch nasi kupujuci este stale nemaju doriesenu vlastnu hypo ... bez predaja bytu nevieme doriesit nove byvanie, takze zacarovany kruh ... drzte palce :-(
Odpovedať
@lillinka01 ahoj, všetko išlo veľmi dobre, byt sme predali hned /mali hotovost/, s tým,že sme si do kúpno-predaj.zmluvy dali 2 mesiace rezervy na odstahovanie, ale s tým,že už sme mali vybratý a zarezervovaný dom- podpísanú zmluvu o budúcej zmluve. Zvyšnú sumu sme si požičali zo stavebka, úver schválili,peniazky nabehli do pár dní na účet. Vyplatili sme sumu na 3 x po splátkach, prvú na účet v banke predávajúcim v den podpisu zmluvy a zanesenia na kataster zavkladovanie, druhú sume sme dali uložiť do zábezpeky notárke,ktorú uvolnila a my následne vyplatili tretiu splátku do cca 3 dní od získania LV na dom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?