Predaj a následná kúpa bytu

Potrebovala by som poradit. Predavam byt a nasledne kupujem a chcem prelozit zalozne pravo na novy byt..uz viem ze do banky potrebujem znalecky posudok poplatok za zmenu 99eur a vypisat ziadost do banky na presun zalozneho prava na inu nehnutelnost.. Lenze majitel bytu chce riesit bez realitky a ze zmluvy da vypracovat a ja neviem postup..co kedy ako sa vklada do katastra... Najprv si vybavim znalecky posudok a ziadost do banky...chcu zalohu na byt...aj to neviem ci sa povazuje za dokaz ze podpiseme palier ze som im dala zalohu... A dalej co? Pockam kym svchalia uver tym nasim kupujuvim na nas byt...a idu sa robit zmluvy aj na predaj a kupu... Poradte mi niekto postup prosiiim na kupu toho noveho bytu Dakujem
Odpovedať
Dobrý deň, podľa mňa by mal byť postup nasledovný: 1. uzavrieť s predávajúcim bytu Zmluvu o budúcej zmluve, v ten deň bude zložená záloha, ktorú požadujú + bude tam uvedený súhlasu, že podpíšu vo váš prospech záložné zmluvy, kt. sa čo nasjkôr zavkladajú do katastra. Ten krok realizujte, až keď sa banka Vašich kupujúcich vyjadrí, že úver im schvália. 2. presunom záložného práva sa stane voľným Váš byt, ktorý bude založený v prospech banky kupujúcich, tá uvoľní úver, z ktorého Vás vyplatia. V ten deň môžete zároveň uzavrieť Kúpnu zmluvu na druhý byt a vyplatiť zvyšok kúpnej ceny. Rátajte však s realizáciou 2-3 mesiace.
Odpovedať
@lilian1978 dakujem
Odpovedať
Súhlasím s lilian a dopĺňam: Ako prvý krok odporúčam podpísať zmluvu o budúcej kúpnej zmluve s tými, čo kupujú váš byt s minimálne takou veľkou zálohou, ako platíte vy. Napr. ak im neschvália úver, nebudú mať ako kúpiť váš byt a vy nebudete mať ako kúpiť ten druhý byt. Ale nebudete na tom škodovať, lebo síce prídete o zálohu, ktorú ste vyplatili, ale zostane vám tá, ktorú ste zinkasovali.
Odpovedať
@jurajor ale zalohu od nasich kupujucich 2000eur ma realitka...takze oni si to nechaju ked im neschvalia uver.. :-(
Odpovedať
@bacuska6666 nuž, treba byť opatrný a dobre si to premyslieť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?