Platí sa po prepise bytu do osobného vlastníctva daň z nehnuteľnosti?

Profilova fotka
Prosim o radu nakolko nemam ani sajnu ako to funguje s prepisom do OV .Je nejaky poplatok za ten prepis? Anuita uz je na nule v nasom pripade.Dakujem za rady. ;-)
Odpovedať
@cokolatka6 nás čaká podobná situácia, kupujeme tiež družstevný byt a chceme si ho previesť. čo ste teda zistili? ako je to s tou daňou?
Odpovedať
Profilova fotka
Dan z nehnutelnosti plati vzdy ten, kto je vlastnikom nehnutelnosti k 1.1. v danom roku. Takze by som ocakavala, ze ked teraz prepisete byt do OV, musite tusim do mesiaca vyplnit tlacivo na mestskom/obecnom urade ze ste nadobudli nehnutelnost a od 1.1.2014 Vam vznikne danova povinnost a pride Vam niekedy na jar platobny prikaz, kolko a kam treba zaplatit. Co sa tyka prepisu, netuism, ci su tam nejake ine poplatky s tym spojene.
Odpovedať
Profilova fotka
pri prepise je poplatok za overenie podpisov nejakych cca 10eur inak zatial nic ine neviem , podali sme ziadost , prisla nam odpoved aby sme sa dostavili na bytove podpisat zmluvu o prepise. a s tou danou to je na 100% ze k 1.1 . ?
Odpovedať
@cokolatka6 ak mas byt v OS musis do 31.01. podat danove priznanie dan z nehnutelnosti na MU
Odpovedať
Profilova fotka
@irrka zatial sme podali len ziadost a prepis budeme robit az v oktobri
Odpovedať
@cokolatka6 ak stihnete prepis tento rok tak budete platit, ale tlačivo dan z nehnutelnosti staci podat do 31. jan. 2014 a niekedy v maji vám príde z MU vyrubená dan tu treba zaplatit do 15 dni,
Odpovedať
Profilova fotka
@irrka neviem ci spravne rozumiem , ak teda spravime ten prepis este tento rok , do konca januara 2014 podam to danove priznanie z nehnutelnosti a potom uhradim dan .to je vsetko? :-)
Odpovedať
@cokolatka6 ano
Odpovedať
Profilova fotka
@irrka dakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
To čo písali vyššie sa týka mestských daní , ale treba ešte nehnuteľnosť v OV zapísať na kataster.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?