Otázka - byt, ktorý bol v dražbe

Dobrý deň, ak je tu niekto kto by mi poradil. Kúpili sme byt od firmy, ktorá byt vydražila predtým patril bytovému družstvu a pôvodná majiteľka neplatila nájom takže byt posunulo družstvo na dražbu.. Nám byt predala firma, ktorá byt vydražila..otázka znie: pani ktorá tam bývala sa vyhráža, že dá bytové družstvo na súd a byt dostane nazad...je vôbec možné aby ten byt mohla získať späť ? robí nám napriek prelepuje si schránku svojim menom..zatial ešte čakáme na zapísanie do katastra a potom jej pôjdem aj na mestský úrad zrušiť trvalý pobyt... obávame sa ale toho aby sa nestalo niečo, že by byt mohla dostať nazad..ak má niekto skúsenosti bola by som povďačná za rady.. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
nazad ho uz dostat nemoze urcite. Mala by sancu ak by pocas drazdy prejavila zaujem riesit svoje dlhy a pod.Ale kedze jej byt bol legalne predany s tym ze s penazi sa vuriesili jej dlhy tak uz pani nema o com. Byt je vas a hotovo.
Odpovedať
@mimikas S takou istotou by som to netvrdil. Človek nikdy nevie, čo sa stane, ak sa pôvodný vlastník obráti na súd so žalobou. @liwiss Poznám podobný prípad. Sused z bytovky si v roku 2002 !!!! kúpil dom v Slovenskom Grobe od realitky, ktorá ho zase kúpila od nejakej firmy v dražbe (klasika - pôvodný majiteľ sa zadĺžil, vymáhačská firma mu ho exekuovala a v dražbe predala). Všetko vyzeralo byť fajn do doby, kedy pôvodná majiteľka, staršia pani s pomocou nejakého advokáta súdne napadla legálnosť zhabania a nútenej dražby. Od roku 2002 tam stále býva, sused za dom už zaplatil, má ho zapísaný na LV ako vlastník a je povinný platiť za neho daň z nehnuteľnosti. Pôvodná majiteľka naťahuje čas, nezúčastňuje sa pojednávaní. Vlečie sa to už 13 rokov. Sused s domom nemôže nič robiť - ani predať, ani rekonštruovať, nemôže pôvodnú majiteľku vyhodiť. Jediné, čo by mohol, je, že sa k nej nasťahuje a budú tam bývať spolu. Pozri si LV č. 190 v okrese Pezinok KÚ Slovenský Grob. Ak sa pôvodný vlastník nehnuteľnosti vyhráža súdom, nie je vylúčené, že sa na súd aj obráti. Potom sa ľahko môžeš dostať do podobnej situácie. Keby ten sused prehral spor, tak dom pripadne pôvodnej majiteľke a on si môže súdne vymáhať peniaze od tej realitky, ak ešte vtedy bude existovať.
Odpovedať
ja som taktiez kupila byt, ktory bol majetkom realitky a vydrazeny. ale ziaden problem som nemala. byvaly vlastnik niekam odisiel do zahranicia, neplatil a viac sa nestaral. byt bol vydrazeny a majetkom realitky, a nasledujucim vlastnikom som bola ja. prisiel akurat daky nedoplatok za plyn - posunula som to len dalej realitke, ta to vyriesila dalej. doteraz tam byvam, a nikto ma nenahana, ani si nenarokuje nic.... nech si meno prelepuje, ak budete vlastnikom na lv vy, nema co mat kluce od bytu. hlavne uz ich davno nemala mat, kedze vlastnikom je uz firma, co byt vydrazila....
Odpovedať
@thodosy ale pôvodná majitelka vlastne ani nebola majitelka nemala odkúpený ten byt od družstva čiže majitelom bolo bytové družstvo...a ono ho po istom čase posunulo na dražbu keďže narobila dlhy, tie dlhy potom vlastne tá firma všetky splatila a odkúpila ten byt od družstva do osobného vlastníctva...neviem čo sa chce súdiť mala na to myslieť skôr istotne ho nepredali zo dňa na deň mala ultimátum aj na vyplatenie aj na všetko... @manilla nemá kľúče od bytu zámok sme vymenili byt už nie je obývaný akurát od tej schránky nechcela dať kľúče takže akonáhle budeme v LV ako vlastníci dáme nový zámok na schránku.. len sa obávam toho aby nerobila problémy, že bude ničiť náš majetok atď. ale to už asi riešiť budeme cez políciu..
Odpovedať
@thodosy to čo tu uvádzaš je extrém, ale bezpochyby je to hrôza /pozrela som to LV/ ktorá svedčí o súdnictve na Slovensku. @liwiss myslím, že nehrozí žiadne vrátenie bytu ;-) tá pani ho ani nikdy nevlastnila, pretože ho neodkúpila.
Odpovedať
@liwiss ked sa vam vyhraza sudom, tak jej povedzte, ze nie je problem. ale ze si musi uvedomit, ze v tomto pripade nema sancu vyhrat, nakolko mala dost casu riesit dlhy. k tomu jej s kludom oznamte, ze dnes stoji kvalitny pravnik aj €200-300/hodina a v pripade prehrateho sporu bude musiet zaplatit aj za toho vasho, takze z nej vytrieskate aj posledne drobne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?