Oplatí sa kúpiť táto nehnuteľnosť?

Ahojte, Oplati sa tato nehnutelnost za dane peniaze (osobne by som zato dal maximalne 95000)? Viem ze je nato potrebna obhliadka (pripadny posudok) ale zaujima ma len vseobecny nazor na zaklade uvedenych info v inzerate... Jedná sa o samostatne stojaci rodinný dom v tichej exkluzívnej lokalite. Rodinný dom je čiastočne podpivničený, dvojpodlažný , má veľkú vstupnú halu, kuchyňu, špajzu, kúpeľňu, WC, 3 izby, možnosť dorobiť podkrovie. Rodinný dom je napojený na verejný vodovod, kanalizáciu, plyn, elektriku, ústredné kúrenie na plyn. Na pozemku je samostatne stojaca garáž s odkladacím priestorom a veľká rovná záhrada. Prístup k domu po asfaltovej ceste. Celková úžitková plocha 180,00 m2 Plocha obytnej časti 180,00 m2 Počet spální 3 Počet nadzemných podlaží 2 Celkový počet objektov 2 Stav pôvodný stav Forma vlastníctva osobné Prevažujúca konštrukcia objektu tehlová Kvalitatívny štandard RD z klasických materiálov Typ pozemku prevažne rovinatý Výmera pozemku celkom 1 219,00 m2 Dakujem vsetkym za akykolvek nazor
Odpovedať
1
2
A koľko za to vlastne pýtajú?
Odpovedať
Profilova fotka
Treba napísat presne lokalitu, kolko je zastavaná plocha, kolko ja záhrada a cenu kolko za to chcú. Z vázho popisu sa nedá nic moc posúdit. Ceny týchto domov sú rozne podla lokality.
Odpovedať
Za mňa ,ja by som už v živote nekúpila starý dom!Nový to už je o niečom inom suchučký,teplučký,postavíš si ho sám,alebo podľa financií dáš postaviť,starý dom plesní to,nezaizolovaný,oni ho namalujú,zatrú,teraz po 1.1.2014 už musí mať každá nehnuteľnosť ener.certifikát!Ja starý dom jedine zadarmo,alebo kúpa od niekoho koho osobne roky poznám a vlastne viem čo kupujem.Želám správne rozhodnutie.
Odpovedať
no pytaju 111000
Odpovedať
lokalia je sliac
Odpovedať
rozumiem ze novy je novy, ale niekedy financie nepustia a sme zmiereny s naslednou rekonstrukciou...len stojime pred otazkou ci presne tento :D
Odpovedať
Profilova fotka
@majkos podla mna strasne moc, neviem preco tam v okoli BB sú také strasné ceny, moja rada nekupovat u nás je tiez jeden taký a pýtajú tiez tolko a samozrejme nepredajné, známa predala pri TN za 85 000, mala kupca hned, ale to je lokalita hned pri meste
Odpovedať
@majkos Dá sa ti zrátať ? E stojí tento dom,to jasné ale daj ? asi bude stáť prerábka?Môj kamoš vravel,že ked si dá 70 ročná žena parochňu stále má tých 70,ale ako píšem každému vyhovuje niečo iné,ty platíš.
Odpovedať
no bb a zvolen katastrofa... tiez sa cudujeme s manzelkou ze sa ceny niekedy blizia k BA cenam :D..nehovoriac o nepredajnych obrovskych 2 generacnych domoch...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja uplne suhlasim s martou2610. Novy je novy. A netreba sa nechat oklamat starym. Ked sa k cene prirata to co vrazite do rekonstrukcie, to uz mozete kludne kupit novy. Bratranec prerabal stary dom a hovori, ze kludne mohol postavit novy.
Odpovedať
Profilova fotka
Neoplati. Stary dom ktory treba komplet prerobit za 111k ? Nikdy.
Odpovedať
Profilova fotka
Na Sliač je to brutal moc max polovicu z tej sumy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
nikdy starý dom.....My momentálne prerábame rodičovský a aj ked sme fakt spokojní s lokalitou,a i. tá zbytočná robota pri starom dome....za mna nie......30 000 sme dali do prerábky na komplet 100m2.....všetko čo sa dá robí mnžel,napriek tomu sme až tolko nepočítali....a ked ešte počítaš možno hypo a hotovosť do smrti......strašne vela.....určite budeš meniť aj krov/strechu/, my sme nemenili.....
Odpovedať
nekupujte, je to naozaj vela, som z vašho regionu, a postavili sme bungalov za polovičnú sumu ako vy dáte za starý ktorý treba ešte prerábať. Za tie peniaze co chcete investovať, máte určite na niečo lepšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkos presne viem o com pises :), tiez som velmi chcel byvat niekde blizko ZV, ale ceny pozemkov vyleteli na okoli do neba. Preto som sa nakoniec rozhodol pre Ocovu, kde sa vtedy este dal kupit pozemok za rozumne peniaze . Dovolil by som si tvrdit, ze velka cast tej ceny je pozemok. Podla polohy sa na Sliaci pohybuju ceny aj okolo 50E a pozemok ma 1200m2.
Odpovedať
Ja som jeden starý prerobil a teraz staviam nový no pri starom oproti novému ti pribudne zburat to kdež to pri novom iba postavit to.
Odpovedať
Profilova fotka
Za také peniaze určite nie starý dom! Zlá dispozícia, staré rozvody kúrenia a elektriny-všetko treba prerobiť!!! Za 111 000 eur postavíš menší bungalow a kúpiš aj malý pozemok. Hľadaj stavebné medzery - záhrady medzi domami. Dnes už nikto nechce obrábať veľkú záhradu. Na dedinách je toho plno. Prípadne sa dá stavať aj v záhrade za domom, ale musia Ti predať aj prístupovú cestu v šírke 3 m.
Odpovedať
Profilova fotka
@projexin nie plno toho nieje, tu na okoli je obrovsky problem zohnat pozemok s dobrou polohou za rozumnu cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďalšia možnosť je kúpiť totálne starý dom a zbúrať ho. Ešte vždy to vyjde lacnejšie ako keď začneš opravovať a prerábať ten starý. V dnešnom svete máš možnosť vybrať si stavebné materiály, ktoré Ti dlhodobo budú šetriť Tvoju peňaženku z hľadiska energie.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Skús pohľadať niečo ozaj staré, prípadne v zlom stave, ktoré by bolo na zbúranie. Ak by cena bola rozumná a poloha pozemku a susedia vyhovujúci, zbúraj a stavaj nové.
Odpovedať
Profilova fotka
@projexin Sorry, nevšimol som si že "točíme" o tom istom :-)
Odpovedať
@majkos za 111 000 EUR môžete mať postavený nový dom aj s pozemkom vo Veľkej Lúke, 3km od Sliača... Ja by som takýto starý dom jednoznačne nekupoval ani za 50... Ceny pozemkov Sliač vs. Veľká Lúka cca 80 EUR a cca 40 EUR... dosť rozdiel vzhľadom na blízkosť...
Odpovedať
ako píšu ostatní...111t je moc (pozemok je prekrásny to musím uznať)...ale nedorobíte sa na tom dome..(bohvie aké sú steny, základy strecha... tých financií ak sa rozhodnete prerábať vám to stiahne ako čierna diera...iba ak by ste tam bývali bez opráv, úprav..a pod...možno ešte počkať..ja som tiež chodila sledovala záhrady, polia..pýtala som sa či to nechcú predať (hoc aj 200-300m) ponuky jednu za druhou som obtelefonovávala..až som sa chytila jedného LV a pátranie sa začalo :-) Ak viete koľko by ste dali alebo chceli dať do prípadnej prerábky zrátajte si to a kúpte radšej niečo nové..developeri stále niečo ponúkajú... inf. ponuka od curious george je zaujímavá..
Odpovedať
@majkos fuha tak tento dom ani zadarmo.... (ok zadarmo ano ale za 111tis ??? ) co sa s konom zrazili? Mne stacil len pohlad na halu a v nej radiatory ako v horskeh chate. tento dom bude nutne doslova a dopismena vykuchat zvnutra a za tie peniaze co bude mozno aj dalsich 30-40tis fakt kupis novopostaveny bungalov na kluc
Odpovedať
Profilova fotka
@matosc ja byvam v novom :)
Odpovedať
Profilova fotka
moji rodicia postavili novy no ja idem kupovat asi 40 rocny dom a k tomu je 18 arova zahrada plus dalsi dom je tam,.je to suche a netreba tam vela roboty,viem ze novy je novy ale nakolko beriem hypoteku tak si idem kupit tento. pretoze ak chce niekto stavat tak musi mat pozemok a dost penazi na ucte,pretoze banky chcu take poziadavky ze konecna.
Odpovedať
Profilova fotka
a este k tomu domyu za tie peniaze je to moc,plus prerabka,toto nie . . . .
Odpovedať
Dakujem Vam vsetkym , pomohli ste zvazit niektore veci a posunut nas spravnym smerom :) ;-)
Odpovedať
@majkos je to dom, ktory potrebuje kompletnu rekonstrukciu. Ake kolvek investicie neriesene komplexne su v tomto pripade vyhodene peniaze. To znamena, ze potrebujete strechu (krov mozno nie ak je dobry), okna, instalacie (voda, odpad, elektrina, plyn-ak je), nove omietky, sanita, podlahy, izolacie a pod. Jednoducho realna hodnota tohto domu sa rovna mozno hodnote hrubej stavby. Dalej problemom moze byt odizolovanie od zeme. Tiez som zvazoval kupu stareho domu a naslednu rekonstrukciu voci vystavbe noveho domu a osobne si myslim ze rekonstrukcia je drahsia ako novostavba (pri rekonstrukcii to musite najskor cele rozbit). Pri rekonstrukcii musite robit kompromisy, napr. dispozicia, hrubka izolacii a pod. Vyhodou moze byt situovanie pozemku / lokalita avsak ak ma pozemok realnu hodnotu povedzme 50 tis tak viac ako 70-80 tis by som za to nedal. Ratajte s tym, ze potrebujete do toho vrazit aspon 30 tis ked chcete zit troska kultivovane a nechcete prikladat do kotla drevo kazde 3-4 hodiny :). Take to velke stare domy sa v dnesnej dobe dost tazko predavaju. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkos Mne sa ten domček veľmi páči , ale ta suma je privysoká :-O A je pravda že za to máš vlastný postavený, ešte aj usetris. Akurát tie pozemky du na figu. Keď človek nemá vlastný :-| ale toto je naozaj veľká suma.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?