Oplatí sa kúpiť nehnuteľnosť dnes alebo ešte počkať?

Profilova fotka
Ahojte,chcem sa spytat,myslite si, ze hrozba vysokej inflacie moze nejak ovplyvnit aj cenu nehnutelnosti na Slovensku?Hovori sa,ze v dejinach existuje urcita perioda...pamatam sa ako nasi si po pade brali hypoteku 100000 na stavbu domu co bolo na tu dobu velikansky peniaz a neskor ta hodnota penazi pre nic nepredstavovala skoro ziadne zatazenie...dnes je tazke uverit,ze sa dal dom postavit za take peniaze,nakolko sa to vsetky toci len o milionoch...no aj ich plat bol zas omnoho nizsi ako dnes...Co si myslite?Je dnes vyhodne kupit nehnutelnost,p.p. postavit domcek,nakolko sa crta vysoka inflacia a dnesna hodnota hypoteky nebude mozno o par rokov predstavovat take velke zatazenie,alebo je vyhodnejsie pockat...len nevedno na co? :-)
Odpovedať
zuzzz, alebo inflacia nebude taka strasna a vyhodne to az tak nebude :-) s cim mozes ratat je, ze inflacia vzdy bola a bude... do akej miery tazko odhadnut - otazka je ci tvoj prijem bude stupat spolu alebo rychlejsie ako inflacia, aby to bolo pre teba vyhodne. podla mna ak byvat potrebujes nie je co riesit - momentalna doba praje nakupu nehnutelnosti aj stavaniu, co bude ti asi nepovie ziaden nevieaky analytik :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzzz 100% istotu neziskas, pretoze ceny nehnutelnosti sa menia nielen podla previzii, ale aj podla inych faktorov, ktore mozu prist uplne necakane, ako teraz ked sa uz prakticky cely svet zmieta v roznych krizach, ale taktiez to mozu ohrozit prirodne a ine katastrofy, podla toho kde a co kupis..... ale celkovo teraz nie je zla situacia na kupu a myslim ze dlhodobo pojdu ceny len hore, ak chvilkami aj klesnu, to budu len take kratkodobe vykyvy. Ak mas moznost kupit, potrebujes byvat a natrafis na byvanie svojich snov, veru by som nevahala a kupovala, ale zas nie hocico a za akukolvek cenu.....
Odpovedať
Profilova fotka
ja osobne si myslim, ze nehnutelnosti-najma stare su este stale poriadne nadhodnotene, netusim, ako sa to bude vyvijat dalej...Skor sa mi vidi, ze investovat do stavby domu je v dnesnej dobe vyhodne- najma ak ma clovek pozemok, tak je schopny postavit dom za to, za kolko by si kupil lepsi trojizbak napr. v Ziline al. podobnom meste. Moja skusenost.
Odpovedať
@kaiak súhlas. Tiež som uvažoval o kúpe 3 alebo 4 izbového bytu, no ich ceny vyskočili tak vysoko, že ma to absolútne demotivovalo. Dať za 30 až 40 ročný trojizbový byt 50 tis. € a následne financovať rekonštrukciu, to teda nie. Až ma to dotlačilo do kúpy pozemku a plánujem postaviť domček. Vyjde to síce drahšie ako starý byt, ale reálna hodnotra je niekde úplne inde.
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero to urcite...v byte nemas vybeh, nemas taky priestor...a ked budes mat vela deti(ako my), kde by sa vracali v buducnosti? Do domu je to lepsie- :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Keby len vetu, ale reklama je to. Nema ani Pro napisane a neplati za nu....s takym pristupom k druhym zelam adekvatne prijmy.
Odpovedať
@zuzzz Ono zalezi kde chces byvat, ak chces byvat 5 min pesej chodze od SND v Bratislave, tak tam asi sotva najdes novostavbu za lacny peniaz. Ono to je tak s tymi dobrymi cenami, vyhodne nehnutelnosti, ktore su na dobrom mieste je to kvalitny tehlovy dom (aj ked stary) tie sa minu velmi rychlo ako sa dostanu do ponuky, takze u nich sa neda ocakavat brutalne nizska cena... naopak nehnutelnosti v menej ziadanych lokalitach , alebo v horsich domoch, tie sa tak rychlo neminaju ale aj tonie je velmi pravda, pretoze ked takej nehnutelnosti das dobru cenu preda sa, niekto kto potrebuje byvat a nema take vysoke kriteria, alebo z nich vie (musi) upustit, nakolkobyvat potrebuje a ma obmedzenejsie moznosti financovania.... No vo vseobecnosti je dora doba na kupu a stavbu, takze kto potrebuje byvat, alebo chce investovat urocite nech kupi, no necj si dobre zmapuje jemu vyhovujuce aktualne ponuky..... pretoze vyberat je z coho ....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
od 2011 riadne stupli ceny, ale asi len v blave, lebo je to bublina..
Odpovedať
Obávam sa ze vďaka nízkym hypo úrokom ani neklesnu.
Odpovedať
@milan209 skor neviem co bude, ked tie uroky zvysia tym ludom, co pobrali hypoteky... ale asi nic, trh to nejak ustoji :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@weggie však to. To sa nevie co bude za 5, 10, 20, 30 rokov. Ak to urobia ako skylink ktorý bol na začiatku zadarmo a teraz to každý 2 rok zvyšujú tak neviem, neviem. Preto s tými hypo by mali byť ľudia opatrný.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?