Oľutovali ste kúpu nehnuteľnosti?

Ahojte, je tu prosím niekto kto kúpil/predal viac nehnuteľností v krátkom čase? Ako slobodná som si kúpila jednoizbový byt a práve v tom čase som sa zoznámila s priateľom ktorý kupoval dvojizbový byt. Zhruba po roku sme môj byt prenajali a išli sme bývať k nemu. Po ďalšom roku som otehotnela a tak sme môj menší byt predali a začali riešiť kúpu novej väčšej nehnuteľnosti. A tu nastáva kameň úrazu. Veľmi sme túžili po dome a s vervou sme sa pustili do hľadania ale žiaľ ani po pol roku sme nenašli dom ktorý by spĺňal naše kritériá v rozpočte nakoľko sme si priateľov byt chceli nechať a prenajímať ho. Keďže nás už tlačil čas a bývanie sme potrebovali poriešiť do pôrodu nakoniec sme kúpili veľký 4 izbový byt v menšom meste, ktorý si prerábame podľa svojich predstáv. Žiaľ až po podpísaní všetkých zmlúv som toto rozhodnutie vyhodnotila ako nesprávne a ľutujem že sme sa nedržali nášho sna o dome. Partner sľubuje že dom si kúpime o pár rokov ale mne to príde ako večnosť a mám pocit že už aj finančne to bude náročnejšie vzhľadom na infláciu a zvyšujúce sa úroky. Počas hľadania sme natrafili na 12 ročný dom s krásnym pozemkom a v skvelej lokalite avšak partnerov brat nás od kúpy odhovoril kvôli technickému stavu- žumpa miesto kanalizácie, nezateplena jedna strana domu, malý kotol a celkový dizajn domu ktorý na 100% nebol podľa našich predstáv a vyžadoval by úpravy (výmena podlahy, sanity, nový nábytok) napriek tomu ze bol dom zrekonštruovaný. S odstupom času sa k tomu domu v myšlienkach stále vraciam a veľmi ľutujem že sme ho nekúpili. Museli by sme síce predať priateľov (drahší byt) a z prenájmu môjho by sme nemali žiaden zisk ( splácal by sa sám) pripadne by sme časom museli predať aj ten ale domček by sme si postupne zveľaďovali a strávili v ňom zvyšok života. Moja otázka znie či ste niekto riešili podobne dilemy, či ste oľutovali kúpu nehnuteľnosti a či ste viac krát podstúpili kúpu/prevod keďže predať nový byt a opäť riešiť kúpu domu o pár rokov mi príde nerentabilné a unavujúce. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, Ja by som to vo vašom prípade spravil tak že by som pleskol byt č. 1 a byt č.2 a stoho kúpil dom. Kebyže to máte bez hypo tak super. Kebyže nie tak za rozdiel by som kúpil nejaký byt ako investíciu. Všetko to je o tom že koľko máte financií a majetku. Lebo jednoducho ináč rozmýšla človek čo ma jednu nehnuteľnosť v podielovom vlastníctve a ináč rozmýšla jedinec čo má napríklad 3 byty a 2 domy a nejaké orné pôdy len tak. Podla mňa všeobecne platí u normálnych ľudí je to o nejakom pocite s tej nehnuteľnosti že proste keď sa im to zapáči tak to jednoducho kúpia. A platia hypo 20/3O/40 rokov. Potom sú ludia, ktorý kupujú na otočenie (držanie, nájom) v podstate ako investíciu. Bud za cash alebo páka. A potom sú ľudia čo jednoducho zle kúpili. A stále môžte predať. Len tam sú dane a iné nástrahy a to si treba zistiť či vám to stojí za to. Ale zas si treba ísť za tým čo chcete, aj keď je teraz veľmi ťažká doba a bude ešte horšie... proste karty sú už hodené, kto čo má to má. Jednoducho všetko to je otázka ceny a priorít a buď na konci budete mať zisk alebo stratu. A je len na Vás či vám to za to stojí a budete to akceptovať.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial je ten dom vasim snom, tak by som do toho isiel. Stale na to budete mysliet, ze ste to mohli skusit a podobne. Riziko tam samozrejme je, ale povedzme si, pri com ma dnes clovek stopercentnu istotu.
Odpovedať
Olutoval som ze som nekupil 3 pred par rokmi ak sa to pocita. S tou co sme nakoniec kupili je to uz jak to je. Cakal som ze prerobenie vyjde menej (tak o polovicu)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?