Odkúpenie pozemku pod bytom

Ahojte, chcela by som sa spytat, ci je nutne, dobre,...mat odkupeny pozemok resp. podiel na zastavanom pozemku v bytovom dome. Totiz chceme kupit byt, ktory je sice v OV, ale pozemok patri zrejme mestu. Je nejake riziko, ked pozemok neodkupime? DAkujem
Odpovedať
No ak pozemok na 100 percent patri mestu, tak v podstate to problem nie je. Aj ked prvomajitelia si pozemky odkupuju za uplne smiesnu sumu a dalsi majitelia uz za normalnu zhruba trhovu. Horsie je ak si uplatnuje narok niekto iny na ten pozemok, ci patri niekomu inemu ako mestu, tam by v buducnosti mohli byt problemy, bud s cenou na odkupenie, alebo napr. najomnym.
Odpovedať
otazka skor na pravnika. ak je ten pozemok mestsky a nikto ho doteraz neodkupoval tak ... neviem. osobny nazor - bud vsetcia alebo to nechat tak. sukromny majitelia si mozu pytat podla zakona najomne ak mate daku stavbu na ich pozemku - jedna ma garaz a uz jej prisiel list od dakeho. riesi sa to pravne lebo chce nehorazne sumy.
Odpovedať
tato otazka aj mna zaujima, kupujeme prave byt na pozemku bez listu vlastnictva, teda nevysporiadanom. Avsak kdekolvek sme sa informovali, vsade sme dostali odpoved, ze plati stavebny zakon, teda, ze majitel pozemku musi strpiet majitelov bytov na svojom pozemku, ze teda je to bez problemov, aj banka suhlasi so zalozenim takej nehnutelnosti. Zo zakona sa to zapisuje do listu vlastnictva ako vecne bremeno. V nasom pripade to tak nie je, kedze LV pre pozemok nie je vytvoreny, ale verim, ze ked bude, (ak vobec niekedy) tak to tam bude.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?