Nadobudnutie nehnuteľnosti maloletým

Profilova fotka
Vie mi niekto poradit, ci pri nadobudani nehnutelnosti maloletym je potrebne, aby predmetnu zmluvu schvaloval prislusny sud? Rozumiem tomu spravne, ze najskor sa podpise kupna zmluva, potom zakonny zastupca maloleteho poda na sud navrh na schvalenie pravneho ukonu, a az ked sud kladne rozhodne, poda sa navrh na vklad vlastnickeho prava? Ako dlho trva vyjadrenie sudu a plati sa za to nieco? Dakujem pekne za odpovede.
Odpovedať
ako nadobúda nehnuteľnosť? dedením, darovaním?nebodaj kúpou?pri dedení alebo darovaní nemá súd čo schvaľovať
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu zabudla som - kupuje pozemok
Odpovedať
Zdravím, pre správne zodpovedanie otázky je potrebné tiež vedieť, od koho maloletý pozemok nadobudne ... Ak sú predávajúcimi nebodaj rodičia, potom podaniu návrhu na súd bude predchádzať návrh na ustanovenie opatrovníka, ktorý za maloleté dieťa právny úkon vykoná. Ak sú predávajúcimi iné tretie osoby, potom právny úkon v mene maloletého vykoná zákonný zástupca. Uzavretá zmluva ( t.j. podpísaná aj predávajúcim) sa predloží spolu s návrhom na súd. Zmluva by mala obdahovať klauzulu, že zmluva nadobúda platnosť dňom jej podpisu a účinnosť povolením vkladu vlastníckeho práva pod podmienkou právoplatného rozhodnutia súdu o schválení právneho úkonu, ktorého fotokopia tvorí neoddeliteľnú súčasť zmluvy. Do katastra sa dokladá aspoň 1x overená kopia.
Odpovedať
Profilova fotka
@lilian1978 dakujem pekne za odpoved, maloleta osoba ma kupovat pozemok od inej tretej osoby.
Odpovedať
Profilova fotka
@zeld tiez mi to bolo cudne, ved co je na tom, ked chce rodic kupit nehnutelnost pre svoje dieta do buducnosti, ale bolo mi povedane, ze sud musi rozhodnut o tom, ci je to v prospech maloleteho alebo nie...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?