Musim to nahlasit banke?

Chcem poprosit o radu. Kupili sme pozemok ktory nemal inzinierske siete ale developer sa zarucil ze ich dokonci do nejakeho terminu. Termin sa mu nepodarilo dodrzat a tak sme sa dohodli ze nam vrati cast sumy ako pokutu s tym ze siete stale dokonci. Na pozemok mame 100%uver ktory je kryty inou nehnutelnostou. Musim banke nahlasit to ze mi developer vrati cast zaplatenej sumy a tak sa nadobudacia cena pozemku vlastne znizila?
Odpovedať
Podľa môjho názoru ak už bola doložená banke kúpna zmluva tak by som to neohlasovala. Ak teda nemáte neskôr doložiť nejaké potvrdenie o výstavbe IS alebo znalecký posudok a tlačia vás termíny. A neznížila sa kúpna cena ale ide iba o zmluvnú pokutu za nedodržanie zmluvných podmienok.
Odpovedať
@petra7825 Nemusíš. Predpokladám, že úver ste už vyčerpali. Banka má zabezpečenie úveru. Pôvodne ste zaplatili za pozemok určitú sumu, táto cena je nadobúdacia. To, že vám vrátil nejakú sumu, by som nepovažoval ako zníženie ceny pozemku, ale ako pokutu za nedodržanie termínu. Banke ste už preukázali kúpnou zmluvou účelové použitie úveru.
Odpovedať
Preco by si to mala hlasit? Ved pises, ze uver je kryty inou nehnutelnostou (na ktorej predpokladam je hodnota stale rovnaka), tzn. nie tym pozemkom. Banku v tomto pripade nezaujima ako si minula poskytnute peniaze.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?