Musím platiť rezervačnú zálohu?

chceme kupit byt,mame uz v banke podpisanu uverovu zmluvu,cize hypoteka je schvalena,stacilo najst nehnutelnost..moja otazka znie...musim platit rezervacnu zalohu realitke,ak ju ale majitel bytu nechce?...povedal,ze on si pocka na vsetky peniaze naraz..ze on nevyzaduje rezervacnu zalohu,ja tam chcem uz poslat znalca.no realitka chce 1500e...konkretne je to TUreality.dakujem za kazdu radu a pomoc.
Odpovedať
nemusis, ak to nechce majitel, dohodni sa na predaji priamo s nim, alebo skus sa dohodnut s realitkou, ze to vyplatis hned bez rezervacie.
Odpovedať
@sasha871 nemusis, realitka si tak chce zabezpecit svoju proviziu - ty sa dohodni s majitelom a on nech sa vyrovna s realitkou
Odpovedať
Profilova fotka
@sasha871 Nemusíš, ale keď sa nájde niekto kto ten byt bude chcieť tiež a nebude mať problém zo zálohou byt predajú jemu...Záloha slúži na to aby sa podpísala zmluva o budúcej kúpe, alebo rezervačná zmluva.
Odpovedať
Nemusis.Ale ked ju zaplatis,aspon mas istotu, ze ti byt nikto nevyfukne,ak mas on naozaj zaujem.takze je to istota aj pre teba. tu zalohu aj tak RK nedava majitelovi, zvacsa zostava im ako provizia.
Odpovedať
@majki555 prave preto, ze zaloha ide realitke ti nic nezarucuje. akurat ti zarucuje, ze uz nemozes neskor zmenit nazor, ze tu nehnutelnost nechces hoc aj mas na to padne dovody. pozri inu temu tu nizsie, kde je dokonca screenshot takejto sikovnej "rezervacnej zmluvy"
Odpovedať
@josefpihrt Akoze nic nezarucuje? Zle pises! Ta zaloha sa predsa vyplaca pri podpise rezervacnej zmluvy,ktoru RK dava podpisat obom stranam pri preberani zalohy.Takze jej zarucuje, ze jej byt nik nevyfukne.
Odpovedať
@majki555 tragedia je, ze casto sa nedava podpisat taka trojstranna zmluva, ktora obsahuje zmluvne pokuty aj pre predavajuceho. Opat odkazujem na vedlajsiu temu: http://jcdn771.asmira.com/photo/11/71...
Odpovedať
@josefpihrt Zmluva je vzdy o dohode vsetkych stran. Nik nenuti podpisat nevzhodnu zmluvu. Kazda zo stran moze pripomienkovat a ziadat zapisat do zmluvy co uzna za vhodne. Len skoda, ze mnoho ludi nepozna svoje prava a slepo iba podpise to co im predlozia. Seriozna RK vzdy spisuje zmluvu tak,aby ani jedna strana nebola ukratena a aby povinnosti boli rovnake pre kupujuceho aj pre predavajuceho.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?