Môžem kúpiť byt a následne ho prenajať na kaderníctvo?

Ahojte, chcela by som kupit byt na hypo do OV a nasledne ho prenajať ako nebytový priestor pouzivany na kadernictvo. Je to mozne? aky je postup?
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem čo by ti v tom mohlo brániť... Mám známu čo takto kúpila byt, prenajala ho a z prenájmu splácala hypotéku... Chce to riadnu nájomnú zmluvu a potom by si to mala oznámiť na daňový úrad, vzniká ti oznamovacia povinnosť. Neviem, ale asi to nemáš niekde v zmluvách zakotvené, že byt sa nemôže využívať na podnikanie - to pochybujem. Len si nájdi rozumnú nájomníčku, sprav dobrú zmluvu, v ktorej bude aj to, v akých termínoch bude platiť a akú sumu, buď na účet alebo cez príjmový doklad v hotovosti. Bude to potrebovať aj kvôli tomu, že výdavky na nájom bude mať v účtovníctve a aby to bolo prehľadné. Držím palce.
Odpovedať
Profilova fotka
...a ešte neviem ako je to s ostatnými obyvateľmi bytovky, či náhodou nebudeš potrebovať aj ich súhlas, ale to som si nie istá, skús zistiť u správcu domu.
Odpovedať
nebude problem ak chcem byt prenajať ako nebytovy priestor? myslim problem na obsaravanie prevadzky- danovy urad, mestky urad a podobne. Alebo ked si najomca predlzi zmluvu ze prevadzkaren je prenajata ako kadernictvo ale pritom to je bytovy priestor tak on nebude mat komplikacie ci zamietnutie? :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@ivonka400 Známy si prenajal rodinný dom, mal nájomnú zmluvu, ktorú zobral na živnostenský úrad a na základe toho mu tú adresu toho domu zapísali ako prevádzku, normálne si tú prevádzku nahlásil na daňový úrad a takisto na tú adresu nahlásil aj registračnú pokladnicu. Podľa mňa by to tá kaderníčka mala začať na živnostenskom a keď bude mať doklad o prevádzke, potom prípadne na mestský úrad, myslím že sa to tam nahlasuje, aj otváracia doba, príp. odvoz odpadu a pod. Takisto v susednom paneláku na prízemí máme jednu zubárku, ktorá má ambulanciu z trojizbového bytu... takže istotne sa to dá.
Odpovedať
wow vidis, teraz ma napadlo ze poznam tiez zubarku v byte len neviem co ma na papieroch ci je to bytovy alebo nebytovy :P
Odpovedať
inak dakujem zatial :-*
Odpovedať
Profilova fotka
:-) rada... Držím palce.
Odpovedať
Tento mesiac hura financny poradca, 3 mesiace na papieroch a uvidime co vide na januar :P diky za palceky
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Troch neskoro píšem. Najprv treb bytový priestor zmeniť na nebytový priestor, v prípade kaderníctva na prevádzkový. Treba k tomu správy od revíznych technikov / plyn , ele. a voda / . A od počtu obyvateľov v dome závisí aj súhlas obyvateľov. Absolvovla som to. Pokiaľ mi nezačali vypínať teplú vodu a šla radšej preč. Kaderníctvo v paneláku je problematická vec.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?