Manžel bol kupujúci pozemku. Bude dom spoločný?

Máte s tým nejaké skúsenosti? Má pravdu, že bude spoločný?
Odpovedať
Kúpna zmluva nie je podstatná, podstatný je list vlastníctva. Ked bude na liste vlastníctva meno tvojho manžela a aj tvoje meno tak v tom prípade bude pozemok aj tvoj . :)
Odpovedať
vsetky hnutelne a nehnutelne veci nadobudnute pocas manzelstva su sucastou BSM, aj ked bude na LV len manzel. (pokial sa nerozhdne zuzit BSM). Aj ked teda rada by som vedela, ze co sa stane, ak je na LV len manzel a nehnutelnost preda. V inej teme sme tu riesili cosi podobne. Mohol by napisat nejaky pravnik. ;-)
Odpovedať
mal by byt oboch ak ho kupoval počas manželstva...možem sa opytat? prečo si nevystupovala ako kupujuca v kupnej zmluve? ak ste pozemok kupovali za peniaze nadobudnute počas manželstva (našporene, z uveru al. pod) mali by ste na zmluve vystupovat obaja...myslim z takeho mor. hladiska nie pravnickeho
Odpovedať
V pripade rozchodu by si musela dokazovat, ze ste pozemok kupovali naozaj za spolocne peniaze.Muz by mohol tvrdit, ze ho kupil za peniaze,ktore mal pred svatbou.Atd. Alebo ta na pozemok nepusti a nedostanes sa do domu. No, su to len vymysli,ale keby sa "nieco stalo", tak s v nevyhode. Ak ste kupovali za spolocne, nieje problem manzelku na LV dopisat-darovanim, ci predajom.
Odpovedať
neviem aký ste mali dôvod, že v kúpnej zmluve figuruje iba manžel. Ak ste pozemok nadobudli za spoločné peniaze mal by byť vlastníctvom oboch a teda aj obaja by ste mali figurovať, či už na kúpnej zmluve alebo na samotnom LV. Ľudia na začiatku vždy veria, že manželstvo je navždy, no keď to prestane fungovať a skončí rozvodom a ťahanicami o majetok doplatia na svoje chyby. Nehovorím, že to je váš prípad, no každopádne by som na tvojom mieste trvala na uvedení na LV.
Odpovedať
Profilova fotka
ked bol pozemok nadobudnuty pocas manzelstva tak je sucastou BSM. aj my sme tak kupili
Odpovedať
@akvi offtopic,k tvojej otazke co sa stane ak je na LV iba manzel a preda. No nechcela by som byt v kozi tych kupujucich. Ak jeden z manzelov uzavrie KZ o predaji nehnutelnosti bez suhlasu druheho manzela, je takyto pravny ukon povazovany za platny len do casu, ked druhy manzel sa jeho neplatnosti dovola.
Odpovedať
ziados o stavebko budete podavat obaja, aj stavat aj kolaudovat takze ano dom bude aj tvoj.
Odpovedať
Profilova fotka
no pozor.my sme pozemok nadobudli tiez az pocas nasho manzelstva,ale na LV som bola vlastnik 1/1 ja,lebo som vsetko vybavovala a ani ma nenapadlo dat to na oboch-ved sme manzelia....nechceli nam vydat stavebne povolenie,pokial manzelovi nedarujem polovicu pozemku a tak som musela vybavovat darovacie zmluvy,dalsie behacky na kataster,kolky,poplatky atd.
Odpovedať
katka8 ,tomuto akosi nerozumiem ved v prípade manželov sa zapisuje spoluvlastnícky podiel 1/1 pre oboch spoločne a nerozdielne, tak si myslela?
Odpovedať
Profilova fotka
Katka ani mne sa to nezdá. Aj u nás je taký prípad, že sme pozemok nadobudli počas manželstva a na LV som len ja. A vidali nám bez problémov stav.povolenie, akurát som napísala prehlásenie, rsp. súhlas, že súhlasím s tým, že aj mm bude spolustavebník.
Odpovedať
Podla mna pozemok ak kupoval len on tak ho bude vlastnit len on, ale ak ziadost o stavebne povolenie poziadate vy ako manzelia tak dom budete ma v bezpodielovom vlastnictve manzelov.. Moji rodicia tak mali, pozemok vlastnila mamka cely a dom vlastnili ako manzleia v BSM, muselo to byt na 2 LV ckach na jednom bol pozemok a na druhom dom....
Odpovedať
Článok sa načítava...
všetky peniaze nadobudnuté počas manželstva sú spoločné, preto aj všetko čo tvoj manžel kúpil, hoc aj na svoje meno je spoločné a nezáleží na tom, že na liste vlastníctva je iba jeho meno, kataster ak chce povoliť vklad, tak by mal skúmať, či je predávajúci slobodný, alebo v manželstve a kedy tento majetok nadobudol, lebo v minulosti sa dosť často stávalo, že v dobe keď prechádzali podnikové byty na občanov sa byt napísal iba na jedného z manželov a ten to potom predal, hoci na to nemal právo, ale tak v tejto republike je možné všetko. Napríklad u nás je tiež pozemok písaný iba na manžela a to z toho dôvodu, že on to všetko vybavoval a v januári sme bez problémov dostali stavebné povolenie a nikto odo mňa nechcela ani len nijaký súhlas
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?