Mam spotrebný úver a chcem brať hypotéku

Zdravim, dúfam že sa tu nájde niekto kto by mi vedel poradiť . Ide o to že mám spotrebný úver 30tisic splátka 380€ a chceme s priateľkou kupovať byt za 140 000€ Kebyže to hneď beriem tak hypo 560€ + úver 380€ + cca 180€ energie = 1120€ Plat momentálne nieje problém ale nikdy nevieme čo bude za pár rokov a určite posledné čo by dom chcel je utopiť sa v splátkach . Vedeli by ste mi poradiť ako by sa dala táto situácia riešiť aby tie splátky neboli také veľké ?
Odpovedať
My sme mali hypo 44tisic na dom a este pred hypo 20tisic stavebny uver.ked nam hodnota domu naskocila o tych 20tisic refinancovali sme hypo s navysenim takze sa stavebko vyplatilo.tak kupte nieco v povodnom stave prerobte a uver prerefinancujte do hypo.
Odpovedať
Na kolko rokov este mas ten spotrebak? A byt je uz vo finale, ci holobyt, ci?
Odpovedať
Spotrebak mám ešte 7rokov a byt je vo finále iba nejaké detailné úpravy ,základné veci ako kuchyňa ,kúpeľne ,wc je kompletne prerobené nové
Odpovedať
Profilova fotka
Ono by sa dalo, ak by ti to ale samozrejme vychádzalo, že by si si ten spotrebák refinancol do hypo a splácal tak už len jednu pôžičku. Ťažko povedať, teraz každá banka hodnotí klientov inak a samostatne :-|
Odpovedať
To by bolo dobré riešenie len či by sa to dalo nacenit ten byt na viac aby sa to tam dalo refinancovať momentálne nacenenie je na tých 142tis.
Odpovedať
skús finančného poradcu, oni vedia s tým "čarovať"..... poradia, kde by to najlepšie išlo.... ale jednoznačne chválim, že rozmýšľaš dopredu, aby si to aj v budúcnosti finančne zvládol... :-)
Odpovedať
@fefe123 asi tak. Takuto vec by som sa nepokusal asi riesit sam a predsa len, v tejto dobe je trhu dost poradcov, ktori fakt vedia vyjednat s bankami vyhodnejsie podmienky pre branie si uveru.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?