Mám podpísať zmluvu,pri ktorej majiteľ chce,aby som úver zaplatil na jeho účet,a nie banke?

Na nehnuteľnosti je záložné právo, takže polovicu kúpnej sumy by som dával do notárskej úschovy, a druhú polovicu chce majiteľ iba som poslal jemu na účet. Nechce aby banka vyčíslila zostatkovú sumu, a aby som túto sumu banke uhradil, ale chce, aby som peniaze uhradil priamo na jeho účet. Odôvodnil to s tým, že v internetbankingu ma dva možnosti - buď kompletné vyplatenie dlžnej sumy, kde mu banka vyfakturuje 3% poplatok z aktuálneho zostatku, čo by znamenalo jemu cca 2000E. Alebo má druhú možnosť, že cez funkciu rýchle splácanie im pošle skoro celú sumu, a potom späť na krok 1, ale tento krát so sumou 300E, takže poplatok 3% skoro nič. Jemu ide o peniaze, a o úsporu, no v mojom prípade o riziko. Advokát mi povedal, že to môže byť aj riskantné, že mi môžedo zmluvy napísať, že sumu nesmie na nič iné používať, iba na zaplatenie dlžnej sumy, v opačnom prípade hrozí zmluvná pokuta v hodnote 8000E + odstúpenie od zmluvy, a vrátenie peňazí. Majiteľ s tým súhlasil. Jedine s touto verziou bude súhlasiť, ak mi to nevyhovuje, tak skúsi hľadať niekoho, komu to vyhovuje... Teraz neviem, či mu mám veriť, zmluva bude sice tak napísaná, že keby sa niečo stalo, tak on to určite nevyhrá, len bohvie kedy by som mal peniaze späť... Nevieš, či by som to mal nechať radšej tak, alebo ak mám dobrú zmluvu, a aj on vyzerá byť seriózne, tak musí to dopadnúť dobre?
Odpovedať
Ti predavajuci sa vsetci vyhovaraju, ze predaju inemu,ak nepristupis na jeho podmienky. Ale ver, ze maloktoremu predavajucemu sa chce cakat zase par mesiacov,pokym sa mu ozve seriozny zaujemca,ked uz ma niekoho "na ruke". Ak sa teda jedna o seriozne umysli... Nepodpisuj a nesuhlas s nicim, co ti nevyhovuje! Vsetci vyzeraju seriozne, ked chcu predat, problemy sa mozu prejavit neskor, ked uz nebudes moct vycuvat. Tak ako predavajuci, tak aj ty si mozes klast svoje podmienky,ktore su vyhodne pre teba ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Treba zistit aku ma banku, overit v tej banke ci je taketo nieco mozne, ak ano uvazoval by som o tejto variante, ak nie uplne to vyluc. Je to velke riziko toho ze bqnke uver nesplati a tym sa zalozne pravo neuvolni, pricom byt ti kataster neprepise. Ja by som osobne nesiel. Ak byt predaval. Urcite si je vedomi toho ze banke bude musiet zaplatit mastnu pokutu.
Odpovedať
@robertoba jedná sa o mbanku - internetová banka. Volal som na ich infolinku, nevedeli mi na otázku odpovedať... Dali mi iba kontakt na niekoho od nich, no nedokázal som mu dovolať...
Odpovedať
Profilova fotka
Staci jeden otaznik a. Nesiel by som do toho...
Odpovedať
Co je to dobra zmluva??? Dobra zmluva je taka ktora nie je nevyhodna pre teba. Ak je tam nieco, co ta vopred skrie a nevyhovuje, tak nepodpisuj a vyjednavaj ;-)
Odpovedať
z obchodneho pohladu situacii rozumiem, prvoplanovo ta druha strana neklame, takato moznost naozaj existuje a je relevantna: http://www.mbank.sk/pomoc/info/uvery/... Napriek tomu je znacne riziko, ze ta podvedie, darmo budu v zmluve pokuty, ked on uz ziadne peniaze mat nebude a nebude mat cim tu pokutu zaplatit. Navyse 2.000 euro uspora by mi za taketo riziko nestala - skus sa dohodnut na navyseni ceny o 1000 euro.
Odpovedať
Profilova fotka
Nepise sa vsak maximalna vyska prispevkov a ako vasto ich mozes robit v uvedenom linku
Odpovedať
Profilova fotka
@michal1980 ak ten dom chces, sla by som s poplatkami napoly. Inak, predavajuci je fakt vychcalek. Akoze kvoli 2 tisickam ohrozit obchod za 100 tisic ( ak nie viac) tak fakt nemam slov. Je to proste iba o tom, ako moc ten dom chces. No v ziadnom pripade mu to na ucet nedavaj - nikdy.
Odpovedať
A to kupujes za hotovost? Lebo ziadna banka neposkytne uver vyplatenim penazi na osobny ucet kupujuceho, ale iba na konkretny ucet (je v potvrdeni o zostatku), ktory sluzi na splatenie hypoteky predavajuceho. Takze asi hladat niekoho, co ma doma cash bude predavajuci dlhsie. :-D Na tej pokute by ste sa mali dohodnut, a polovicou prispiet.
Odpovedať
My sme kupovali byt,na ktorom bola hypoteka a majitel tiez nehcel pocut o tom, ze dame peniaze banke. POstavili sme ho pred hotovu vec: bud dame peniaze banke a jemu v banke zvysok na ruku, alebo odstupujeme od kupy. Veru dlho neprotestoval, ked zistil, ze nema na vyber :-) . Isto by som mu neverila. Nejedná sa predsa o 100 E. Nikomu by som v takomto pripade neverila , nech by vyzerak akokolvek seriozne. Ak by bol seriozny, tak by suhlasil s vyplatenim banke. Moj nazor. Drzim palce, nech sa dobre rozhodnete.
Odpovedať
@inge19 mudro pises, akurat nechapem, preco by sa mali spolu skladat na pokutu...
Odpovedať
ja keby teraz predávam byt, tiež platím pokutu 4% za predčastné splatenie hypotéky, s tým predávajúci musí rátať. ak si myslí, že nájde niekoho kto s tým bude súhlasiť nech hladá, nedala by som sa tým ovplyvniť. v konečnom dôsledku jediný kto o peniaze môže prísť ste vy, tak na to myslite.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@inge19 tiez nechapem preco by mal kupijuci prispiet polovicou na pokutu. Je to starost predavajuceho. Teraz sme predavali byt s hypotekou a ani nas nenapadlo pytat peniaze na pokutu od kupujuceho. Riesili sme zo inak. Nastavili sme platbu za byt k vyrociu fixacie a tym padom obisli pokutu. No nastastie sa to tak dalo urobit, lebo sme sa akurat blizili k vyrociu fixacie. :)
Odpovedať
urcite podpisat tu vyhodnu zmuluvu. Potom daj vediet ako ide sud o vymahanie penazi od neho kedze banka bremeno neuvolni a bude peniaze ziadat tak ci tak.
Odpovedať
@gashtaan @janka279 vypadlo mi z textu slovo "pripadne". Uvedeny navrh samozrejme nie je povinnost.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?