Mám platiť nájom ak ešte nemám výmer bytu?

Zdravim vas potreboval by som pomoct. Kupil som byt v TT a panelak spravuje TT komfort. S byvalym majitelom sme tam boli nahlasit zmenu majitela a aby my spravili novy vymer. Lenze teta mi tam povedala ze pokial nemam list vlastnictva nema sa so mnou o com bavit. Nestacil jej ani papier z katastra navrh na vklad. Mne list vlastnictva pride tak za dva mesiace. Preberaci protokol mame spisany ku 31.7.2009. Byvali majitel mi povedal aby som za neho platil najom + fond oprav uz od teraz aj ked nemam spraveny vymer.Byt uz uzivam od 1.8.2009 Co mam teraz robit Ked zaplatim za neho bude TT komfort to brat ze som to platil ja alebo on? Ja som sam on ma 4-clennu rodinu urcite najom bude mensi.
Odpovedať
To je fakt cudne, pani na bytovom by som este raz navstivila, musi jej stacit ten navrh na vklad.. Bezne sa to tak robi, ved niektorym katastrom trva vydanie LV pekne dlho..
Odpovedať
Presne tak vsade na bytovom to staci len TT-komfort su nejaky rakusania so slovenskym komunistickym vedenim a ze oni maju svoje postupy...Este mi odkazala ze mozem ist na pravne oddelenie ak nie som spokojny...
Odpovedať
Ja by som na tvojom mieste urcite isla na to pravne, uz len z principu.. Rakusania sa mozu tak akurat strcit, v Rakusku maju este system z cias Marie Terezie... :-D Minimalne by som tam urobila rozruch, nech maju o com premyslat..
Odpovedať
hm, a musis zaplatit spravcovi ?? ved prinajhorsom pride upomienka, ze nemas zaplatene 2 mesiace... Ale ja by som to neplatila....a pockala na spravny vymer... ved teba tam nemaju zaevidovaneho a tak nemas co platit.... aj ked mas navrh na vklad, niesi este pravoplatnym vlastnikom.... Takze, ked uz, vlastnikom je stale povodny majitel....
Odpovedať
Takze myslis po spravnosti by to malo byt tak: dat za byt 70000€ nejakemu predajcovi bytu spravi sa navrh na vklad a cakat na list vlastnictva 2 mesiace a potom sa len nastahovat? Neviem ci som vynimocny pripad ale myslim ze standartne sa to robi inak.
Odpovedať
no panonka, ono zalezi aku zmluvu maju podpisanu so spravcovskou spolocnostou - my mame napr. pokutu pri omeskani platby - odhlasovali sme si ju sami, tak nam treba ak budeme meskat:-) cize sa to nie moc oplati scorp ludia tu ale maju pravdu - musi im stacit navrh na vklad - chod na to pravne a sprav tam bordel - prived si nejakeho kamarata pravnika - ved to je non sence ( u nas prebratie prebehlo tak, ze ja som nahlasila datum od ktoreho predavame byt, ze chceme ukoncovaciu spravu, plus potvrdenie pre noveho majitela ze je vsetko vyplatene a jemu ze maju automaticky spravit novy vymer - bola som to robit ja ako majitel, on ako kupujuci, nepredlozili sme im okrem osobnych udajov ziadne dokumenty, myslim len zmluvu...) inak lv dostal nas kupujuci za 2 tyzdne, takze az tak tragicky by som to nevidela... nie vzdy citia uradnici potrebu nechat vyprsat celu zakonnu lehotu na ukon, aj oni su niekedy len ludia...
Odpovedať
Skusal som hladat na internete nejaky zakon, vyhlasku co sa tyka prepisovania bytu, ci ma bytove druzstvo narok na stanovenie takychto podmienok ale marne.... neviete nahodou ktory zakon by sa mohol tymto zaoberat?
Odpovedať
Bytové družstvá majú svoje stanovy a tie si treba pozrieť. Zákon o vlastníctve bytov a nebytových priestorov č. 182/93 Z.Z. - napíš do googlu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?