Mám kúpiť byt, keď majiteľ pozemku pod bytovkou je mesto?

Musime si surne kupit byt. Jeden mame uz aj vyhliadnuty, paci sa nam, aj cena je dobra, aj lokalita. Na katasterportali sme ale zistili, ze pozemok pod bytovkou patri mestu a nie obyvatelom bytovky. Nemoze to byt do buducna pre nas nevyhodne, kupit takyto byt? Ja sa bojim toho, ze raz si mesto zmysli, ze sa musia tie bytovky zburat a co bude potom s nami. Byt budeme platit z hypoteky, tak mam obavy. Podla LV sa pozemok nachadza v "Ochranné pásmo nehnuteľnej kultúrnej pamiatky, pamiatkovej rezervácie alebo pamiatkovej zóny". Teraz ked tak premyslam, tak na tom mieste stali volakedy asi basty (pevnost), tak asi preto je to chranene. Neviete mi poradit co mame robit? Dakujem za vsetky odpovede.
Odpovedať
Dana stavba je urcite zapisana ako tarcha na danom pozemku.Urcite teda nehrozi ziadne zburanie .Ked policajti chrania cierne stavby pod hradom ,ktory este podpalili ......Preco by malo mesto zburat legalnu stavbu .....
Odpovedať
Aj my to tak máme. Vlastne v našom meste je podľa skúseností maklérov skoro 75 % bytových domov postavených na mestských pozemkoch. Spoločenstvá vlastníkov si odkúpili budovy,ale pozemky zostali mestu s ťarchou užívania pre vlastníkov.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som tiež nedávno kúpila byt, kde pozemky patria mestu. už dlhšie sa spoločenstvo snaží pozemky odkúpiť, zatiaľ ale mesto zbytočne robí prieťahy. čo je však dôležité, nikdy by takúto stavbu nedali zbúrať. takže žiaden strach. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?