Mám kúpiť byt 63 m2, alebo si dať postaviť domček 68 m2?

Profilova fotka
O čo by ste mali skor záujem? Kúpiť si panelákový byt 63m2 za 60 000€, alebo dať si postaviť murovaný nízkoenergetický domček 68m2 do 60 00€ + pozemok?
Odpovedať
domček
Odpovedať
Profilova fotka
my sme sa rozhodovali podobne, len slo o vyssie sumy:) no vyhral domcek a nelutujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznačne domče 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
neviem ci sa to pytate vazne, lebo podla mna je to blba otazka, jasne ze moznost 2
Odpovedať
domcek jednoznacne...ak to financie dovoluju...ale bacha na konecnu cenu domu....je VZDY minimalne o 10-20% vyssia ako na zaciatku...treba s tym ratat....drzím palce ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Domcek za 60 bude v konecnom dosledku stat 100... Hento tamto a ine ... Ci dom alebo byt zalezi od vela veci...
Odpovedať
O domčeku do 60 000 eur som ešte nepočul a dokonca dať si ho postaviť tak to je dokonca zázrak že by ti ho zatake peniaze postavila firma.Už pri svojpomoci si myslim že 60 000 eur pokial nechceš bývat v rozostavanom dome.Rataj s cenou uplne kludne do 100 000 eur aj pri malom domčeku.Kopa ludi sa neha zlakat katalogovími cenami ktore začínaju od 50 000 euro ale realne ceny už po dokončený na kompletku zo všetkým čo k tomu patrí v pohode 90 až 100 000 eur a to som ešte šetril.
Odpovedať
Tak ako tu bolo pisane,cena domu nakoniec budu velmi pravdepodobne vyssia..ale ja bys om volila podla polohy, ak ma lepsiu polohu byt isla by som do bytu, ak dom nie je velmi od ruky, tak by som investovala viac a postavila dom..vela stastia
Odpovedať
Profilova fotka
určite domček :-)
Odpovedať
ak na to su financie, tak urcite domcek, ale pochybujem ze postavis murovany domcek za taku sumu ako pises + pozemok
Odpovedať
Profilova fotka
Aj keď bude dom drahší náklady bude "ak sa rozumne" postaví omnoho iné. Ja mám v nezateplenom dome nájom 150€ + elektrika plyn. Ak by nám zateplili stúpnu nájom o uver radovo 30-50€ V dome môžu byť náklady pod 70€. Náklady v dome však budú rasť omnoho menej ako v byte. Hlavne preto idem teraz stavať a ten rozdiel dám radčej do hypoteky.
Odpovedať
Asi to hlavne zalezi od lokality, ale podla mna sa pri takejto malej vymere dom neoplati. Ale zalezi ake su ocakavania, kolki tam chcete byvat, ako dlho a podobne. Byt nasledne jednoduchsie predate ako dom a je tam vela dalsich aspektov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
dom !
Odpovedať
dom , neváhaj ani chvíľu
Odpovedať
Profilova fotka
Určite domček, ale pouvažoval by som nad tou plochou - zasa az taky cenovy rozdiel tam pri vhodnom projekte nie je. A hlavne pozor, zastavana sa nerovná úžitková . Ale na druhej strane aj 63 m2 byt ak ide o 3i je malinky :( Ako už bolo spomenute za tie peniaze jedine svojpomocne a všetko iba to najlacnejšie.
Odpovedať
Takto to znie jasné že dom, ale ! Je tu veľmi dôležitá položka - pozemok. Jeho cena a poloha. Ak je cena pozemku dalších 40-50 tisíc tak je cena zrazu celkom inde a porovnávaš 63m2 za 60 tisíc a 68m2 za 100-110 tis. a si skoro na dvojnásobku. Okrem toho 68 m2 na dom pre rodinu je relatívne málo leda ako štartovacie bývanie. A potom podľa mňa jednoduchšie predáš byt ako dom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?