Kupuje niekto byt v projekte Tujetoin v Dúbravke?

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, či sa nájde niekto kto kúpil, resp. uvažuje nad kúpou bytu v projekte Tujetoin v Dúbravke? Máme s priateľkou záujem o byt, radi by sme sa podelili o skúsenosti s potencionálnymi susedmi :) Ďakujem.
Odpovedať
1
2
5
Dobrý deň, s priateľkou, tak isto zvažujeme kúpiť byt v tejto novostavbe. Máte nejaké info? :) Ja len viem, že developer bencont je ok. Okolie je by som povedal relatívne v norme, avšak to asi troška kazia ubytovne, ktoré sú na agátovej ulici, ale tým, že je táto stavba v hornej časti ulice, tak to nepovažujem až za taký problém. Otázne je možno čo sa chystá so zeleňou, ktorá je oproti novostavbe fakt neupravená. Čítal som, že pozemok má mesto, otázne je či tam o 5 rokov nemôže stáť 12 poschodová budova. Ak by z toho spravili nejaký park, to by bolo super. Ak tam natrieskajú ďalšie stavby, tak to bude mrzuté :) Čítal som, že chcú predĺžiť Dúbravčickú ulicu až do Lamača, neviem či to stále platí / ako by to bolo rušivé do budúcna, lebo predsalen ide cesta hneď pod bytmi. Ale samotné dispozičné riešenie v tujetoin je podľa nás úplne super a vyhráva u nás aj nad Tammi čo stavajú o ulicu ďalej, i keď to tam krajšie vyzerá, avšak samostatnú kuchyňu už dnes človek moc nevidí v novostavbách, a hlavne kuchynský kút v v štvorcovej obývačke, ktorá má cca 25m^2 mi bije moc do očí, preto preferujeme tujetoin, kde je kuchyňa samostatná a plnohodnotná.
Odpovedať
@baklazan Vidím že máme podobné názory a myslenie :) My bývame v Dúbravke v podnájme, dve ulice od tujetoin, už skoro dva roky a páči sa nám tam. Je tam úplná občianska vybavenosť, kľud, bezproblémové parkovanie, príroda za rohom, výborné dopravné napojenie. To je pre nás podstatnejšie ako tá zázračná veta ,,10 minút od centra" :). Tento týždeň sme boli už aj priamo na obhliadke bytu, máme záujem o trojizbový byt s výmerou 65m2. Na prvý dojem ma celkom zaujal, izby sú priestranné, dobre presvetlené, kvalita vyhotovenia tiež na vysokej úrovni. Zdá sa že bencont development patrí medzi serióznych investorov. Teší ma aj parkovacie miesto v cene, aj keď táto akcia už končí a miesto sa bude musieť kupovať. Chcú vraj nahnať kupujúcich do vnútorných parkovacích miest za 4000€.
Odpovedať
@maso76 Jasné, tá Dúbravka je fajn :) My budeme mať teraz obhliadku, tiež trojizbáku, ale inej výmery, ale viac menej sme už presvedčení o tom bývaní tam, ale samozrejme chceme to vidieť ešte na vlastné oči. A ľahšie sa kupuje keď už je aj tá hrubá stavba lebo predsalen si to človek omrkne. A aj ten spôsob financovania majú podľa mňa super poriešený :) Tie ďalšie etapy by mali teraz kontinuálne stavať čiže nejaký ten prach a "bordel", tam ešte chvíľu bude, ale tak čo sa dá robiť :) Kto vie kedy naozaj ten Lamač spoja, lebo v územnom pláne to je, len všetko je otázka financií, ale minimálne som sa dočítal, že by mali spraviť cyklocestu na tom mieste a to by zas bolo fajn, bolo by to kúsok do Karpát na biku :) A hej no, 3000€ vonkajšie a 4000€ vnútorné, to je podla mňa dobrá cena, samozrejme mohlo by to byť už v cene (to vnútorné), ale ked vidím aké ceny v iných novostavbách pýtajú za parkovanie, tak mi tých 4000€ príde úplne v pohode, hlavne človek nemusí v zime riešiť odhŕňanie snehu čo je tiež super, lebo čo som mal pár ročné skúsenosti s dúbravkou, tak v meste mohlo svietiť slnko a tam dokázala byť snehová kalamita :) Vy ste už rozhodnutí alebo ešte zvažujete aj iné možnosti?
Odpovedať
My už riešime hypotéku, chceme si dať schváliť 100% financovanie, tak dúfam že sa nám to podarí :) Mám v rukách aj návrh Zmluvy o budúcej zmluve, List vlastníctva, možnosť výberu štandardu bytu a nejaké pôdorysy podlaží. Pani čo nám robila obhliadku, a s ktorou komunikujeme je síce nejaká dopletená, raz povie o parkovacom mieste tak, raz inak, podľa najnovších info je za vonkajšie 3500€ a vnútorné 4000€. Aj ZoBZ nám poslala na iný byt, síce rovnaké umiestnenie, len o podlažie vyššie, vraj už na ten náš mala záujemcov so zálohou. Ale tak či tak sa naň chcem ísť ešte pozrieť a dohodnúť už podpis zmluvy a zaplatenie zálohy.
Odpovedať
My detto, resp. včera sme začali riešiť hypo, ešte nevieme či 90% alebo 100%, uvidíme ako vyjdú kalkulácie. V pondelok už pôjdeme podpisovať ZoBZ, len ešte nám to musí v pondelok ráno pani zaslať aby sme to vyplnili a potom ešte zaplatiť zálohu :) Keď už ten rozdiel medzi vonkajším a vnútorným státim skresali na 500 eur, tak to fakt pôjdu ludia už skôr dovnútra akurát je také "divné", že raz tak, raz tak, ale snáď sa to už meniť nebude. Dnes sme mali tú obhliadku, dojem z bytu bol super, takže sa nám to len potvrdilo :)
Odpovedať
Pekne, pekne :) My si chceme dohodnúť podpis zmluvy a zaplatenie zálohy budúci týždeň. Rád by som ešte raz ten byt aj videl, aj keď je to prakticky ten istý, len o podlažiei vyššie, predsa tam chcem pozrieť aspoň výhľad :-D Tak držim palce pri vybavovaní hypotéky a teším sa na nových susedov :)
Odpovedať
No jasné, tiež by som ten výhľad musel "skontrolovať", takže rozumiem :D Ďakujem, tiež držím palce pri hypo a sa teším na nových susedov :)
Odpovedať
@maso76 to Vazne 65m2 a trojizbovy, to je strasne male.
Odpovedať
@denisafono Tak my sme s priateľkou boli rozhodnutí pre kúpu 2-izbového bytu, aj sme také pozerali. V tomto byte beriem tu malú tretiu izbu ako plus 😊
Odpovedať
@baklazan ja som kupila v novostavbe vonkaj. statie za 5000 eur a po mesiaci to hned zvysili na 7000 eur. vnutorne stoji 10000eur, tak vam sa to oplati kupit za tu cenu
Odpovedať
@helena860 Jasne, je to dobra cena, tak ako pisete. Sialene ceny niektori developeri pytaju za tie vnutorne statia.
Odpovedať
smiesna reklama... dvaja prave prihlaseny uzivatelia sa zacnu rozpravat o developerskom projekte kde v ich prispevkoch su zhrnute informacie ako z letaciku od developera! nemate ani na to aby ste si zaplatili normalneho PRO uzivatel?
Odpovedať
Článok sa načítava...
lokalita je velke minus, tam si moze kupit byt len niekto z mimo ba
Odpovedať
@emogeon Ja som z ruzinova, to tvoja teoria asi dostava trhlinu :)
Odpovedať
@stano4000 neviem teraz na co narazas,nerozumiem ja som pisala iba pravdu, bez niejakeho letacika,. Over si kolko stoji vonkaj. par. miesto a garazove vnutorne statie v Sun park Trnavka
Odpovedať
mozno to ani nie su dvaja co sa bavia o developerskom projekte, mouno je to len jedna osoba s dvomi registraciami a trpi samomluvou...
Odpovedať
Lokalitu neviem posúdiť ale to dispozičné riešenie bytov je úplne v charaktere bežných panelákov. Ešte aj hrúbka železobetónových nosných stien (150 mm) sa nápadne zhoduje s tými z panelákovými, s čím po dlhodobých skúsenostiach s panelákmi vypláva na povrch otázka dostatočnej zvukoizolačnej schopnosti...?! Každopádne keď nebudem hodnotiť lokalitu, pre mňa jediné čím sa tento projekt môže líšiť od bežných panelákov je vekom objektu, teda novšie zatiaľ neopotrebované materiály a zariadenie a pod. a možnosti mať parkovacie miesto vo vnútri. =-)
Odpovedať
Ahojte, berieme s priateľkou trojizbák v bloku B, vonkajšie parkovacie státie sa nám ešte ušlo v cene bytu. Neviem či ste zaregistrovali, že sa posunul predbežný temín kolaudácie z februára na máj 2016. Dúfam že to už nebudú ďalej posúvať, lebo nám to trocha nabúrava plány...
Odpovedať
@laibach Ahoj, pri podpise nam vraveli tiez februar, a tvarili sa 100%, ze februar, ale zrejme povedia hocico, aby clovek podpisal :) Mozme sa nechat prekvapit, kedy ta kolaudacia naozaj bude, niekde v kutiku duse mozme dufat, ze fabruar, ale vzhladom na to co maju na stranke to je asi pase. Nehovoriac o tom, ze v samotnej zmluve mame, termin "do 30.6.2015", takze to vklude moze byt az vtedy. Nechame sa prekvapit :)
Odpovedať
Zdravím vás, ja som sa dohodol na obhliadke bytu priamo so stavbyvedúcim a keďže sám pracujem v stavebníctve tak viem, že odtiaľ pôjdu dôveryhodnejšie informácie ako od developera. Tak potom poskytnem niečo bližšie...
Odpovedať
Chalani, zatiaľ žiadne nové info? Mne volal dodávateľ obkladov a dlažby kvôli čo najskoršiemu potvrdeniu výberu štandardu. Tlačia na nich, aby začali už v septembri vrchnými bytmi, čo by bola dobrá správa...
Odpovedať
Zdravím, ešte som veru so stavbyvedúcim nebol, chystám sa tam, info podám hneď ako to bude možné. Ja mám obklady a dlažby už vybraté, aj s odsúhlasenou cenovou ponukou za nadštandard, ktorý som si doplnil. Takže nech len robia :)
Odpovedať
Ahojte, tiez nemame ziadne nove info ohladom terminu, a co sa tyka sanity, tak to sme akurat tento tyzden odsuhlasovali. Na stranke stavitela som nasiel termin koniec december 2015 http://www.destav.sk/bytovy-dom-dubra.... No kazdopadne, mohli by sa hecnut aby sme sa mohli zaciatkom roka stahovat. :-)
Odpovedať
Zdravím vás, máte niekto nejaké nové info? Ja som dostal mail o zrušení predstienky vo WC, konzultoval som to so stavbyvedúcim, podomietkový splachovací systém bude umiestnený priamo v nenosnej priečke inštalačného jadra. Pýtal som sa aj na termín ukončenia Diela, predsa priamo od realizátora sa dozviem asi viac, ako od developera. Objekt by mal byť do konca roka pripravený na kolaudáciu, samotné konanie by malo prebehnúť niekedy v januári a ak všetko pôjde podľa plánu, vo februári by chceli začať s odovzdávaním bytov užívateľom. :-)
Odpovedať
@maso76 vďaka za info, ak to bude naozaj tak ako píšeš, už aby sme začali chystať krabice od banánov :-D Včera som bol omrknúť objekt a z troch strán už máme fasádu. Pre ilustráciu prikladám fotodokumentáciu 8-)
Odpovedať
@maso76 @laibach : Chalani, dikes za info a prilozene fotky, oba prispevky velmi potesili :)
Odpovedať
Caute chcem sa spytat ohladom zmluvy o buducej zmluve na dany projekt, ci ste ju dali pozerat pravnikovi a ci mal nejake zasadne pripomienky, alebo viete poradit niektore body ktore je vhodne upravit. A ci developer akceptoval pripadne navrhy na zmenu. Podarilo sa vam vyjednat aj nejaku zlavu na byt? A co sa tyka standardu bytu, bolo mozne o predajcu prislusenstva si vybrat aj drahsie obklady a dlazbu za priplatok? Bol tam dostatocny vyber? Pozerali ste niekto na katastri prilahle pozemky? Ci su majetkovo vysporiadanie resp. ci nam nehrozi ze nam pred domom postavia dalsi dom :) dakujem za odpoved, vas skoro novy sused :)
Odpovedať
@martin1412 Ahoj Martin :) Co sa tyka zmluvy, tak je samozrejme usita na mieru developeri. Bencont development je sucastou bencont group a ti sa zaoberaju od financnych analyz az po vymahanie pohladavok. Cize tym chcem povedat, ze podchytene maju vsetko a ty ako kupujuci mas slabu vyjednavaciu poziciu v tomto pripade podla mna. My osobne sme neskusali nejake zmeny ani sme to nedavali pravnikovi. Boli tam veci, na ktorych sa dalo zastavit aj upravit ich,ale nic sme neskusali. Problem bol hlavne ten, ze samotna vypoved zobz je skoro nemozna. Ak by sa ti udial nejaky zavazny uraz alebo fakt nieco vazne, tak verim, ze sa s nimo clovek dohodne a vies to vypovedat avsak inac nie. Ale v principe nic dramaticke tam nebolo. Zlavu sme neskusali, ale za pokus nic clovek neda. Co sa tyka standardu, tak samozrejme si mozes doplatit za nadstandard co len chces. Poslu ti potom cenovu ponuku, z ktorej ti odrataju hodnotu standardu a zbytok samozrejme doplacas. Problem to vobec nie je. A vyber bol bohaty, nam sa napr zakladne plavajuce podlahy vobec nepacili, tak sme vybrali ine. Vyber je naozaj pestry :) Tie pozemky oproti. Vies ako to na Slovensku byva. To oproti ked som v minulosti pozeral je rozdelenen na viac parciel. Nie je to problem kuknut. Myslim, ze su v mestskom vlastnictve. Jedine planovana vec co som vtedy nasiel je prepojenie cesty pod domom az na lamac. O tom za vravi od roku 2008. Kedy to bude kto vie. Vystavba sa tam zatial aspon nejak oficialne co som cital neplanuje. Ale su to tiez stavebne pozemky podla katastra, takze ano. Nieco tak vyrast moze, ale kedy a ci ti neviem zial povedat.
Odpovedať
90 tis za jednoizbak 40 m2 + balkon? ceny vyrazaju dych :-S Uz zacinam rozumiet, preco sa stavia v Hviezdoslavove.
Odpovedať
@martin1412 Tu mas mapku parciel. http://mapka.gku.sk/mapovyportal/?bas... ked si kliknes na jednotlive parcely, tak vidis, ze su to mestske pozemky, ktore su prenajimane. Podla uzemneho planu Bratislavy je cela ta oblast navrhovana na "zastavbu". Takze je len skor otazka, kedy a kto. Mozno o rok , mozno o 10 a mozno aj nikdy, tazko povedat.
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?