Kúpiť starý byt alebo novostavbu?

Dobrý deň, chcem sa opýtať na váš názor. čo by bolo lepšie kúpiť starý byt bez pôžičky alebo kúpiť novostavbu - byt s menšou pôžičkou. a čo si myslíte o cenách bytov starých a nových v najsledujúcich dvoch, troch rokoch.
Odpovedať
1
2
ceny pôjdu isto hore hlavne nové byty , ja by som radšej podľa skúseností kúpila nový byt , lebo rekonšt. starého sa nevypláca
Odpovedať
ono je to zlozite, pokial sa vam podari kupit stary byt za dobru cenu, tak sa oplati ist do rekonstrukcie.... nasa skusenost bola taka, ze sa nam podarilo kupit 1i byt za 43 000 E aj ked sa rovnake byty v rovnakej lokalite stali 60 000 E, v byte sme rekonstruovali uplne vsetko okrem plastovych okien a bezp.dveri, tie uz v byte boli a vysledna suma rekonstrukcie so zariadenim bola 13 000 E, stale nas to vyslo menej ako novostavba... treba si to dobre prepocitat....
Odpovedať
vec nazoru nikdy by som nekupil stary byt radsej tu novostavbu ..moj nazor stare je len stare a ked mas nove tak to bude aj pre tvoje deti casom lepsie..mysli do predu ..
Odpovedať
nove sa tiez nerobia bohvieako kvalitne...teraz som v novostavbe - v podnajme. tiez su tam stale dake problemy...podla mna radsej starsi, a kvalitna rekonstrukcia.
Odpovedať
Profilova fotka
do ted jsme bydleli ve strem byte, ktery jsme si zrekonstruovali, nyni jsme v podnajmu v novostavbe. takze mohu srovnávat. Kdybych se tedy mela ja rozhodnout zda novy ci stary, tak jdu na 100% do stareho a udelam si ho po svem. Ceny novostaveb jsou neumerne vysoko a nikdy uz nahoru nepujdou, drazsi budou zase jenom ty, ktere se budou stavet. Kvalita dnesnich novostaveb neni vubec dobra - teda mohu porovnavat jen ve svem meste, kde bydlim a mam kamarady. spatna zvukova izolace, praskani omitek, levna okna, spatne udelany odtah. takze pokud novostavbu, tak jedine v dome, kde uz nekdo bydli a poda pravdive informace o stavu budovy. pri koupi starsiho bytu bych si hledela, kolik penez ma na fondu oprav, jak je o dum pecovano, co se na dome opravovalo za poslednich 5 let... ono muzes koupit stary byt s novou strechou, vytahy, rozvody, zateplenim ... a uz si dodelas jen okna a vnitrek a mas vlastne "novostavbu" za cenu stareho bytu a to v mnohem vyssi kvalite. nebavim se tedy o novostavbe, ktera je pasivni... pasivni novostavbu bych uz zvazovala. tot muj nazor ;-)
Odpovedať
@hhranolka zo stareho bytu nikdy nebude "novostavba" @pista2 Pri rozhodovani musis vzdy zvazovat lokalitu, obyvatelov domu, velkost bytoveho domu. Napr. byt v mega novostavbe s obrovskym poctom bytov by som si nikdy nekupila. A ked uz stary byt, tak jedine tehlovy. Najlepsie je obzriet si aj stare byty aj v novostavbe, porovnat a vybrat si. Moja osobna skusenost - vyhodnejsia je novostavba. 1. stare bude vzdy len starsie a do buducnosti bude cena len klesat 2. cena novostavby v porovnani so starymi bytmi bola v nasom pripade len o malo vyssia. 3. garazove statie v novostavbe
Odpovedať
@pista2 myslim z bez konkretneho popisu tych bytov ti tazko pomoct. Ja by som napriklad kupil stary byt v centre BA (3,1m stropy, 60-70cm hrube tehlove mury ...) a ten by som prerobil. Na druhej strane by som asi radsej kupil novostavbu tehlovu namiesto panelaku. Takze toto su veci ktore by bolo dobre specifikovat. Napriklad ja som za 4 roky do novostavby vrazil cca. 3000 Euro a este cca. 1500 Euro bude nasledovat aby bola na urovni na ktorej ju chcem mat. Takze ani novostavba nieje uplne bez investicie.
Odpovedať
pista presne ako ti tu radia ludia - porovnavaj konkretne veci, vseobecne povedat ze novostavby su zle lebo som v jednej takej byvala - to moc objektivne nie je... Ja som zatial byvala ; 1. novostavba panelaku ( teda u mojich rodicov ) :-) - prerabali teraz - to jest po cca. 20 rokov - nove jadro, podlahy, okna, kuchyna... je to pekne byvanie s nevyhodami panelaku, vyhodami nadherneho prostredia :-) nikdy nam nezatekalo, mali sme asi stastie na susedov, lebo ziadne konflikty neboli, ani ine velke problemy... tieto prerabky neboli ani tak udrzbove ako skor esteticke 2. 2podnajmy - stare byty oba tehlove v starom Ruzinove - byty vo velmi zlom stave v skaredych vchodoch ( toto mna najviac rozculuje pri starych bytov - ty sice mozes byt prerobit, ale tie uzke chodby, tmave male vytahy etc. ... to neprerobis ) - okrem toho riskujes byvanie s vela starymi ludmi, ktori mnohokrat nemaju nic ine na praci ako pozorovanie a staranie sa do zivota mladych... ( andrejo, toto zial plati aj pre stare mesto, vysoke stropy etc. ...- susedia su v tomto byvani zial nie dobra deviza - vacsinou ) 3. 3 novostavby - 1-va, velmi kvalitna vo Vrakuni - nizky tehlovy domcek s par bytmi... ziadne problemy, malinky byt ale krasne presvetleny a so super podorysom..., 2-ha - koloseo pri kuchajde - podnajom... byt krasny, steny papierove, chodby ako na internate, vytahy super - cize zmeska pozitiv a negativ - pre mna prilis velka masovka, prilis velky hluk, zle vyriesene garaze - kupovat by som tam nekupovala - aj ked, ako hovorim, ked ste v byte, mate z neho krasny pocit, lebo su tam tiez fajn podorysy a krasne okna... 3.nas terajsi byt - zelezobetonovy skelet, obvodove a bytove steny tehlove, vo vnutri si podorys mohol vytvorit vdaka skeletu kazdy sam... par stien mame tehlovych, tie ktore potrebujeme su sadrokartonove... zatial sme museli riesit okna a niektore interierove veci dodane firmou - ku vsetkemu sa ale postavila firma zodpovedne a vyriesila... cize stary byt alebo novostavba... hm, ja by som sa rozhodovala podla nasledujucich veci: 1. poloha ( nezavisi ci je byt stary alebo novy ) 2. podorys a orientacia ( nezalezi ci je byt stary alebo novy - aj ked stare mnohokrat maju len male balkony, chybaju vytahy, obycajne podorys nie je bohvieaky, parkovanie zvykne byt problem - teraz pisem hlavne o starom meste v BA kde sme par bytov boli pozriet ) 3. stav domu ( vacsinou su na tom novostavby lepsie ) 4. cena a co si mozem dovolit ( ak mam 1, 2 deti tak si radsej zoberiem 100m2 stary byt v ok lokalite a dome ako 60m2 novostavbu...)
Odpovedať
@dai škoda že sa neda dat aj tu palec hore, velmi podobne by som sa rozhodovala aj ja, len snad ten bod 4 by som dala hned za bod 1, velkost bytu by bola pre mna dost doležitá ... . novostavba alebo starší byt - to je velmi individualna vec ... videla som už 4-5 ročné novostavby popraskané a v pomerne zuboženom stave, ale rozhodne sa to nedá paušalizovať, vačšina bola dobrých.... podobne ako so staršími bytmi... tam je sice asi vždy nejaky aspon maly problem, ale na druhej strane to može byt vyvážené niečím, čo naozaj stojí za to... . takže je to natolko individualne, že by nebola otazka, či novostavba alebo starší, ale aký práve (resp.do buducna) potrebujem... myslím, že by som sa rozhodovala či na uver alebo všetko v hotovosti až po návšteve niekolkych (desiatok?) bytov ... ono aj ta cena uvadzana v inzeráte je otazna a až na mieste zistíš o čo ide - niekde može byt konečná, ale už som sa stretla aj s prípadom, že majitel skutočne nutne potreboval peniaze práve v tej chvíli a zlavil z ceny uvadzanej v inzeratoch na predaj domu dokonca až 25% (no nekupto :-D )
Odpovedať
Dakujem za nazory
Odpovedať
byvam v starom bite prerobyl somho ajeto nadhera vnom byvat hlavne mato nestalo mailand !
Odpovedať
Bud novostavbu, alebo stary tehlovy. Urcite nie stare 40 rocne panelaky, ktorym o 30 r. skonci zivotnost.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pista2 ja este jednu vec si dovolim. V dnesnej dobe moc novostavieb nenajdes. Tym myslim novostavby ktore su dobre riesene a dobre postavene. Cize bud sa treba u novostavby zamerat na taku ktora sa zacina stavat a mozes si vybrat byt alebo potom vyberat starsi byt. Tie byty novostavby co uz stoja a su 2-3 roky neobyvane maju na to dovod. Do tyhc by som nesiel napriek tomu ze mozno lakaju lepsou cenou.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Akú životnosť má novostavba ? To ešte nik neuviedol. Pri dnešnom stave, kedy už po 3-5 tich rokoch sú steny lemované trhlinami,aj keď nejde o statickú chybu, ale po pravde novostavba má solídny len železobetónový skelet, výplňové steny sú prevažne z tehál, rozhodne sú na tom lepšie paneláky, kde je takmer všade použitý ŽB a tvoria tuhý krabicový systém, navyše betón len rokmi naberá na pevnosti a pokiaľ nie je vystavovaný agresívnemu prostrediu ( kyseliny, nadmerná vlhosť, CO2 ) vzdrží aj 150 rokov. Dobre zateplený ,revitalitovaný panelák môže ponúknuť predĺženie životnosti o ďalších 25-30 rokov. Naozaj obrovskou nevýhodou panelákov sú susedia staršieho vydania, ktorí naozaj nemajú nič iné len šmírovanie, frflanie, takisto aj závisť voči mladým ľuďom. Staršie bytovky ( 1960-1970 ) to je domov dôchodcov , no novšie okolo 1980 a vyššie, tam nájdete solídnych ľudí ešte. Treba ale pamätať, ale že to staré sa čoskoro pominie a nahradí to mladina. Môj názor, nízkopodlažný revitalizovaný panelový dom aj s novou strechou, najlepšie najvyššie podlažie = súkromie a pri novej streche nehrozí zatekanie.
Odpovedať
budem uprimna, bala by som sa novostavieb, nakolko pocuvam velmi vela negativ na ne.... a velmi vela ludi do nich vraza aj potom peniaze...lebo kopec veci je tam spravenych nekvalitne... napr. znama byva v novostavbe-bytovne v alzbetinom dvore..a uz museli menit na bytovke komplet strechu...z vlastnych penazi pravdaze...lebo "firma sa vyparila"... a teraz musia zaizolovoat pivnice... no proste hruza |-| Ked uz novsiu bytovku...tak aspon taku 10-12 rocnu. Pre mna však je doležitejšia rozloha bytu a poloha bytu.... radšej budem v staršom byte par minut od prace...s dobrou dostupnostou a vybavenostou...ako v novostavbe na kraji mesta...kde ani MHD poriadne nie je.... To je moj nazor. @pista2
Odpovedať
Dakujem za nazory.pomozu mi.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@xmarekx normalne som pri tvojom prispevku pookrela, vyzera to, ako keby som kupovala byt podla tvojho navodu :) tiez som dumala nad roznymi alternativami, a nakoniec som kupila bytik v 5-poschodovom panelaciku z roku 1974 v centre Kosic (Palarikova ulica), najvyssie poschodie, strecha bezproblemova, dlhy 6-metrovy balkon otoceny do ticheho dvora, na uplne centrum KE sa tam skryva az prekvapivo vela zelene, v bytiku maximalne flexibilna dispozicia (tzv. prazsky typ bytu t.j. okrem obvodovych panelov nebola v byte ziadna nosna stena, cize sme samozrejme nenechali kamen na kameni:)) panelacik bol pred rokom zatepleny a vymalovany, presvetlene schodisko, cisty a vymalovany vchod, pohodovi susedia - zopar milych starsich parikov, zopar milych mladych parikov...zatial sme s nimi mali len dobre skusenosti, a to sme tam narobili hluku pocas rekonstrukcie fakt pozehnane (buranie stien, zbijacka do panela a podobne) ...troska som sa bala toho najvyssieho poschodia, ale napodiv tam ani v lete nebolo nejako vynimocne horuco, spravili sme si vsetko uplne podla seba a takto s odstupom par mesiacov som rada, ze som sa rozhodla ako som sa rozhodla.
Odpovedať
Tak už som sa rozhodol ináč dakujem všetkým za rady pomohli mi .Minulý mesiac som kúpil novostavbu 3izbový byt s menšiou terasou byt ma rozlohu 84 metrov štvorcových plus parking 11 metrov a pivnica http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/p... Plus urobili mi aj štandardne vybavennie bytu .Dakujem za všetky rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@mimca77 Presne, ono ešte len príde trend že najvyššie podlažie je vlastne polovičný úspech čo sa týka súkromia, koľko príspevkov tu padlo ohľadom dupotania nad hlavami, klopkaniu podpätkov o 6 ráno a pritom na vrchnom poschodí môžte počuť max. suseda pod Vami, ale aj to v menšej miere ako keď ide zvuk zhora. Ďalšou vecou, ktorú si ľudia neuvedomujú ,ale môžu si tiež zvýšiť súkromie, je mať byt na konci dilatačného celku, zvonku to veľmi nevidno, max. krycia lišta, ale máte tým pádom dvojité steny medzi ktorými je ešte vzduchová medzera, takže ste odizolovaný aj suseda zboku z jednej strany. Samozrejme toto sa týka len radových zástavieb, dilatačné celky sa robili cca každých 60 m , cca 3-4 vchody.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte, som z Kosic a velmi rozmyslam nad kupou bytu v jednej novostavbe, ktora sa vola Juzna strana. Nachdza sa v super prostredi, obcianska vybavenost, dostupnost do centra, priroda, to vsetko tam je. Zaroven je cela stavba orientovana na juh, takze vdaka tomu, aj vdaka kvalitnym materialom slubuju usterenie na teplo az 70%. Bola som sa tam aj pozriet a byty vyzeraju velmi pekne. Neviete nahodou niekto nieco viac o bytoch? Byva tam uz niekto, koho poznate? Dakujem.
Odpovedať
Ahoj Lubica, ja som tiez z Kosic a bola som tam uz na obhliadke, kedze byty v Juznej strane patria medzi mojich favoritov. Zial nepoznam nikoho, ktor by tam uz byval. Ale byty vyzeraju velmi kvalitne a paci sa mi, ze vedia zabezpecit aj zariadenie bytu v roznych cenovych kategoriach podla mojho vkusu. Cim dalej tym viac o tom premyslam...
Odpovedať
Možno neaktuálne, ale pridám aj ja svoj názor. Zhruba pol roka sme hladali, a vyberali byt ... Postupne, mali sme čas. Veľmi som zvažoval, či starý byt, či novostavbu, a vyhrala to novostavba... Teda v dobe "kúpi" bola skolaudovaná už 2 roky ... Podarilo sa mi ale kúpiť holobyt, ze cenu staršieho bytu (možno o málo viac) s tým, že mi odpočítali cenu za "štandard", resp. som si štandard nezaplatil, a dostal som len holy byt, s oknami, kurenim, a natahanou elktrikou ... Vyhody novostavby su podla mna jasné: - nové je nové, z 40 ročného paneláka nikdy nové nespravíš - spoločné priestori, ako chodby, okolie bytovky, parkovacie miesta, pivnice, proste to všetko je nové, a vyzerá to inak, ako v 40 ročnom paneláku . Nové je tam teda uplne všetko, od stupačiek, cez rozvody, ventily, dvere, okná a podobne - mesačné poplatky sú pomerne smiešne, oproti tomu , čo sa platí v starých panelákoch - novostavby väčšinou ponukaju trocha "nadštandardne" služby, ktore su už väčšinou vybavene, v cene "najmu", tj upratovanie chodieb, spoločnych priestorov, uprava zelene, 2 x ročne velke upratovanie bytovky, atď ... U starých panelákov som sa s tým nestretol - dispozičné riešenia bytov sú už predsa na dnešnej, modernej úrovni, a väčšinou viac vypovedajú o predstavách dnešných mladších ludí o výzore bytu ... - pokial je to seriozna firma, čo sa dá pomerne jednoducho overiť, tak je tam proste 2 roky záruka, ktorú nikto nedá - obyvatelia novostavieb, v našej s 84 bytmi sú len 2x dôchodcovský pár ... Väčšinu bytov obývajú mladší ludia, z bežnej finančnej vrstvy, ktorú nemajú potrebu ohovárať, a zgrupovať sa pred bytovkou či vchodmi, či striehnuť na teba, či si moc hlučný a podobne ... - u nás vyhralo aj to, že pozemok je aj okolo novostavby náš, súkromný a že sa bude kompletne oplocovať, začiatkom budúceho roka - u nás takisto vyhrala terasa, ktorú v starom paneláku nenájdeš = mám 29 m2 terasy, o čom by sa mi v starom paneláku mohlo iba snívať ... - garáže a súkromné parkovacie miesta (odkúpené) = zase v starom paneláku nenájdeš, a mať dobrý pocit, že vždy mám kde zaparkovať, navyše čochvíľa za plotom, je na nezaplatenie - ďalší predaj bude určite jednoduchší, tj keď sa o 5,10 rokov rozhodneš, predať byt, určite sa ti bude ľahšie predávať 5-10 ročná novostavba, ako už 50 ročný panelák ... A teraz možno k energiám, ako príklad ... Platím 80 Eur mesačne energie, za 2 dospelých ľudí. Z toho 30 Eur je zalohova platba za elektrinu, ktorá by mala byť nad naše potreby, a očakávam preplatok :) 50 Eur je kompletne najomne, v čom je kurenie, tepla a studena voda, nadštandardne služby ako spomenute umyvanie, či uprava zelene na pozemku, fond oprav, rozne poplatky za vytahy, smeti, vodne stočne, elektriku v spoločných priestoroch, atď ... Proste paráda ... Starý byt si samozrejme zrekonštuuješ ... Ale musíš si viac prispôsobovať, ako keď si vybereš modernejšie riešené dispozície v novostavbách, a stále výjdeš na tú starú chodbu, väčšinou do toho starého výťahu, stretávaš tých starých susedov, neviem ... Takisto znova spomeniem vlastné pozemky okolo s krásnou zeleňou ... + holobyt si dáš presne do takého obrazu, aký chceš, ale to sa väčšinou treba dohodnúť s investorom, už pri výstavbe ...
Odpovedať
Ahojte, za posledny mesiac som prechodila takmer vsetky novostavby v KE. Od Juznej strany, Panoramy, Novej Terasy az po Borovicovy haj. Co sa tyka Juznej strany - suhlasim, ceny bytov su tam celkom prijatelne. Avsak mne sa nepacila pristupova cesta, tiez trasa k autubusu je taka dost komplikovana a tie zahradky dookola sa mi tiez nepacili. Od znamych ktori byvaju v panelakoch nad Juznou stranou viem, ze su tam aj neprisposobivi obcania okolo Juznej strany. Nova Terasa je pekny projekt, niektore bytu su pekne riesene - zaujimave su aj byty s patiom. Bohuzial niektore byty maju vyhlad na nemocnicu a to ma dost odradzalo. Ale musim uznat ze byty s vyhladom na mesto su pekne. ALe zase, je tam nejeka chatrajuca budova nemocnice, kde tiez prebyvaju kde aki ludia. Ale snad sa to vyriesi v dohladnej dobe. KAzdopadne ale tieto byty su dost drahe ale to bude aj tou lokalitou. Borovicovy haj je pekna lokalita, s peknou velkou vstupnou halou, peknym namestickom medzi bytovkami. Ale byty ktore tam ostali na predaj v sucasnosti sa nam velmi nepacili. Takze sme sa rozhodli pre Panoramu. Pre projekt, pre byt vo viladome, pre prostredie. Lokalita mi vyhovuje, MHD tam bude jazdit do januara. :) Bonus bolo parkovacie miesto v cene bytu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, Vasa diskusia ma viac nez zaujala a dufam, ze sa tu najde clovek/ludia, ktori mi budu vediet poradit. Polroka chodime s priatelom na obhliadky po Bratislave. Co sa tyka nasich priorit zvolili sme si hned na zaciatku tie najdolezitejsie: 1.poloha - Nove mesto(okolie Trnavskeho, Racianskeho myta), Stare mesto, Ruzinov- cast Nivy 2.balkon a rozhloha okolo 50m2 (skor viac ako menej) 3.Rekonstrukcia (aspon ciastocna) PO dlhej dobe sme natrafili na byty, ktore nas zaujali - a hned 2. Pocitovo zvitazil u mna jeden, ale nakolko je priatel pragmatik, hoci na mna da, chcem byt aj ja racionalna 1. Jegeho alej - 2 izbovy byt, vyhody: novostavba, nizsie naklady, mensia teraska, vacsia kupelna, 13.poschodie 2. Racianske myto - pekna lokalita, nasa oblubena, o cca 22 000 mensia cena, ale zhruba o 80eur vyssie naklady, pekna rekonstrukcia (okrem par drobnosti vo vyske zhruba do 1000eur), mensi balkonik, krajsie podlahy, zostava nove zariadenie, znizene stropy, rekonstrukcia aj elektriny, balkonu atd, takisto 2 izbak Jegeho alej znie asi na prve pocutie ako lepsia investicia (Racianska nie je tehla, ale ani panel, je to liaty beton), hoci nam financnik aj kamarat stavbar tvrdia, ze oba byty su dobra investicia, ale co sa tyka celkoveho dojmu (obhliadka moze klamat, preto sa obraciam na Vas) - je to kralikaren so zlou zvukovou izolaciou, nie domov. Uvitam akykolvek nazor. Priatel chce, aby som rozhodla a ja nechcem rozhodnut zle. Dakujem krasne
Odpovedať
záleží to aj od vkusu. Niekto che bývať v byte presne takom ako si ho vysníva tak pre toho by bolo kúpiť novostavbu a prerobiť ju veľmi hlúpe. Na druhej strane kto nechce rekonštrukciu ale chce mať pokoj so stavaním tak sa pusti radšej do novostavby. Predsa len nové byty musia spĺňať vyššie požiadavky ako kedysi tak majú iné vlastnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem. Teda pokial po dokladnej kontrole vieme, ze zasadna rekonstrukcia nebude potrebna (interierove dvere a dva radiatory), nakolko majitelia byt pred 4 rokmi pekne renovovali (dnes ho predavaju aj so zariadenim za rozumnu cenu) a varianta v ktorej sa predava novostavba nam sympaticka nie je (plus o 22 000 drahsia - 5m2 viac), bude sa nasa kupa (pred 4rokmi tam kolegyna kupila byt pod nami o 30 000 drahsi a v povodnom stave) povazovat za investicny omyl? Tesim sa na to byvanie, aj ked je to volba na 5-maximalne 8 rokov.
Odpovedať
@alenakana myslim, ze si si uz odpovedala sama vetou "v ktorej sa predava novostavba nam sympaticka nie je". Z praktickeho hladiska aj ked v byte na Racianskom myte budete platit o 80ur/mesiac viac, tak za tych max. 8 rokov tam preplatite na uctoch 8000 eur oproti novostavbe. Ale kedze novostavba je o 22000 drahsia, tak stale budete 14000 v pluse, ktore sa vam budu hodit o 8 rokov na dalsie byvanie resp. dovtedy na ine vydavky. Takze ak to Racianske myto nema vyslovene vazne nedostatky z vasho uhla pohladu, tak by som na tvojom mieste bral tento byt. ;-)
Odpovedať
Podľa tej otázky by som sa ja obrátil asi skôr na starší byt bez pôžičky. Pôžička ti zbytočne predraží celú dom respektíve byt. Postupom času si to môžeš rekonštruovať po častiach a vyjde to lacnejšie a lepšie ako keby si každý mesiac mala platiť splátky úveru. Ale to je len môj názor.
Odpovedať
@oondrejj díky za názor už som kúpil novostavbu višlo mi to bez uveru dali mi zlavu a nemusel som brat uver tak že super
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?