Kúpa rozostavanej stavby pred kolaudáciou

Dobrý deň, Mám možnosť kúpiť rozostavanú stavbu RD s podlahovou plochou cca 170m2 + podkrovie. Momentálne je to v stave, že sú vnútorné omietky, potery s podlahovým kúrením, rozvody (plyn elek., voda), tiež sadrokartónový strop, vonkajšie zateplenie (stav asi ako holodom). Problém je v tom, že stavba sa začala a aj stavebné povolenie je z roku 2009 odkedy sa dom postupne dokončuje. Dom nie je skolaudovaný a horné zdvihnuté podlažie nie je zakreslené v projekte + nejaké ďalšie menšie dispozičné zmeny. Aký je Váš názor na kúpu takejto stavby a prípadný postup pri jej kúpe ? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@jojo756 nech si majiteľ usporiada vzťahy- predlženie platnosti SP, zmena rozostavanej stavby a potom kupujte
Odpovedať
Profilova fotka
suhlas s @jan45. Po zaplateni uz nebude riesit nic
Odpovedať
@jan45 dakujem za info. Tou zmenou rozostavanej stavby sa mysli to aby súčasný vlastník nanovo zakresľovanie skutkovy stav a potom podal opätovne o stavebné povolenie?
Odpovedať
Profilova fotka
@jojo756 opätovne nie, pokiaľ zmeny nepresiahnu SP stačí kolo za 30€, na zmenu rozostavanej stavby. Ale vzhľadom na dobu výstavby to asi bude zložitejšie.
Odpovedať
@jojo756 stavebné povolenie platí stále, nevie vypršať ak sa začne so stavbou. Treba urobiť projekt zmeny stavby pred dokončením, kde budú zakreslené vykonané zmeny oproti pôvodnému projektu ako aj zmeny, ktoré sa budú ešte len dorabat. Pôjde to asi cez dodatočné povolenie, lebo nejaké zmeny oproti pôvodnému projektu boli urobené. Záleží ako sa k tomu postaví váš stavebný úrad.
Odpovedať
Profilova fotka
tento rok sme tiež kúpili rozostavanú stavbu,SP ešte platné,urobil sa ,,geometrák,, inak zmien oproti projektu neúrekom,nesedí ani rozmer stavby,ale cena rozhodla.všetky zmeny sa urobia,pred kolaudáciou ,je to legálne a oficiálne
Odpovedať
@moratibru pokiaľ viem, tak stavebné povolenie je platné na 2 roky, potom sa žiada o predĺženie stavebného konania.
Odpovedať
@ladislav_rigo ak začneš stavať do 2 rokov od právoplatnosti povolenia, platí stále. Predlžuje sa väčšinou termín dokončenia stavby, čo však nemá vplyv na platnosť stavebného povolenia.
Odpovedať
@moratibru takze požiadam súčasného vlastníka aby predĺžil termin dokončenia stavby a tiež aby dal skreslit projekt zmeny stavby pred jej dokončením.
Odpovedať
@jojo756 to už je na tebe, či to urobíš ty alebo ešte pôvodný majiteľ, stavebnému úradu je to jedno. Podľa stavebného zákona všetky práva prechádzajú na nového vlastníka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?