Kúpa pozemku v začínajúcej novostavbe _ cesta,siete

Dobrý deň, chceli by sme si kúpiť pozemok v začínajúcej novostavbe, pár domov je už postavených cc 5, ale mám otázku k prístupovej ceste keďže je to súkromník ktorý kúpil pole a to rozparceloval cesta je na jeho meno pri kúpe budeme mat k nej vecné bremeno a potom by sa mala cesta napísať na obec, teraz nemajú domy smerové čísla a nechodia tam ani smetiari, nemáte niekto skúsenosti s takouto situáciou koľko trvá prepis cesty na obec ? a či s tým niesu problémy. A a ešte jedna otázka ako si skontrolujem siete na pozemku či sú v poriadku dá sa to na internete? myslím vodu plyn elektriku skriňa je tam aj prípojka na plyn vodu ešte majú ťahať, a čo po kúpe pozemku musím zavolať geodeta na presne vymeranie( vykolikovany je) alebo až keď budeme mat projekt? ďakujem :)
Odpovedať
co sa tyka tej pristupovej cesty, ak tam budes mat vecne bremeno na prechod a prejazd tak si myslim, ze to bude v pohode. Prepis cesty na obec moze trvat hocijako dlho, obvykle to trva nez su vsetky parcely rozpredane, lebo ten sukromnim sa o pristupovu cestu nebude chciet starat, udrzovat
Odpovedať
zákon č.140/2014 Z.z. ; má s týmto niekto nejaké skúsenosti ? Mne kataster nechce prepísať pôdu, čo som kúpil....
Odpovedať
sKedze domy nemaju smerove cisla nieco tam nebude v poriadku a nemaju skolaudovane domy. Cestu obec nemusi chciet na seba prepisat. Pytaj sa na obci ako to je s cestou a pristupom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?