Kupa Pozemku - Overenie podpisu notarom v Cesku

Dobry vecer, kupujem pozemok a majitelka ma trvaly pobyt v Cesku. Nakolko sa nemoze dostavit na overenie podpisu na Slovensko (cerstvo narodene dieta a Corona situacia), mozem overit svoj podpis zmluvy na Slovensku a jej nechat overit v Ceskej republike a nasledne poziadat na Slovensku o vklad do katastra nehnutelnosti? Uznaju mi to? Pripadne jej overit v cesku a podat elektronicky cez obciansky preukaz. Ak mate niekto skusenosti, vopred dakujem za rady.
Odpovedať
@miroslav02201 mali sme podobnu situaciu (majitel pozemku bol dlhodobo v Irsku). Na pozemok sme brali aj hypoteku. Banka mu poslala dokumenty na podpis. Tie si vytlacil a podpisal a musel nechat overit podpis na Slovenskej ambasade v Irsku. Ziadne overenie u miestneho notara banka neakceptovala.
Odpovedať
Dakujem, dopatravam sa k informaciam a v pripade ostatnych krajin je to celkom jasne, bud na na zastupiteľskom úrade Slovenskej republiky (velvyslanectve), popripade konzulate alebo Apostilou pre krajiny Haagskeho dohovoru. (moznosti prinasajuce zbytocne casove predlzenie). Niekde som cital, ze Slovenska a Ceska republika uznavaju medzi sebou overenia podpisov u notara. Zajtra mam v plane zavolat na katastralny urad.
Odpovedať
Profilova fotka
Podpis moze byt standardne osvedceny v CR. Nie je potrebny Apostil.
Odpovedať
aj my sme taký prípad mali a stačil to v ČR u notára... ale len kvôli tomu že to bolo ČR, inak by bola nevyhnutná ambasáda... my sme to riešili v prvej vlne a tam bol problém že ešte aj ambasády fungovali v totálne reštrikčnom režime...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?