Kupa pozemku od osoby ktora dlhodobo pobera socialne davky

Dobry den, mohli by ste mi prosim poradit? Rad by som kupil pozemok, suma okolo 10000 eur (trhova suma), predavajuci vlastni pozemok dlhsie, takze by neplatil dan. Predavajuci je ale dlhodobo nezamestnany a je poberatelom socialnych davok, a obava sa ze po predaji by mu zrusili vsetky davky. Z jeho strany nevidi vyznam predat pozemok, ak by mu stat povedzme na 5 rokov zastavil davky, a o 5 rokov by bol spat na davkach a bez pozemku. S darovacou sumou by som mal zase problem ja, dobre mravy atd, napadnutie darovacej zmluvy. Je nejaky sposob akym by sa predavajuci vyhol problemu so zrusenim davok? Ako by ste poradili postupovat v tomto pripade? Velmi pekne dakujem za odpovede.
Odpovedať
pokial viem, tak nie, nie je iny sposob... Davky mu zrušia, nakolko z predaja pozemku bude mat hotovost.
Odpovedať
Profilova fotka
sa divim, ze tento stat plati socialne davky niekomu, kto vlastni pozemok alebo akykolvek iny majetok, ktory vie predat... akoze vlastnit auto - OK, vlastnit jednu nehnutelnost, kde byva - ktora ma ale normalnu velkost vzhladom na okres - OK, ale aby vlastnil niekto pozemok v cene 10 tisic eur a poberal socialne davky??? to akoze co za zakony to tu mame????
Odpovedať
@kaktusik no ja vidim velke nebezpecenstvo v tom co si napisala... siahat na majetok... pokial ten clovek preukazatelne z toho majetku nema prijmy, tak nemozu mu nan ani siahnut, ani donutit ho predat pod hrozbou ze nedostane davky. si predstav ze su dochodcovia/nezamestnani niekde na lazoch, co vlastnia vela pody. a nikto to nechce kupit. to im teraz odoberieme davky? ako by si stanovila v takychto veciach hranicu? kto posudi co sa da predat a co nie? (ano, pozemky, byty vo vhodnych lokalitach sa predat daju). ale su pozemky ktore nepredas. to ti ludia maju potom dokazovat ze to nevedia predat... v tomto s tebou nemozem suhlasit...
Odpovedať
Ved do stavu hmotnej nudze sa clovek moze dostat hocikedy.A podu moze vlastnit napr.tam pestuje zemiaky,alebo sa do buducna chysta postavit dom.Nezda sa mi spravne,aby to musel predavat koli momentalnej situacii,ktora sa moze zmenit k lepsiemu uz o niekolko tyzdnov,mesiacov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?