Kúpa pozemku, ktorý je založený v prospech úveru

Profilova fotka
zdravim vsetkych mam otazocku:D nieco som si uz zistovala aj z inych zdrojov ale chcela by som pocut viacej nazorov takze ide o to ze kupujeme púozemok ktory bol zalozeny v prospech uveru teda pozemok s tarchou ktorej sa da ale zbavit lenze tym porusime zmluvu medzi bankou a predavajucou pozemku a pokuta je vo vysek 500 eur co mi pride strasne vela nakolko to budu peniaze vyhodene do luftu.......najde sa niekto kto by mi poradil ako by som tuto banku prekabatila?geodeti ktory nam pozemok vymeriavali povedali ze sa to da urobit cez stavebny urad ze sa mame popytat ide o to ze my by sme tenpozemok mohli kupit s tou tarchou a predavajuca v juni nadobudne pravo bezplatne zasiahnut do zmluvy s bankou vtedy by sa tarcha mohla zrusit co vy na to dava to zmysel?
Odpovedať
čo tak najprv vyplatiť "ťarchu " a tu sumu odpočítať z ceny pri legálnom prepise?tak sa to nedá?
Odpovedať
Profilova fotka
@ettel myslis vyplatit tarchu iba za pozemok ci celyy uver?????????to by bolo 10000 eur:D tolko niekomu nedarujeme:Dalebo nechapem co si tym chcel chcela povedat mozes mi to ozrejmit?
Odpovedať
myslela som tú ťarchu za pozemok a spraviť zmluvu o budúcej zmluve o tom, ako túto časť "stiahnete " z predajnej ceny, a by ste mohli prepis urobiť bez pokuty .tak sa to nedá?aby ste aj ušetrili , aj kúpili ako treba .
Odpovedať
Profilova fotka
my teraz niečo podobne riešime. ,,kupujeme " od svokrovcov časť pozemku na ktorom je uver. na druhej časti čo im zostala maju dom. uver brali asi pred rokom. museli sme si urobyť nový geometrický plan a pozemok rozparcelovať na ich a na naš plus spoločnu cestu k našmu buducemu domu. nakolko dom teraz prerabali hodnota domu by mala byť vyssia ako ked uver brali a toto je podstatne je hodnota nehnutelnosti ktora ostane založena v prospech banke vyššia ako uver?čiže nehnutelnosť s bremenom(už bez vasho pozemku) musi byť > ako uver. ale treba dat pozor aj na to či sa ručilo 100,80, 70... percentný uver hodnoty ich nehnutelnosti o to by musela mať ešte vyššiu hodnotu ich nehnutelnosť. neviem ako je to ked je uver už dlho splacaný či vtedy stači ručiť takou hodnotou ako ešte chyba splatit. najlepšie je zajst do ich banky tam vam povedia. ak je napr. hodnota domu čo zostane zaručena banke 20000e a uver 10000e tak banka by vam to mala povoliť. budete k tomu potrebovať geometricky plan a ocenenie vašej aj ich nehnutelnosti. ;-) dufam, že som to napisala zrozumitelne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
:-. ta hrubka. urobiť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?