Kúpa pozemku a zrazu zmena sumy

Ahojte strecháči.. súrne potrebujem poradit a Vas nazor ohladne kúpy pozemku. Mali sme vyhliadnuty pozemok v cene, ktorá bola uvedená vrátane provizie RK + zmluvy proste dotiahnutie az do konca. Dnes sa malo ist do banky peniazky vlozit na vinkuláciu..vcera nám zaslal kupno predajnu zmluvu na kontrolu udajov a dnes toto A realitak volal.. ze sa pomylil, a ze cena by sa navýšila o províziu RK Čo si o tom myslíte??.. Ja už ani neviem čo si myslieť..😕
Odpovedať
mala si napísať o ? zvýšili cenu?ked to je pozemok ktorý má všetko čo má mať zoberte ,ked nie ste o ňom presvedčení neberte ,postup nie je fér,zbadali záujem tak pridali.
Odpovedať
@katylia toto je bezna prax, poznam x. pripadov znamych, kt. sa toto udialo. Nam tiez, isli sme kupovat pozemok od developera a den pred podpisanim zmluvy, ze vraj ma klienta, ktory da o par tisic viac. My sme boli dost rozcarovani, hlavne, ked sme uz zaplatili pravnika, aby urobil lepsiu zmluvu. Ale povedali sme, ze ak chce, nech to preda tomu druhemu, ze my viacej uz nedame, nakolko cena bola uz dost vysoka. Ked videl, ze skor ustupime ako priplatime, tak povedal, ze to plati a ze sa stretavame u notara.
Odpovedať
ešte ma napadlo však províziu platí predávajúci on najal realitku,on zarobí,ako píše @snezienocka100 skúšajú.
Odpovedať
no je to na Tebe ... ja by som povedal, ze viac nedam a ze je to naozaj neseriozne jednanie. A slo by uz len o to, ci predajca ma aj ineho kupcu, ci nie, ak nema, preda vam to za povodnu sumu.
Odpovedať
@marta2610 @snezienocka100 @atak77 Uvažovala som nad tým..že by som sa nakontaktovala na majiteľa..že ako to vlastne je lebo sa mi to nejako nepozdáva mám pocit len..že chce RK viac zarobiť ]-(
Odpovedať
@katylia ak mas priamy kontakt na majitela, mozes to spravit samozrejme, ze chcu zarobit
Odpovedať
Aj nam sa stalo, ze nam nenapadne navysili cenu o 3000 eur.Hned sme sa ozvali. nastali vyhovorky, ze akoze zabudli do ceny napisat proviziu a bla...bla... Nastastie som si vygooglila viacere inzeraty na nehnutelnost s roznymi datumami a z viacerych portalov. Vytlacila som si ich,nabehla do kancelarie realitaka a narobila riadny cirkus! Len sa potom realitak a predajcom vyhovarali jeden na druheho. Vynadala som im, ze je to velmi neseriozne jednanie,ze sa mozu hanbit. Nakoniec cenu upravili na povodnu. Predavajuci sa nam neskor stazoval,ze to musel este extra platit realitakovi... Tak mu treba! Lebo dom sme si nasli samy,skontaktovali sme sa s predavajucimi,chceli sme kupovat sukromne. Ale predavajuci trval na svojom, ze on chce cez RK,ze ma k nim doveru.... Ked sa nepodarilo oklamat nas, tak realitak oklamal aspon predavajucich. @katylia rcite by som nesuhlasila.Bud sa budu drzat povodnej ceny,alebo by som ich poslala do...! Nasli kupca,tak chcu podvodom prist k vacsim peniazom :-|
Odpovedať
@majki555 vies, čo skontaktovali sme s majiteľom pozemku, a ten nám potvrdil požadovanú sumu, a že toľko si aj žiada a že je to problem makléra, že to bolo zle zadané, takže situácia je taká, že suma za uvedený pozemok je vlastne bez provízie RK, napriek tomu, že v každom jeho inzeráte je uvedené "Uvedená cena je konečná, zahŕňa províziu RK, vypracovanie kompletnej zmluvnej dokumentácie v advokátskej kancelárií, poplatok pri podaní návrhu na vklad vlastníckeho práva a poplatky spojené s úradným overením podpisov na zmluvách" hmm... takže asi tak..
Odpovedať
@katylia ak je realitka clenom NARKS, treba ich informovat. Taktiez podnet na SOI by stal za zvazenie.
Odpovedať
@katylia KED MAKLER UROBIL CHYBU,NECH SI NESIE DOSLEDKY! Ak jed tomu neverim, to ja caste klamstvo. Trvajte na svojom, pohrozte odstupenim od kupy. Alebo vykaslite na RK a zorgnizujte si kupu samy. Dokazy si skopiruj a odloz,pre pripad... Nie je to nahodou RK a makler, co ma kancelariu v NR???
Odpovedať
Profilova fotka
Províziu platí predávajúci predsa
Odpovedať
@katylia preco kupujete pozemok cez RK? Majitel jednoducho zistitelny, prevod a cely proces jednoduchsi a bezpecnejsi ako napr. pri kupe auta... V RK ak je podpisana rezervacna zmluva niet co riesit. Su beznou praxou neserioznych RK, ktorych je zial vela podobne praktiky. Kontaktuj priamo majitela, over aky typ zmluvy ma s RK podpisany a sup mimo nej.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Pokiaľ nemá majiteľ podpísanú s RK exkluzivitu na predaj, jednať rovno s majiteľom. V cene má iste už tu províziu započítanu, len skúša. Pri priamom obchode môžete veľa ušetriť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?