Kúpa pozemku - 1 vlastník žijúci a 1 nezistený vlastník

Dobrý večer potrebovala by som poradiť, chceli by sme kúpiť pozemok na ktorom v LV figurujú 2vlastníci, pán žije zoháňame kontakt a pani je mŕtva a nik to po nej nezdedil, takže to spravuje SPF....muž má 2/3 pozemku a SPF teda tá žena 1/3 pozemku...môžem ja odkúpiť len tie 2/3 pozemku od toho pána??alebo to nejako musíme riešiť aj s SPF???a keď tie 2/3 pozemku odkúpim musím si to nejako dať aj rozdeliť tým geo plánom...alebo ako máme postupovať...ďakujem za rady
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Kupenie len 2/3 pozemku je mozne ak je parcela v zastavanej casti obce. Ak je to v extravilane polnohos.alebo lesnicke pody, tak sa na to vztahuje zakon zakazu drobeni pozemkov. Urcite by som sa pokusila odkupit aj tu 1/3 nech je cely pozemok Vas. Ak nie su po zomrelej ziadny dedici tak treba ist na SPF a dohodnut sa o odpredaji. Nemal by byt ziadny problem. Ak po zomrelej dedici su a nedali si do dedicskeho konania tuto cast pozemku, tak by sa muselo urobit dodatocne dedicske konanie. Museli by si to prepisat na seba a az potom to mozete kupit vy.
Odpovedať
SPF pozemky nezistených vlastníkov neodpredáva, preto je potrebné zrušiť podielové spoluvlastníctvo súdnou cestou za odplatu, t.j. cenu uvedenú v znaleckom posudku, teda 1/3 z nej. Takýmto spôsobom získate pozemok do výlučného vlastníctva.
Odpovedať
@girl177 @lilian1978 ďakujem, sú po nej nejaký dediči ale tí nemajú záujem ale o tých 2/3 sme už s nimi hovorili....ten pán majiteľ je mrtvy od roku 1979, takže tam musia dať dedické lebo to nikdy neprebehlo....:-( takže budeme museť čakať na tot prvé a potom nám to maj záujem odpredať ale tá 1/3je po ich prababke a to už otvárať nechcú a má to SPF....a figuruje ako nezistení vlastník....uvidíme tie 2/3 by mali byť asi 5000m2 takže by to malo postačovať :-)aspoň to ma teší...
Odpovedať
@evka21022 2/3 podiel mozete kupit, ale stavat na nom nebudete moct, pokial nevyporiadate aj tu 1/3, je jedno, ze je dost velka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?