Kúpa parcely E

Dobry večer.Chcel by som sa spýtať,chcem kúpiť cca 49m2 parcely E na ktorej je stodola..Problem je v to,že na katastri je pod parxelou C neexistujúci záznam vlastníka ..pod parcelou C je zapísaný človek ktory býva hneď vedľa a povedal,že to nieje jeho ale využíval to veľa rokov.Vraj majiteľ už dávno zomrel..Ale nevie o nikom z jeho rodiny..a neviem ako sa k tomu dopatrať.Chcem tam len garáž ale bojím sa aby to niekto pak nenapadol,že to nebolo jeho od koho sme to kupili .Viete poradiť
Odpovedať
@jao89 v KN-E je na LV pri parc. č. (stodola) zapísaný vlastník aký?
Odpovedať
Nevyznám sa v tých skratkách ...Vedeli by ste trošku vysvetliť ako niekomu kto sa v tom vôbec nevyzná.ďakujem
Odpovedať
@jao89 vyhľadajte si podľa k.ú. a p.č. https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk...
Odpovedať
Ako parcela E je zapísany predavajuci ale on tvrdí,že to nieje jeho...ale ako parcela C nieje zaznam
Odpovedať
@jao89 právny stav je taký aký je zapísaný v KN na LV, pokym sa nepreukáže opak. Je už "vlastníkom" viac ako 3 roky? a zrejme nikto nenapadol jeho vlastníctvo zapísané na LV...nebolo nikým spochybnené..to by bolo zapísané na LV.. treba pozrieť, či tam niesú zapísané nejaké tarchy.. Treba uzavrieť zmluvu, vlastník zapísaný na LV ako predávajúci, resp. darca a na vy ako kupujúci, resp. obdarovaný.. Kupnú zmluvu, resp. darovaciu zmluvu s overenými podpismi predložiť na kataster s návrhom na vklad na zmenu vlastníckych práv.. OÚ kastatrálny odbor zmluvu posúdi a povolí vklad - zmenu vlastníckych práv.. môže sa stať aj, že nepovolí, ak by bol dôvod alebo by niekto zmenu vlastníctva napadol.. je možné dať preskúmať do 3 rokov od povolenia vkladu. Po 3 rokoch iba súdnou cestou žalobou..čo je asi málo pravdepodobné, keď deteraz to nikto neriešil.. Vlastníkom sa stanete až zápisom na LV.. V rámci plánovanej stavby by ste doriešili na KN aj zápis stavby do KN-C.. podľa katastrálneho zákona..
Odpovedať
Predávať nehnuteľnosť môže iba ten vlastník, ktorý je zapísaný na LV,... a predávať môže iba to, čo je zapísané na LV ! Žiadna iná varianta v tomto neexistuje!!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?