Kupa nehnutelnosti s tarchou v hotovosti

Ahojte, ma niekto skusenosti s kupou nehnutelnosti, na ktorej je tarcha (hypoteka), ale platba prebehne v hotovosti (nie cez uver). Je mi jasne, ze to pojde cez vinkulaciu, skor by sa mi zisli nejake rady na co dat pozor, pripadne ako to osetrit v zmluve (nejdeme cez realitku). Dakujem!
Odpovedať
Ja by som sa asi siel informovat aj na tu banku, ktora drzi danu tarchu, ze ako by to prebiehalo. Tu tarchu totiz musi stiahnut banka. A banka ju stiahne az ked bude mat vyplatene. Urcite by som peniaze nevyplatil majitelovi, bud by sli notarovi do uschovy, alebo mozno by prave banka vedela zastupit notara, ze by peniaze sli banke, banka si vzala kolko potrebuje na vyplatenie hypo a zvysok vyplati povodnemu majitelovi.
Odpovedať
...tarchu banka nestahuje ale dá vyčíslenie a číslo účtu s VS na kt to trba zaplatiť....cez vinkulovaný účet to nejde.... 1. platba vyplatenie hypo a následne výmaz záložného práva, následne zápis do LV na nového majiteľa, a až po zápise sa z vinkulovaného účtu stiahne zvyšok....toto treba riešiť ale dobrou zmluvou u právnika.... úschova u notára je dobrá najmä vtedy, ak by bol náhodou predávajúcii v exekúcii.....
Odpovedať
Vyziadaj si potvrdenu /overenu/ dlznu ciastku od banky. Do zmluvy si napiste, ze tuto sumu poslete na ucet banky a zbytok v hotovosti majitelovi.Tak sa to robi bezne. Urcite by som majitelovi nedavala v hotovosti ciastku, ktoru dlzi banke. Co ked ju nahodou nevyplati a vam zostane na krku jeho dlzoba?
Odpovedať
Profilova fotka
@girlpowerm presne ako pise @majki555. My teraz predavame byt s tarchou. Nasa banka nam dala vycislenie zvysnej casti hypoteky s cislom uctu, kam ma byt prevedena dlzna ciastka a zvysna cast penazi ide na nas ucet. Sposob platby je popisany v zmluve.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?