Kúpa nehnuteľnosti s 11 vlastníkmi

Ahojte chcem sa opýtať, či náhodou niekto nekupoval nehnuteľnosť kde je na liste vlastníctva viac vlastníkov a jeden z nich má na svojom podiele exekučný príkaz. zaujimalo by ma ako postupovať v takomto prípade dakujem :)
Odpovedať
@nika2004 ahoj, kupoval. To s exekuciou sa nepodarilo odkupit, ak by si mala aj nadalej zaujem, aj ked len o cast podielov, tak ostatnych obehat, s tymi co budu chciet predat dohodnut cenu a tym, co nebudu chciet predat, treba umoznit predkupne pravo. Ak si ho nik neuplatni , potom je mozne standardne dohodnute podiely odkupit.
Odpovedať
@nicearty dakujem za odpoved vsetci vlastnici chcu predat nehnutelnost problem je iba s tym exekucnym prikazom
Odpovedať
@nika2004 tak to neporadim, aj mna osobne by zaujimalo ako na to. Pisali sme aj dotycnym exekutorom (v nasom pripade tie prikazi boli dva), ale bez odpovede.
Odpovedať
@nika2004 exekuovaný vie za čo má exekúciu,, táto je možno neoprávnená.. exekúcia môže byť súdom aj zrušená.. tu sa dá dozvedieť viac https://www.facebook.com/groups/centr...
Odpovedať
Úplne najjednoduchšie by bolo, aby niektorí zo spoluvlastníkov oslovil exekútora prvého v poradí, prejavil záujem o exekvovavný podiel a požiadal exekútora o vypísanie držaby. Ak po jej vyhlásení a do jej začiatku zloží niektorý zo spoluvlastníkov cenu podielu, ten mu pripadne nezaťažený exekúciou. Následne Vám to predajú. Alternatívne môže skúpiť podiely (spoluvlastník má predkupné právo) a osloviť exekútora prípadne podať návrh na zrušenie a vyporiadanie podielového spoluvlastníctva. V žiadnom prípade dlh nevyplácať, môže vyskočiť iné exekúcie.
Odpovedať
Ďakujem za rady dufam ze sa nam to podari nejako vyriesit
Odpovedať
Je možné, aby klient takýto byt odkúpil. Je však dôležité, aby sa s predávajúcim dohodol, akým spôsobom bude doriešená exekúcia na nehnuteľnosti a ťarcha v prospech úveru. Predávajúci sa môže s exekútorom dohodnúť na pozastavení exekučného konania z dôvodu vážneho záujmu kupujúceho o odkúpenie nehnuteľnosti. Pohľadávku z exekúcie je možné uhradiť z kúpnej ceny, spôsob úhrady, lehoty na výmaz ťarchy v prospech exekútora z listu vlastníctva, by mali mať klienti zakotvené priamo v kúpnej zmluve. takéto nieco som nasla myslite ze sa to bude dat takto vyriesit?
Odpovedať
@nika2004 Ako som uviedol, nikdy neviete, či sa v celom procese nevyskytne ďalšia exekúcia, ktorá Vám to celé znovu zabrzdí. Najistejšie spôsoby postupu som uviedol. Samozrejme predpokladám, že danú nehnuteľnosť neplánujete založiť za úver a vyplácať z neho predávajúcich.
Odpovedať
Profilova fotka
@nika2004 aj my sme kupovali dom s ekzekúciou, ale dom mal len jedného vlastníka..... ekzekúcia sa vyplatila prevodom cez účet, exekútor dal potvrdenie, že je všetko vyplatené, ( boli sme za ním osobne ) a s tým potvrdením sme išli na kataster. Potom sme čakali 30 dní a LV bolo čisté. Nevyskočila žiadna dalšia ex
Odpovedať
alebo kupte to aj s ex.prikazom, ten vyplatte (to je dolezite, tomu sa nevyhnete!), potom to dajte spriatelenemu notarovi nech spravi drazbu kde sa zucastnite len vy..napr. na vianoce ráno...a kupene z drazby anuluje vsetky aj pripdne buduce exekucie. lebo ked mal ten clovek 1 exekuciu, nemozte vediett kolko ich ma dalsich o ktorych neviete.
Odpovedať
@lara61 nechcem strasit, ale moze v buducnosti nejaka vyskocit...vid moja odpoved vyssie ako to riesim bezne ja.
Odpovedať
Profilova fotka
@pssclient to určie áno, môže..... len som opísala, že ako sme to mali my.........dá sa potom aj zrýchlený vklad na katastri,aby bol LV čo najskôr na nich........... ja som tiež prežívala strach a tŕpla som, ale ..... podarilo sa
Odpovedať
Článok sa načítava...
Najlepšie bude keď sa spojím s nejakym pravnikom aby nam poradil inak to nevidim....
Odpovedať
Profilova fotka
@nika2004 neviem, či ti právnik poradí....je to na vás, či to chcete kúpiť alebo nie, my sme to strašne chceli,za každú cenu..........a právnik tiež nemôže vedieť, či vyskočí počas plomby na katastri exekúcia..... no ale skús to, v každom prípade ti prajem veľa šťastia a daj vedieť, ako si dopadla
Odpovedať
@lara61 no chceme ten dom strašne tak uvidim ako to bude postupovať ďalej určite dam vedieť a dakujem za radu :)
Odpovedať
@pssclient Toľko zásadných chýb v jednom príspevku: 1. "alebo kupte to aj s ex.prikazom" - podiel zablokovovaný exekútorom kúpiť nemožno. Zároveň sa exekúcia vzťahuje len na podiel, nie na nehnuteľnosť ako celok. Ostatné podiely teda kúpiť možno. 2. "potom to dajte spriatelenemu notarovi nech spravi drazbu kde sa zucastnite len vy..napr. na vianoce ráno...a kupene z drazby anuluje vsetky aj pripdne buduce exekucie." - s exekučne zablokovaným podielom nemá notár nič spoločné, dražbu organizuje exekútor, ktorý to zverejňuje v Obchodnom vestníku. Omnoho elegantnejšie je vyriešiť exekúciu spoluvlastníkom.
Odpovedať
@nika2004 Iný právnik Vám neporadí nič iné než to, čo som spomenul vyššie.
Odpovedať
@nika2004 pomôžte exekuovanému spoluvlastníkovi zbaviť sa exekútora, teda nie osobne :) ale jeho nárokov.. neviete náhodou dôvod exekúcie ?
Odpovedať
@draik myslel som to tak, ze nech do toho idu aj s ex.prikzaom...tj ten vyplatia a potom realne kupia napr. na mamu. podstata prispevku bola v tom ze po kupe to treba este prehnať dražbou a kupit na seba už.. aby ich v buducnosti nic neprekvapilo. lebo kto ma 1 exekuciu o ktorej vedia moze mat x dalsich o ktorych nevedia.
Odpovedať
@pssclient Ako možno niečo "prehnať dražbou", keď tam už nebude žiadna ťarcha? Okrem toho dobrovoľná dražba žiadnu istotu, čo sa týka nadobúdacieho práva, nepredstavuje. Naopak, exekučná dražba je v tomto prípade skoro bez rizika. Netreba si veci zbytočne komplikovať. Avšak vyplatiť exekúciu a spoliehať sa na to, že do vkladu vlastníckeho práve už žiadna nevyskočí, je najrizikovejšie, čo môže byť.
Odpovedať
dražbou môžeš prehnať čo len chceš, je to normalny sposob predaja (aj ked papierovo naročny a malo využivany). podla mojich pravnikov dražba ťa ochrani pred všetkymi exekuciami pôv.majitelov, aj tymi o ktorych si nevedel. ale rad sa necham poucit ak to tak nie je, mas nejaky link kde si o tom viem precitat viac?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?